Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 16:13

srovnání:

proč by měla mít kadeřnice (která nemá potřebu, samozřejmě pokud chce, tak klidně skafandr) štít, roušku a rukavice, zatímco kněz, který mimochodem i podává přijímání, ne?

proč by mohly být povolené svatby, kde si samozřejmě všichni podávají ruce (o povinných rukavicích jsem zatím nic neslyšela, jen o rouškách a tedy, to bych svatbu rozhodně zrušila), ale kadeřnice by musela mít rukavice?

i učitelé budou muset mít rukavice? 

proč by vlastně kadeřnice měla mít rukavice, když myje člověku hlavu, tudíž má ruce pořád vydrhnuté? není to právě ta profese, u které je to úplně zbytečné?

...

má babiš firmu na výrobu rukavic?

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 16:15

viktorka_od splavu No, je to článek zajímavý, plný otazníků, alfa a omega je správné testování a dobré testy na protilátky.

Jinak stran epidemiolog. stránky Covidu jsem stejný laik jako každý jiný. Je to nemoc nová, neznámá, proto nás děsí.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 16:20

Jiná Realita ja si myslim, ze hledat v tech vladnich narizenich nejakou logiku, je zbytecny plytvani energii

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 16:24

Jiná Realita o tech svatbach rikali,ze vsichni v rouskach krome snoubencu a nesmi se jim prat.....tudiz zadne podavani rukou.(jen pisu co jsem slysela,svatbu bych taky radsi zrusila nez takove podminky.)

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 16:25

A kdo ty nebohy nevesty cese, kdyz kadernictvi otviraji az pozdeji?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 16:38

A666 Tezko rict, ktery pristup je spravny.

Ted jsme se dozvedeli, ze kamaradi jsou v karantene, protoze meli kontakt s pozitivnim sousedem. Oni sami meli pred 10 dny negativni, ted meli taky negativni vysledek, ale karantenu jim zrusi, az bude mit soused 2 negativni vysledky a to stale nema. Takze 4 osoby jsou v karantene kvuli nekomu, koho 14 dni nevideli.

Online wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 16:54
Reakce na Jiná Realita:

srovnání:

proč by měla mít kadeřnice (která nemá potřebu, samozřejmě pokud chce, tak klidně skafandr) štít, roušku a rukavice, zatímco kněz, který mimochodem i podává přijímání, ne?

​Z epidemiologickeho hlediska je tam rozdíl v délce trvání toho přímého kontaktu. 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 17:02

Jiná Realita To nevím, nikdy jsem to nezkoušela. Ale asi to zjistím.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 17:07

Jiná Realita jinak o těch rukavicích jsem z našich médií zatím neslyšela (i když si myslím, že to přijde). Ta informace je z Itálie a psala jsem, že my zatím netušíme za jakých podmínek budeme moct provozovat, ale předpokládám, že to bude podobné jako v té Itálii.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 17:13
Reakce na Lamicka:

A666 Tezko rict, ktery pristup je spravny.

Ted jsme se dozvedeli, ze kamaradi jsou v karantene, protoze meli kontakt s pozitivnim sousedem. Oni sami meli pred 10 dny negativni, ted meli taky negativni vysledek, ale karantenu jim zrusi, az bude mit soused 2 negativni vysledky a to stale nema. Takze 4 osoby jsou v karantene kvuli nekomu, koho 14 dni nevideli.

​To jako vážně? Si zase někdo vykládá ty pravidla po svém, vždyť když se s ním neviděli v mezidobí, tak proč to tak hrotit?

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 17:15

Lamicka ale tak to už je trošku na hlavu.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 17:20

Taky celkem zajímavý článek... /rozhovor s hlavním armádním epidemiologem/

Online wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 18:00

euridike

Četla jsem už ráno, nejsem z oboru, tak možná mě někdo zasvecenejsi opraví, ale laicky mi přijde, že je to z velké části jen reprodukce toho, co říkal Prymula už minulý týden.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 18:22

wendulka Já s tím svým neustálým sledováním informací už lehce ztrácím přehled, co jsem kde od koho slyšela, ale pro mě je zajímavá další zmínka o léčbě krevní plazmou, k níž jsem zatím mnoho vyjádření neslyšela, spíš jen velmi opatrná stanoviska, tohle je asi první konkrétnější vyjádření o prvních výsledcích, no a je také poměrně optimističtější ohledně vakcíny a dohlednosti jejího úspěšného vývoje... A za zmínku pro mě určitě stojí i to, že v podstatě říká, že je lepší trávit čas venku a ve volném prostoru, kde je šíření viru samozřejmě obtížnější /a je to logické/, což zase do určité míry naráží na nařízení zůstat pokud možno doma, což má samozřejmě svůj praktický důvod, ale může to být do určité míry i kontraproduktivní, prostě vše má pro a proti...  Ale jasně, ony se ty informace často opakují, jen jsem si do mozaiky ráda přidala názor někoho dalšího...

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 18:31

Lamicka 

Kritéria úzdravy

Po prodělání nemoci jsou stanovena kritéria uzdravení:
po 14 dnech od začátku nemoci při klinických známkách úzdravy se ordinuje PCR na koronavirus

pozitivní -> zopakovat za 5 dní negativní -> zopakovat za 1-2 dny – 2x negativní = vyléčený.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 18:32

Lamicka Fiction jestli to zas nebude nějaká "hygienovina" (= podivný výklad čehokoli hygienou za časů koronaviru).

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 18:51

a jak vlastně budou fungovat takové orchestry? 

tento nápad mi vnukli sousedé, kteří porušují zákaz shromažďování, a celé odpoledne cvičí na dvoře dechovkovou kapelu...

pokud prymula chce roušky minimálně do června. hádám, že na příčnou flétnu se v tom hraje docela blbě.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 19:16

když se koukám na ty vojáky na hranicích ve stanu, tak si říkám, že až tam zase začnou stavět nějaké pevnější přístřeší, začnu se vážně obávat.

to, ve kterém pak budou kontrolovat tu výjezdní doložku, jestli člověk jede se státním povolením na slovensko nebo do chorvatska.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 19:36

Fiction jenze treba dcera, jak byla negativni, tak pujde az na nas druhy test (staci ji jednou negativni).Je v karantene (protoze s nami sdili domacnost), ale jako jedina nema ofiko papir o narizene karantene. My tri v tom papiru mame onu podminku 2 negativnich testu pro ukonceni karanteny. Kamaradi papir taky nemaji, ale hygiena je nechce pustit. Muz mel karantenu taky o 5 dni driv kvuli kontaktu s nakazenym, ale zadny papir na ty dny nemel. Proste je to cele zmatene.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 19:49

Lamicka a jak se toto řeší se zaměstnavatelem? Nařídí karanténu hygiena kvůli kontaktu s nakaženým a neschopenku vystaví kdo? Hygiena? Nebo se musí nechat vystavit přes praktického lékaře? A ukončí ji až po těch dvou negativních testech?