Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nika
685 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:33

Liesel a restaurační zahrádky bez WC, to bude hygiena.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:39

Všeobecně mi zavřené WC kdekoliv, přijde jako nesmysl . Copak tam snad lidi budou olizovat mísu nebo kliky. Já myslím, že i normálně si člověk dá pozor a teď o dost víc. Mělo by se to otevřít a víc desinfikovat a hotovo, jak je to u nás v práci. My máme normálně otevřeno WC a pacientů určitě víc než v posilovně.

Offline letfenixa
10932 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:44

Renusatko tak držím palce, nech sa mu čoskoro polepší

Online brrr
12387 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:46

Fiction O té rakouské studii jsem četla, na druhou stranu jsem četla o islandské, která pro změnu ukázalo vysoké procenta nakažených bez příznaků. A teď si vyber.

Offline Karja
44899 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 16:53

brrr Ja znam dve rodiny plus jedna rodina taty kamarada. Vsichni lehky prubeh, neprislo by se na to, kdyby nebyly kontaktni, ale polovina nejakou tu teplotu mela, to zas jako jo. Jedni bydli u nas ve vesnici, ale nikdo si na nej prstem neukazuje a snad ani nezacne, az je vypusti ven;-). Spis co jsem pochytila jim kazdej vzdalene znamej vilal, jak to probiha:-D:-D:-D

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 17:02
Reakce na A666:

Já vím, že tu včera proběhlo, že by měla být i pozitiva, ale dneska jsem těsně po sobě narazila na tyto dva články a přijde mi to tak strašně absurdní:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-hranice-mezinarodni-rodiny_2004191113_pj?fbclid=IwAR3sZ_zI_CmJpOdbendpDXO426DkqX_MF29CkozcGS0JZiczRrtBE6mIvFk

https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/cestovani/chorvatsko-cestovani-letni-dovolena-jadran-dovolena-u-more-zajezdy-turismus_2004171337_ban?fbclid=IwAR31mUKK9NVHN9dsAGk4b4-C7wjUWZ18AVbSL6k0qND_iIStwmCrKYiRa3M

Pána z Německa, co už měl vše zařízené pro přestěhování se k dceři sem nepustí, protože tu zatím nemá pobyt, ale bude se vyjednávat o možnosti turistických zájezdů do Chorvatska? Ano, Chorvatsko je na tom s nakaženýma lépe než ČR, ale třeba mé současné bydliště má počet nakažených na 100 tisíc obyvatel srovnatelný s ČR a výrazně lepší než Praha a přesto za mnou nemůžou rodiče z Prahy jednoduše přijet (je normální návštěva dostatečný důvod? Navíc 14-ti denní následná karanténa je u nich nereálná, potřebují se starat o dědu...)

​Petříček se dnes vyjádřil, že by se snad přece jen mělo začít s našimi sousedy. To Chorvatsko přijde na řadu až pak. 

Akorát teda z pro mě nepochopitelných důvodů se jmenovitě zmínil, že první jednání proběhnou jen o Rakousku a Slovensku a jen pro byznys, že u nich by měla ta povinnost karantény odpadnout. Německo pořád nic, přitom počty nakažených na 100K obyv. úplně stejné jak Rakousko.

Tak doufejme, že jim to postupně dojde, že i ty rodiny by bylo dobrý neopomíjet.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 17:05

brrr Zrovna jsem četla, že (nevím který) kraj plošně testuje zaměstnance a klienty domovů důchodců a zdravotní personál a že to procento promoření je strašně nízké. Takže tam se předpokládalo vyšší, když se s tím lidi denně setkávají. Nedávám moc šancí tomu, že to bude nějak vysoké. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 17:12
Reakce na Renusatko:

Všeobecně mi zavřené WC kdekoliv, přijde jako nesmysl . Copak tam snad lidi budou olizovat mísu nebo kliky. Já myslím, že i normálně si člověk dá pozor a teď o dost víc. Mělo by se to otevřít a víc desinfikovat a hotovo, jak je to u nás v práci. My máme normálně otevřeno WC a pacientů určitě víc než v posilovně.

​Přesně. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 18:12

K te debate o wc v posilovnach a bazenech... u testovaciho stanu v UVN je mobilni wc. To asi otevrene byt muze.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 18:22

Zeman v tom má jasno už teď...

Offline Torrah
3408 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 18:34

Já vůbec nechápu, jak můžou otevřít cokoli bez toho, že by u toho byly otevřené WC, respektive u fitcenter apod. sprchy. To jako ti lidi budou chodit na WC kam? Já si to nedovedu představit. V ulici máme restauraci, to nám ti lidi budou močit před restaurací na ulici nebo jak? To si jako každý "dojde předtím" doma, a pak zas to bude držet až domů?  A co když to neklapne? Chápete to někdo?

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 18:37

Torrah nehledě na to, že před konzumací jídla v otevřené restauraci je dobré si dojít na to WC umýt třeba i ruce...

Offline nika
685 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 18:40

euridike tak kdyby ho všichni, co jezdí v létě do zahraničí, vzali za slovo, tak si budeme dobře funět za krk, to bude nakažených.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 18:41
Reakce na euridike:

Zeman v tom má jasno už teď...

​Nepřekvapuje...... Mě fakt unavuje, jak všichni političtí reprezentanti uvízli v představě, že výjezd do zahraničí rovná se nákupy anebo dovolená

wendulka 

Já se už radš ničemu nedivím, fajn, že si Petříček vzpomněl alespoň na nějaké sousedy (pochop to, přes německo případně Polsko se k Jadranu nejezdí....... A Slovensko potřebujeme kvůli Tatrám (aby byla pestrá nabídka - možnost i pro ty, co nemusí moře...)!

Offline nika
685 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 18:46

Torrah jo, borci budou obcuravat rohy a baby mají smůlu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 18:47

A666 spíš jak jsem někde četla, pokud budeš prominent režimu, budeš moc k moři do chorvatska, pokud budeš aspoň držet hubu, budeš moct do tater, a pokud budeš prudit, například chtít, aby se přestaly nosit roušky, nebo třeba si budeš přát otevření toalet, tak budeš chodit jen do práce a domů, protože nedostaneš potvrzení o bezinfekčnosti. jako doufám, že tohle zůstane v říši utopie, ale už bych se nedivila ničemu.

Offline Miru
17016 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 18:48
Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 18:52
Offline letfenixa
10932 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 19:11

Viem, že sa tu opakovane pýtam ako blbá, ale tie zavreté wc majú ako zlepšiť hygienu? Vysvetlil vám to niekto z vrchnosti?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 19:24
Reakce na Mirka:

USA Veselovský

​USA je průser, ale jako nepřekvapuje mě to. USA je možná bohatá země, ale stav jeho obyvatelstva tomu prostě neodpovídá, jsou tam amsivní rozdíli, problém v přístupu ke zdravotní péči. Teď se jim to tam díky tomu sype ještě víc......