Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online barbucha blogger
36102 příspěvků moje polička 21. února 2021 11:05

Jinak je teda na Bureše fakt spoleh! Nádherně s hejtmanama (který mu, pitomci jedni, vytrhli trn z paty) vyběhnul.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/babis-hamacek-tendr-testovani-zaku-navrat-do-skol-koronavirus-cesko_2102201915_aur

Návrat dětí do škol byl podmínkou hejtmanů, když žádali vládu o nouzový stav. Tím byste asi porušili jejich podmínky. Nepovažujete to za problém?

Ale prosím vás, nic bychom neporušili. Prosím vás, hejtmani… Zaprvé nám opozice neschválila stav nouze. Kdyby to schválila, tak jsme si mohli odpustit všechny ty politické šaškárny. Hejtmani řekli, že to nechtějí dělat a požádali nás o nouzový stav. Tak to nebyla žádná podmínka. My tady nebudeme handlovat životy lidí za nějaké podmínky.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 21. února 2021 11:35

barbucha dobře jim tak.

Offline Torrah
3411 příspěvků moje polička 21. února 2021 11:45

barbucha jako... já nevím, co čekali, od takového korouhvičky, který ještě nikdy žádný slib nedodržel. Je to prostě na pytel. Od začátku je vše špatně - vláda neumí komunikovat s lidmi, je to jen samý bič, žádná vize, lítají od leva do prava. Svým způsobem se nedivím, že spousta lidí na všechno kašle a nevěří už ničemu. Do toho solí trollí farmy, který mají tady u nás perfektní experimentální půdu na to, aby si vyzkoušeli, co všechno jim lidi sežerou - a že je toho sakra dost.

Babiš prostě nikdy nebyl a nikdy nebude vůdce, který by uměl vést v krizi. Je to jen psychopat, kterému se dařily jeho podfuky, díky jmění nahrabanému kdovíjak za socíku dokázal v devadesátkách "vybudovat" víceméně zas podfuky a různými kličkami tu svou firmu. Bohužel i díky tomu, že spousta lidí vidí jen prachy a prachy a nějaká morálka je jim u pr... . Jenže on neumí vyjednávat, ustupovat, řešit problémy. Přistoupit na cizí myšlenku nechce ani náhodou, jede si tu svou válku a v podstatě mu záleží jen na tom, aby on ze všeho dobře vyvázl. Jako každý psychopat se obklopil slabými lidmi, které dokáže ovládat a podle toho to vypadá. Bez jeho svolení nikdo ani neškytne. Opozice se snaží, ale bohužel, nemá nic moc páky na to, aby ho někam nasměrovala. On naslibuje první poslední a pak si stejně udělá, co chce sám.

Pokud fakt nebude proočkováno, neseberem se z toho. Nevěřím tomu, že to lidem dojde a začnou se chovat odpovědně všichni.

Online barbucha blogger
36102 příspěvků moje polička 21. února 2021 12:20

viktorka_od splavu 

Souhlas.

Torrah 

To o Babišově charakteru víme my a může to vědět každej s přístupem ke sdělovacím prostředkům... jak je možný, že to nevědí hejtmani a vůbec všichni příčetnější lidi, který s ním přes všechno lezou do holportu?! Kdyby byl sám, pes po něm neštěkne...

Offline rozarka
4226 příspěvků moje polička 21. února 2021 12:35

Evaeva a zase...proč nebyl vybrán distributor? Kdo to měl na starosti atd. Zodpovědní se nestarají, nebo si dělají naschvál, nevím. Ale, že v celém světě probíhá vývoj vakcín, se vědělo dávno a na to, co s nima a kdo to bude provádět, se hloubá rok poté. Nakonec, vždycky se dá vina hodit na prostý lid

Offline Torrah
3411 příspěvků moje polička 21. února 2021 12:38

barbucha já z toho mám pořád takový nějaký podivný pocit. Tomu, že se zalekli,co se stane dál, tomu bych i rozuměla (i když mi teda vadí, že nebyli nějak domluveni se svými poslanci na dalším postupu, jak jsem z toho pochopila).  Myslím, že je strhlo těch pět hejtmanů z ANO, kteří s nimi nechtěli táhnout za jeden provaz v opatřeních, které by byli schopni sami zajistit. A pak na tom samotném jednání bych nedala nic za to, že je Babiš vmanévroval kam chtěl - ať už po dobrém - sliby, nebo po zlém - výhrůžkami, že jim nějakým způsobem naháže hodně klacků pod nohy a za vše ostatní budou moci oni. On je demagog a umí to, řekla bych.

Teď se celá ta situace začíná kroutit tam, kam chtěl on a všichni ostatní zas ostrouhají. Snad to bude aspoň výstrahou, když nic jiným...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2021 12:48

rozarka samozřejmě souhlasím, u nás se všechno řeší s půlročním zpožděním. Astru zenecu si musíme rozvést sami narozdíl od těch předchozích dvou, proto se s ní tak málo očkuje. Teď jsem zachytila výzvu nějakého sdružení mladých praktiků, že si ty vakcíny dovezou sami, mají už nasmlouvané nějaké chladící dodávky. Oni by totiž od března měli očkovat. 

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 21. února 2021 12:54

Torrah barbucha - řekla bych, že Babiš s hejtmany zametl za ten čtvrtek ve sněmovně, co taky jiného čekali. A zase proč se na to opozice nepřipravila, všichni dopředu věděli že nouzový stav neprojde, pandemický plán není  a neměli plán B. Prostě nic. Platíme bandu budižničemů, napříč stranami , proto to taky vypadá jak vypadá. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. února 2021 13:57
Reakce na barbucha:

viktorka_od splavu 

Souhlas.

Torrah 

To o Babišově charakteru víme my a může to vědět každej s přístupem ke sdělovacím prostředkům... jak je možný, že to nevědí hejtmani a vůbec všichni příčetnější lidi, který s ním přes všechno lezou do holportu?! Kdyby byl sám, pes po něm neštěkne...

Hele na druhou stranu fakt si myslíte, že je reálné Babišovi vyčítat nedodržování slibů, když se za týden zvýšilo množství lidí na JIP o 18%? Je to blbý, ale data mu hrají do karet......

Offline Torrah
3411 příspěvků moje polička 21. února 2021 14:02

A666 tak nejde jen o nedodržení slibů, ale i o formu. Ostatně to, jak se to bude vyvíjet, přece všichni věděli, je to běh na dlouho trať, nedá se říct, že když jeden den něco udělám, druhý třetí den uvidím výsledek, je to minimálně deset čtrnáct dní, než se uvidí, co opatření udělala...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. února 2021 14:06
Reakce na Torrah:

A666 tak nejde jen o nedodržení slibů, ale i o formu. Ostatně to, jak se to bude vyvíjet, přece všichni věděli, je to běh na dlouho trať, nedá se říct, že když jeden den něco udělám, druhý třetí den uvidím výsledek, je to minimálně deset čtrnáct dní, než se uvidí, co opatření udělala...

​Torrah, já právě proto úplně nechápu, co si od toho slibovali Že to nebude na nějaké velké změny bylo celkem jasné......

Offline Torrah
3411 příspěvků moje polička 21. února 2021 14:10

A666 možná ze zoufalství, co já vím. Ono těžko soudit, když člověk není v jejich situaci.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 21. února 2021 14:11
Reakce na A666:

Hele na druhou stranu fakt si myslíte, že je reálné Babišovi vyčítat nedodržování slibů, když se za týden zvýšilo množství lidí na JIP o 18%? Je to blbý, ale data mu hrají do karet......

​Spis mu vycitam, ze dava sliby, o kterych musi vedet, ze muzou byt nesplnitelne. A vycitam to i tem, kteri je chteji, kdyz vedi, ze pro splneni nemusi nastat podminky. Tyhle hry me unavujou a znechucujou.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. února 2021 14:27
Reakce na Kokoska:

​Spis mu vycitam, ze dava sliby, o kterych musi vedet, ze muzou byt nesplnitelne. A vycitam to i tem, kteri je chteji, kdyz vedi, ze pro splneni nemusi nastat podminky. Tyhle hry me unavujou a znechucujou.

​Jo, naprosto souhlasím, dle mého je to v tomto případě na obou stranách.....

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. února 2021 14:50

Není někde popsáno, kdy nejdřív je člověk infekční? Jakože je možné, že se člověk nakazí a hned za půl hodiny/hodinu to přenese dál? Nebo je tam potřeba nějaká doba, aby se ten virus rozvinul?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. února 2021 14:53
Reakce na MP Meri:

Není někde popsáno, kdy nejdřív je člověk infekční? Jakože je možné, že se člověk nakazí a hned za půl hodiny/hodinu to přenese dál? Nebo je tam potřeba nějaká doba, aby se ten virus rozvinul?

​Já mám za to, že doba do rozvoje příznaků je 4-6 dní a nejnakažlivější je člověk cca dva dny před propuknutím příznaků. Ale to asi neznamená, že nemůže být nakažlivý už dříve

Každopádně u PCR se tvrdí, že při negativním výsledku by měl být člověk ok (nenakažlivý) 48 hodin od testu

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 21. února 2021 16:27

A666 negativni test jsem měla v pondělí odpoledne a ve čtvrtek ráno už regulerni příznaky, že se něco děje jsem věděla už ve středu večer. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2021 16:42

MP Meri za půl hodiny bys to (skoro) určitě dál přenášet neměla