by mě zajímalo, proč toho Žďárskýho furt odmítaj... fakt jen kvůli těm provizím? ![]()
Koronavirus
Neumím si představit jiný důvod.
RoSa taky se obávám, že je to proto, že jim z toho nic nekápne
to je ale hrozně smutný, strašný...
nejspíš těm, co rozhodujou, nikdo v okolí neumřel, že stavěj prachy nad zdraví a životy... vždyť ty úmrtí jsou nevratný, za žádný prachy světa ty lidi už neprobudíš...
RoSa V slovenskej televízii som zachytila reportáž, že Žďárský ponúkol testy aj Slovensku. Ale nezachytila som, že by jeho ponuku slovenská vláda reflektovala.
RoSa já se obávám, že tahle vláda má úplně jiné priority, než lidi této země. Kdyby je měla, tak to tu takhle nevypadá. Stačí ta poslední kauza s těmi testy do škol... všechno je levárna, malá domů, penězovod. A mám pocit, že jak začínají mít obavu, že to na podzim pro ně nedopadne, tak ztrácejí zábrany. Prachy převekslujou někam, kam na nikdo nebude moci, u soudu se nějak vykroutí a tradá, živote můj, ty jsi ale krásný!
Torrah mas pravdu, bohuzel![]()
Torrah jo, asi máš pravdu... nějak takhle

RoSa jojo :( je to smutné.
K tomu testování Žďárského - nějak se nemůžu zbavit pocitu, že na to, aby to byla pravda, to zní až moc dobře. Reportáž Klímy mě úplně nepřesvědčila. Kdyby měla každá škola svůj přístroj a osoby, které se o testování budou starat, tak asi ok. Ale logistiku svážení testů do laboratoří si nedokážu představit. Škoda, že v reportáži neukázali víc detailů, třeba kolik se v jedné laborce dá otestovat naráz, jaká manipulace je se vzorkem třeba, než se vloží do přístroje apod. Když si představím, že někdo někde musí odšpuntovat 1000 zkumavek z naší školy, nabrat z nich obsah, přendat do nějakého plata, šoupnout do mašiny...
K tomu testování Žďárského - nějak se nemůžu zbavit pocitu, že na to, aby to byla pravda, to zní až moc dobře. Reportáž Klímy mě úplně nepřesvědčila. Kdyby měla každá škola svůj přístroj a osoby, které se o testování budou starat, tak asi ok. Ale logistiku svážení testů do laboratoří si nedokážu představit. Škoda, že v reportáži neukázali víc detailů, třeba kolik se v jedné laborce dá otestovat naráz, jaká manipulace je se vzorkem třeba, než se vloží do přístroje apod. Když si představím, že někdo někde musí odšpuntovat 1000 zkumavek z naší školy, nabrat z nich obsah, přendat do nějakého plata, šoupnout do mašiny...
Souhlasim, hledam tam taky nejaky hacek. A premyslim - pokud by to nabidnul zdrama - proc uz davno nebezi pilotni projekty v nekterych skolach/skolkach, rekla bych, ze by se nasli taci, co by to brali........
BTW tenhle clovek byl mam pocit zainteresovan v projektu Cesta ze tmy (spolu s ledeckym a landou), melo probehnout nejake zkusebni testovani na kulturni akci ale nevim, jak dopadlo. jen vim, ze projekt se odpiskal s tim, ze jeden ze zakladatelu snad zemrel.......
Škoda, že v reportáži neukázali víc detailů, třeba kolik se v jedné laborce dá otestovat naráz, jaká manipulace je se vzorkem třeba, než se vloží do přístroje apod. Když si představím, že někdo někde musí odšpuntovat 1000 zkumavek z naší školy, nabrat z nich obsah, přendat do nějakého plata, šoupnout do mašiny...
Tak když mohl stát vybudovat polní nemocnici, mohl by vybudovat i velkokapacitní laborku.
Ta naše není z největších, a zvládne 600-700 (ovšem různých) vzorků denně. Při jednosměnným provozu.
barbucha já jsem slyšela, že kapacita pcr testů v ČR je už teď 150 až 300 tisíc a prý by nebyl problém navýšit až na 600 tisíc denně. Kapacita asi nebude ten největší problém.
barbucha ale je dost laborantu a doktoru, kteri by tam pracovali? A pristroje do laborky teda nejsou uplne zadarmo, ono rozjet laborator neni mozna tak jednoduche jako navozit nekam postele.
Nakoukla jsem dnes na stranky https://www.covtest.cz/, kde se driv daly dohledat volne ockovaci kapacity podle mista a dne. Tak uz to nejde, protoze statni registracni system tyto informace prestal poskytovat
. Kolegyni lekarce 65let uz 3x termin odsunuli, mne zadny PIN 2 neprisel, proto jsem hledala, kde jsou pripadne volne kapacity.
Právě jsem do práce objednanala další dávku respirátorů. Jak dlouho věděli němci kam, kdo a kdy je mají nosit? 14 dnů? A v ČR, 14 hodin, možná? ![]()
Liesel V Bavorsku 12.1. (úterý) oznámili, že to od 18.1. (pondělí) platí, od 25.1. se mohly rozdávat pokuty (250€). Myslím že 13.1., nejpozději 14.1. bylo jasno, že děti do 14 let včetně je nosit nemusí, atd...
Tabea asi tak... Prostě u nás je to marnost nad marnost...
Tohle začíná přicházet do škol![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY