teď jsem někde zaslechla, že zákony přijaté v době nouzového stavu jsou po jeho ukončení neplatné... teda v Německu to myslim tak je... ale jak u nás? ![]()
Koronavirus
Tak vono to snad nejsou extra zákony, je snad jen zákon krizovej obecnej, kde je psáno že tě můžou nějak omezit... a jak... ale platit to může maximálně 30 dní a pak (na prodloužení) potřebujou souhlas Sněmovny (snad to ale nejde donekonečna!).
Mě by teda hlavně zajímalo, jestli tady máme krizovej, nouzovej nebo výjimečnej stav?
Já jsem četla o víkendu rozhovor s Havlíčkem, že o otevření WC ve fitness a hospodách se jedná. A že 8.6. otevřenou i bazény a budou povoleny i šatny a to i v těch fitkách.
Evaeva Bazén bez šatny by byl dobrej
. Ale já už bych se asi nedivila ničemu.
Jiná Realita tak dnes jsem začala chápat potíž s lékařem. Bohužel problém není lékař, ale nová sestra. Potřebovala jsem konzultovat synův stav s lékařkou. Má nějaké kolísavé teploty od pátku, ale do 38, a dnes ráno nic. Jenže ho bolí v krku tak, že nemůže polknout. Já mu koukala do krku a nějak s jistotou nemůžu říct, že je o angína ani že není. Ona má CRP i streptest, aby to bylo jasné. Jenže jsem narazila na sestru, novou po 18 letech
, takže už to mě překvapilo. Ona netuší, že kluk měl loni angínu asi 6x a do toho ještě několikrát problém s rostoucím zubem. Místo hodiny, kdy můžeme přijít mi říkala co má kloktat
. Když jsem se nechtěla nechat odbýt, tak řekla doktorce, že volám, že má děcko od včera 37,5. To jsem slyšela. Na to následovalo od doktorky něco ve smyslu, že jsem děsná a a ať dojdem zítra ve 14.
U zubaře mě objednali na pátek, mají plno ![]()
Nevite nekdo, zda ten pocet testovanych je pocet novych testu nebo vsech testu, tedy i opakovanych? Protoze dneska nam rekli, ze nekdo uz byl i na 9 kontrolnich testech.
Já už o jednom vím. Zrovna minulý týden bezprostředně po tom, co vláda zveřejnila ten slavnej uvolňovací plán, jsem potkala jednoho našeho klienta, který je shodou okolností taky taxikář s úplně stejnými rizikovými faktory jako ten z VFN, co dostal remdesivir, (obezita, kouří) a ptal se mě úplně vážně, jestli v červnu v rámci našich sportovišť otevřeme městské koupaliště, aby si mohl přijít zaplavat
.
s tým fajčením to bude trošku ináč - https://koronavirus.eu/profesor-delfraissy-promluvil-koronavirus-si-vybira-nejrizikovejsi-jsou-obezni-muzi-nekuraci/
Lamicka počet všech testů. Právě že, neuvádějí počet testovaných.
Evaeva diky, to jsme si tak rikali... protoze tam nikdy nikdo neni,zadne fronty, ve fronte max 1 - 2 lidi. to pak ta cisla nerikaji vubec nic.
jsem právě četla, že ta chytrá karanténa naráží i na to, že není komu dělat ty vzpomínkové mapy... když už se to jaks taks naučili
Lamicka Já jsem slyšela od kamarádky z hygienické stanice, že není moc koho posílat na testy, že už nejsou lidi, kteří by měli problém. Už je méně i chřipek, takže i ty zaměněné ubývají a tak je víc těch opakovaných testů a nebo větší skupina kolem někoho pozitivního. Tu moje švagrovou poslali na test, ačkoli byla s pozitivní kamarádkou 5 minut mezi dveřma a s rouškou.
Spš by mě zajímalo, jestli 3x pozitivní test je započítán vždycky mezi pozitivní
.
Jiná Realita Já je z temnejch úmyslů nepodezírám, to by znamenalo, že maj plán, a tomu se mi nechce věřit.
![]()
Renusatko Na mzčr se to jmenuje Celkový počet osob s dosud prokázaným ... a v práci zadáváme do statistik nové výsledky testů přímo k hospitalizované osobě, ale teď si nejsem jistá, jestli je to statistika pro ministerstvo
Renusatko to nekde rikala hlavni hygienicka, ze je zapocitavan jen prvni pozitivni test
Lamicka Tak bylo by to logické.
Renusatko To je děsný
! Ona ti MUDru nedá ani k tlf, aby ses mohla domluvit s ní ?!? Já měla takové bolesti v krku loni a kámoška teď v březnu - 3 doktoři jí tvrdili, že to angína není, až na ORL ji potvrdila doktorka a dala hned dvoje silná antb.
Renusatko desny. Asi bych sestre zitra ve 14.00 vysvetlila, jak se veci maji, a byla bych dost nevrla.
2.4. 2020
Jak máme číst statistiky ohledně provedených testů? Počítají se do nich i opakované testy?
Kontrolní odběry se tam nepočítají. Počet testů se rovná počtu otestovaných.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY