Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 19:59

Maky To nevim, ja dala vypoved v zime a nove misto nedopadlo, takze jsem doma a muz ma firmu, nastesti muze delat z domu.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 20:05

euridike ad léčba plazmou: už je to v téměř ostrém procesu

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 20:09

Lamicka aha díky za reakci. 

Kdyby náhodou někdo věděl docela by mne ten postup u běžných zaměstnanců co si nemohou vzít HO zajímal z hlediska té administrativy vůči zaměstnavateli.

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 20:12

Maky zatím jsem se setkala jen s karantenou vystavenou lékařem (ne od hygieny),  používají se na to ty nové eneschopenky, ale neměli jsme žádnou delsi 14 dní.

jinak náhrada mzdy je stejna jako u pracovní neschopnosti. pokud můžeš pracovat HO, tak dostaneš normální mzdu, pokud nelze HO, tak stejně jako u neschopenky (prvních 14 dní platí zamtel a pak socialka)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 20:13

Catherinne EDITH4B Nevím jak teda kadeřnice. Já jsem sestra, celej den sahám na pacienty, bez toho to nejde. Jednak můžeme pracovat celou dobu a jednak nám nikdo žádné ochranné pomůcky nenařizuje, ale pouze doporučuje. Nejsme nemocnice, ale soukromé zařízení. Máme respirátor, dostali jsme brýle, které nikdo nepoužívá a rukavice taky nejsou žádná povinnost a nemá je nikdo. Doufám, že teda žádné tak nesmyslné nařízení nebude ani pro kadeřnice, protože vy na rozdíl od nás jim ty vlasy umejete, kdežto my vůbec neovlivníme, kdy se ten pacient umyl. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 20:15

Maky Ti znami to maji vlastne podobne, ona je na HO od zacatku nouz.stavu a on osvc a dela z domu.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 20:21

AprilTwelve díky

Přijde mi, že je to právě někdy na strašně dlouho aniž by byl člověk nemocný. Kontakt s nakaženým, nařízena karantena od kontaktu na těch asi 14 dni, testy teprve po několika dnech...pak na konci karantény další test asi...v případě, že by byl pozitivní tak pak minimálně dalších 14 dní dokud nebudou dva po sobě negativní... 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 20:24

Renusatko ono je právě asi nejhorší, že nikdo nic neřekl. Jaké podmínky budou... Uvidíme, snad se vymáčknou.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 20:33

Lamicka jsem též na HO od začátku nouzového stavu...ale včera přišlo nařízení, že se od 27.4 veškeré HO ruší a všichni se mají vrátit do běžného provozu. Požádala jsem o prodloužení vzhledem k tomu, že 27.4 se mi dítě do školy vrátit nemůže. Uvidíme zda zaměstnavatel vyjde vstříct. A tak si říkám, že se asi čeká, že si nákazou všichni postupně projdeme a zajímalo mne jak se to pak řeší po té administrativní stránce, pokud není moznost té práce z domu a tu nepřítomnost nějak člověk omluvit musí

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 20:43

Maky můžete si požádat ošetřovné z důvodu uzavření školy, pokud by vam neumožnil zamtel HO... ale finančně je to nic moc. žádost vám dá škola,  to slouží i jako potvrzení o uzavření, k tomu je ještě vykaz za každý měsíc, kde uvedete,  které dny jste ošetřovala a oba dokumenty předate (lze i elektronicky) zamestnavateli,  který to posune na socialku, ktera vam vyplatí náhradu mzdy  za to ošetřování . teď se to zvedlo na 80% z redukovaneho vyměřovacího zakladu 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 20:55

Lamicka No, všechno, co během korony od hygieny vzešlo, je značně podezřelý. Vždycky ta její nařízení byla tak týden pozadu za děním. A dcera je stále negativní? To je taky zvláštní, co?

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 21:02

AprilTwelve mám to připraveno jako zadní vrátka. Jde to tedy kombinovat stejně jako klasické OČR s prací ve dnech kdy bych měla jiné hlídání? Ráda bych zůstala zaměstnavateli prospěšná, je mi jasné, že to teď nemá jednoduché, ale mám i jiné závazky (dítko), které též nelze opominout. 

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 21:04

Maky ano, lze to kombinovat stejně jako při běžném ošetřování.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 21:14

AprilTwelve díky za informace

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 21:24

Maky rádo se stalo a držím palce

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 09:03

Fiction Dceru nevime, protoze mela jen ten 1.test, pak ma jit na nas posledni kontrolni test, ale tim, ze mel syn 1.KT pozitivni, tak jeho odlozili za 5 dni a ona mela jit s nim. Nam mezitim nabrali 2.KT a jak byl pozitivni, tak to posunuli vsem a jdeme na opakovany 1.KT zitra. 

Hygienicka mi rekla, ze to pravdepodobne chyti, ale taky je mozne, ze to mela prvni. O tom si myslim, ze to tak mohlo byt, s tou kolegyni se totiz muz videl malo, meli rousky, u muze v praci to nikdo jiny nechytil... zatimco ze tridy bylo 8 deti v Italii, do karanteny po navratu nikdo nesel a jestli nemeli priznaky, tak se na ne nemuselo prijit. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 09:09

Fiction Jiná Realita jo a vecer psali kamaradi, ze jim hygiena vcera vecer volala a pustili je. Asi nekomu docvaklo...  

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 09:26

Lamicka ja uz skoro pochybuju nad spolehlivosti testu dle toho co tu popisujes.

Tak drzim palce at uz je vse ok......jsem moc rada,ze u vas byl hladky prubeh.

Offline nikka75
106 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 10:08

Chtela bych uklidnit mistni kadernice, byla jsem u sve pred par dny, meliry, nasledny preliv, strihani a foukani jsem v chirurgicke rousce s gumickami absolvovala zcela bez problemu. Kadernice mela cele tri hodiny svou latkovou rousku, u vchodu desinfekci, rukavice nemela.

Co se tyce zubare, bolel me zub pred dvema tydny a desila  jsem se, ze mi ani nezvednou telefon, naopak osetreni  probehlo bez problemu, celkem jsem absolvovala tri navstevy, doktorka mela respirator, stit a samozrejme  rukavice, okno otevrene a desinfekce u vchodu je samozrejmosti. Rikala, ze OP dostali zubari od Hamacka hned druhy tyden, pak uz od lekarske komory, takze si myslim, ze ve vysledku je to jako ve vetsine pripadu o lidech

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 10:29
Reakce na Lamicka:

Hygienicka mi rekla, ze to pravdepodobne chyti, ale taky je mozne, ze to mela prvni.

​No, na to práve myslím. Skoda, že se nedělají rutinní testy na protilátky. I když na Mynářovu zabíjačku s nimi nebyl žádný problém