Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Kokoska
35152 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 15:19

Jiná Realita neznam ani nemocneho, myslim teda nekoho, kdo by od ledna mel chripku nebo podobne onemocneni

Vlastne jo, jedna kolegyne byla nastydla po navratu z Italie, ale vira nemela. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 15:22

Kokoska a to já jo, a dost.

což vlastně, když nad tím přemýšlím, trošku podporuje tu teoriii, že kde byla těžká chřipka, není těžký covid

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 15:28

brrr ani ja ne,  zrovna ráno jsme o tom mluvili s mužem 

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 15:34

A666 mě to vyjednávání prázdnin v Chorvatsku připadá úplně vymknute.. jako priorita dnešních dnů úplně mimo a zrovna dnes Plaga na Primě pronesl,  že zachovani dvou terminu přijímaček na SŠ není priorita... a že přijímacky možná budou až o prázdninách... to jako vážně? dnes teda ale od rána vidím rudě a moc ráda bych si přečetla nebo sdilela něco pozitivního 

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 15:38

brrr 

Můj známý má covid-19 pozitivní babičku /80 let/ a sestřenici /30 let/ - babička má lehký průběh, nebyla v nemocnici, sestřenice má průběh těžší, v nemocnici byla několik dní.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 15:39

AprilTwelve ještěze to dnes nesleduji.

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 15:45

brrr znám, můj bratranec, už je vyléčený, nikdo z jeho rodiny se nenakazil.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 15:53
Reakce na AprilTwelve:

A666 mě to vyjednávání prázdnin v Chorvatsku připadá úplně vymknute.. jako priorita dnešních dnů úplně mimo a zrovna dnes Plaga na Primě pronesl,  že zachovani dvou terminu přijímaček na SŠ není priorita... a že přijímacky možná budou až o prázdninách... to jako vážně? dnes teda ale od rána vidím rudě a moc ráda bych si přečetla nebo sdilela něco pozitivního 

​Vidím to stejně, pokud má být ěnco se zahraničím priorita, tak to, jak umožnit rodinám, aby se mohli zase vídat a jak umožnit pendlerům pracovat ale nemuset přitom opustit rodiny s dětma

Offline Korsičanka blogger
13499 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 15:58
Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:01
Reakce na Potrefenáhusa:

brrr Tak těch nakažených je oficiálně 6 a půl tisice, republika má přes 10 milionu, taky mi nepřijde divny, ze nikoho osobne neznám 

brrr      Je prostě málo nakažených. A proto, přestože už hodně lidí kašle na opatření, srocují se, sportují v kolektivech, nenosí roušky, nemáme nárůsty, protože prostě nejsou ti nakažení.Uvidíme, jak to bude dál, s uvolňováním opatření. 

A proto bude náročné to promoření. Všichni doufali, že tak 1/3 obyvatel už má nákazu za sebou, tak to pravěpodobně není, viz rakouská studie /která ale zkoumala PCR viru, nikoliv protilátky/ . Uvidíme, co ukáže chytrá karanténa

Offline Korsičanka blogger
13499 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:02

Renusatko Já nemyslila, že by se s ní viděl. Ale když píšeš, že chodí bůh ví, kde. Stejně tak mužův vnuk. Oni si asi myslí, že jsou nenapadnutelní:( Ale samozřejmě, že synkovi a vám všem přeju JEN tu angínu!

Moji kamarádi- u jsem to tu psala, přijeli s příšernou chřipajznou z Rakouska. A jsou všichni negativní... aspoň že tak

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:05

Jiná Realita Já neznam nikoho ani s covidem, ani nikoho, kdo by měl letos chřipku, z toho se podle mě dá těžko něco usuzovat 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:08

Potrefenáhusa

samozřejmě, že je to jen můj dojem, že by to třeba vážně mohlo souviset, každopádně i lékaři z okolí tady říkali, že tu bylo letos těžké chřipky fakt moc, to zas není jen můj dojem. ani to, že tu máme na to, kolik lidí a v jakém termínu bylo v itálii, dost málo nakažených.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:12

AprilTwelve jo a lítat se tam bude letadlem, protože letet se spoustou cizích lidí je z hlediska nákazy asi bezpečnější než  jízda v autě s členy  domácnosti.

Roušky budeme nosit prý ještě měsíce, ale lázně se mají otevírat tuším už v květnu a bazény  v červnu, jak to bude probíhat, to koupání s rouškami?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:14

Korsičanka Fiction Právě si říkám, že těžko bude mít dítě koronavirus, když v Brně byl problém s chytrou karanténou, protože nebyl nikdo, kdo by to nechytl v nemocnici, rodině nebo domově důchodců. Oni se vídají pořád ve stejných lidech, stejná parta, nechodí do obchodů, nejezdí MHD a s dalšíma lidma se nevídají, tak jsme to tady probrali důkladně a myslím, že to fakt nehrozí. Bohužel ty angíny má často, loni snad 6x. Do toho mu roste 8, z toho má často vysoké teploty a nateklý celý krk. Zubař říkal, že půl roku roste a půl roku je klid, což by odpovídalo. 

Offline letfenixa
10932 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:18

Renusatko len sa vložím, ak sa bude dať, nech si tú osmičku dá vybrať, mne tak dolné rástli/nerastli 10 rokov, až niekoľko mesačné bolesti ucha ma prinútili dať si ich odstrániť.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:25

letfenixaOn jde na chirurgické odstranění. Ten zub mu roste dost dramaticky, vysoké teploty a oteklý celý obličej a je i křivě založený a poškodil by zbytek zubů. Jen se to teď asi zase prodlouží. Potřebuje odstranit nějaký vnitřní kaz ze 7, který mu asi způsobuje ty angíny, protože mu dělali stěr a nevyšlo to úplně dobře. Před odstraněním má být ještě nějaký čas bez nemoci a tři dny před tím zajištěný ATB. To vše už mělo 2x proběhnout a měl angínu. Takže se to protahuje už půl roku. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:25

PS já vím ,že jsou to blbosti, že řešíte závažné záležitosti.ale to koupání mě tak napadlo, nebo jak v tom bazénu budou udržovat rozestupy. jestli je teda otevřou, to může být zase všechno jinak.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:27

nika do každého bazénu dají čtvercovou síť a každý bude mít vyhrazený jeden čtverec

Online Liesel
1680 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:29

nika a co treba bazeny bez socialek, jako maji byt posilovny? Tak toby meli po starostech, tam bych fakt nesla.