Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online continuity
43554 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 14:32

A666bože to je vul. 

Já vůbec nechápu, jak s tímhle ekonomickým smýšlením mohl vybudovat takové impérium. Zas slibuje, že bude rozdávat. Jasné, že si zdravotnictví zaslouží, ale KDE chce ty prachy brát?

On si fakt myslí, že je mu je Rusnok natiskne ve sklepě?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 14:33

Muz prisel s konspiracni teorii, ze nas potrebuji pozitivni, aby mohli lidi strasit vysokymi cisly. Jsem rada, za lehky prubeh, diky za to. Kdyz si ale veznete, ze tyden mame cich, nic nam neni, ja denne cvicim Jillian nebo jogu, muz denne posiluje, deti tady radi jak silene a nabehaji v byte maraton, tak je proste na palici, ze nemuzeme dojet aspon do lesa na kolo. Do UVN to mame 4.5 km, mozna si tam v pondeli dobehnu (vtip).

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 14:38
Reakce na Lamicka:

Muz prisel s konspiracni teorii, ze nas potrebuji pozitivni, aby mohli lidi strasit vysokymi cisly. Jsem rada, za lehky prubeh, diky za to. Kdyz si ale veznete, ze tyden mame cich, nic nam neni, ja denne cvicim Jillian nebo jogu, muz denne posiluje, deti tady radi jak silene a nabehaji v byte maraton, tak je proste na palici, ze nemuzeme dojet aspon do lesa na kolo. Do UVN to mame 4.5 km, mozna si tam v pondeli dobehnu (vtip).

​Tohle je taky zajímavé, často se argumentuje, že ČR není v počtu testů na milion obyvatel tak vzdálené Německu. Ale přitom jsem někde narazila na to, že v německu je za uzdraveného prohlášen člověk, po 14 dnech od onemocnění pokud už alespoň 48 hodin nemá žádné příznaky. takže evidentně netestují opakovaně již otestované pozitivní. naopak v ČR je vidět, že na každého pozitivního připadajív ideálním případě 3 testy (jeden na zjištění pozitivity, další dva pak aby byl prohlášen za vyléčeného pokud vyjdou negativní), v horším je těch testů víc (jak vidíme na Tvém případě)....... A teď mi řekněte, který ten přístup je správně

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 14:39

continuity V tom článku píší, že remdesivir dostal pacient na Bulovce. Myslím, že jediný pacient, který remdesivir dostal, byl ten taxikář v VFN /doc. Balík/, asi to popletli /ECMO, věk souhlasí/. Pacient nemoc přežil, ale PCR pozitivní po po léčbě tímto virostatikem zůstal. Což je blbý. Virostatikum by mělo zastavit virus. Ale prý měl vysokou virovou nálož. Já bych chtěla aby remdesivir fungoval

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 14:48

A666 Myslí, že tebe by mohlo zajímat /zmiňovala jsem uz včera/:

https://www.infekce.cz/zprava20-46.htm

A ještě to ukončování prostě podle těchto pravidel:

https://www.infekce.cz/Covid2019/Ukonc260320.pdf

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 14:57

MP Meri tak ja jsem na soukr. plastiku byla objednana nekdy ve druhe polovine brezna a zrusili mi to. A vcera volala pani, ze uz zase ordinujou a objednala me na konec dubna. Takze asi to bude taky kus od kusu. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:08

Fiction můj zubař ochranné pomůcky snad má, ovšem stále ošetřuje pouze akutní případy s tím, že dělá pouze provizorní opravy. mně vypadla plomba, kterou mi dělal on, a potřebuje ne provizorní, ale brutální opravu, možná korunku. poslední zákrok byl na skoro dvě hodiny, tohle bude horší.

jak dlouho asi tak ještě budu čekat...do vyvinutí vakcíny? on je mladý kluk, kdyby to byl důchodce, snad bych to pochopila. ale už dlouho čekat nevydržím. jinam nejdu, protože to byla velice drahá oprava a jde o reklamaci.  

edit: mezitím jinde klidně dělají plastiky.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:10

Fiction Díky, já to pochopila, že cílem není dávat povolenky, kdo se tady může hroutit a kdo ne. 

Je pravda, že mě nenapadlo, že kadeřnice asi bude mít problém s těmi OOP. Sama jsem zvědavá, jak to bude ohledně tohohle vypadat. Jen mi to přišlo takové ... já nevím no, prostě nelogické, aby tyhle aktivity fungovaly (myslím v době těch nejpřísnějších opatření, teď už je to ok). Ale je fakt, že když byl vrchol v Itálii, tak jsem někde zaslechla o Italovi, kterého chtějí soudit za to, že nakazil personál plastiky covidem (nejspíš zatajil diagnózu, nevím). Takže i tam asi tenhle segment běžel dál. 

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:12

Tak já se zatím nehroutím, ale asi budu mít brzy depku, protože je teprve 18.4 a když budu ještě pět týdnů doma...

Finančně jsme to nějak ošéfovali a na trávu do parku nemusíme, ale ta nejistota a bezmoc je strašná. 

A to se zabavím. Běhám, mám teď fyzičku jako loni v době závodů, cvičím, přerovnám celý byt...

...ale já bych tak šla do práce

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:12

bram Já byla shodou okolností objednaná ještě na něco jinam, v půlce března, to jsem sice zrušila, protože jsem neměla kam dát dítě, ale taky se to normálně mělo konat. Složenky se holt neptaj a plastiky jsou slušnej byznys ale určitě to bude kus od kusu. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:14

Jiná Realita Šmucler, t.č. velký populista, tvrdí, že stomatologové nemají problém. Tak nevím...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:15

Fictionmůj očividně ano. a to je to dost drahá soukromá klinika. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:17

Fiction aneb na tragickej život jsem já pes, těžko říct proč, ale opravdu málo věcí mi kdy nějak normálně fungovalo. každopádně, bolí to, a k zubaři se nedá ani dovolat, protože zrušil i recepci

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:20

MP Meri A ad ty OOP u kadeřnice, taky nevím, co je/bude správně. Naše zastřešující společnost /anesteziologie a intenzivní medicína/ doporučuje i u Covid pozitivních pacientů, kteří nemají intubaci, t.j. volně si přes chirurgickou ústenku dýchají, tyto OOP: běžná chirurgická ústenka, ochrana očí, rukavice, plášť. Tak jsem zvědavá, co ty chudinky kadeřnice budou muset nosit. A co zákaznice. A ještě jednou opakuju, před koronou neutečeme, budeme se muset promořit.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:21
Reakce na Catherinne:

Tak já se zatím nehroutím, ale asi budu mít brzy depku, protože je teprve 18.4 a když budu ještě pět týdnů doma...

Finančně jsme to nějak ošéfovali a na trávu do parku nemusíme, ale ta nejistota a bezmoc je strašná. 

A to se zabavím. Běhám, mám teď fyzičku jako loni v době závodů, cvičím, přerovnám celý byt...

...ale já bych tak šla do práce

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:23

Fiction nestraš, pustím fén a zdechnu ...

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:24
Reakce na Jiná Realita:

Fiction aneb na tragickej život jsem já pes, těžko říct proč, ale opravdu málo věcí mi kdy nějak normálně fungovalo. každopádně, bolí to, a k zubaři se nedá ani dovolat, protože zrušil i recepci

​Hele, tys mi tu úvodní citaci úplně vzala z pusy..   . Asi si budeš muset rozhlédnout po jiném zubaři, což je blbý, protože dobrý a volný zubař byl problém už před koronou. Nebo ještě podrobit toho stávajícího zubaře otázkám, proč nedělá to, co potřebuješ a co by šlo udělat pro to, aby to udělal. Třeba fakt něco nemá. No nejhorší je ta nejistota.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:26

Catherinne Nevím, podle mě postačí zdravý zákazník s rouškou a kadeřnice s rouškou a brýlemi nebo štítem. A mytí rukou mýdlem.

I když rouška v praxi u zákazníka ?? I ta s gumičkama mi připadá nemožná...

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:27
Reakce na Catherinne:

Fiction nestraš, pustím fén a zdechnu ...

​Já si predstavuju jak bude příjemně v roušce při fénování, když začnou tepla... A myslím si, že roušky a rukavice budeme muset mít určitě (aspoň takový mám zprávy z Itálie, že to bude minimum.). Plus pořád desinfikovat...

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:28

Fiction o štít jsem se začala zajímat, takže mám dotaz. Musí pod ním být i rouška?