Maky tomu se mi prave nechce nejak verit :)
Koronavirus
Maky Nasla jsem napr. tohle.
Podle ministerstva se dělají lidem jeden až dva testy a počet otestovaných lidí tak bude více než polovina z uváděných celkově provedených testů.
K počtu testů v porovnání s počtem testovaných lidi se ve čtvrtek vyjádřil také náměstek Prymula. „Jsou to testy včetně těch opakovaných. Jsou to například lidé, kteří jsou hospitalizováni. Jsou testováni znovu, protože kontrolujeme, jestli jsou uzdravení. Podle mého odhadu bude tak 45 tisíc lidí otestovaných. Ale nejsou tam zahrnuty rychlotesty,“ řekl pro Seznam Zprávy.
Takze jestli to chapu spravne, tak do celkoveho poctu jsou zapocitany vsechny testy, jak tu nekdo psal. Takze v idealnim pripade, kdy prvni vyjde + a 2 kontrolni -, tak to mame 3/os.
Korsičanka Kokoska No rozhodně zítra půjdem a určitě tenhle přešlap sestry zdůzazním. Nehodlám tam vypadat, jak pošuk, co okamžitě volá. Já právě vůbec nevím, čím se poslední dobou u něj řídit. Zubař řekl, že to klidně může vypadat jako angína, když někomu dramaticky rostou 8, včetně nálezu v krku. U angíny měl vždy vysoké teploty. Minule u angíny žádná teplota. Předtím zase u zubů skoro 39. Takže já uvěřím jen tomu streptestu a CRP. Do toho teď korona, která má u každého jiné příznaky. Jak říká švagrová, člověk už se vidí pozitivní, i když ho bolí noha.
U nás teraz dovolia aj neakutne operácie, tak otec bude môcť ísť o mesiac na jednu urologicku. Ale musí mať max 48 hodín starý negatívny test na covid. Keďže ten zákrok má byť v utorok, tak nevieme vypočítať, v ktorý prac.den by na test išiel. Obvodná lekárka povedala, nech niekto dobehne po výmenný lístok, ona síce môže spraviť e- ziadanku, ale to by musela použiť skener a ona teda rozhodne skenovať nebude. Plus si má test zaplatiť sám, lebo aby ho uhradila zdrav.poistovna, musela by obvodná poslať tú e- ziadanku so správnym kódom. Ako, mama s obvodnou bude bojovať aj o e- ziadanku, aj o správny kód, ale prečo vôbec s ňou treba bojovať?
letfenixa Já myslím, že teď se celkově ukazuje neschopnost obvodních a jiných lékařů (ne všech) s PC a programem. Nemyslím si, že je to o penězích nebo o tom, že by s tím byla práce navíc, ale jen to, že to neumí. Můj gynekolog mi v klidu řekl, že neumí poslat recept SMS a že si mám přijít. Tak mi ho napsala doktorka v práci, když ho hradím, ale kdo tu možnost nemá a neví, tak to musí být asi děsný boj.
Renusatko ale i na strane pacientu.. kdyz jsem byla u sve PL tak zrovna telefonovala s jinou pacientkou a hadala se s ni, ze uz ji potreti ten e-recept posilat nebude, kdyz si to neumi vyzvednout:-)
viktorka_od splavu Tak asi i obráceně se stane. U nás už ani ne, protože to používáme dlouho a i ty naše pacientky jsou zvyklé a začátky už si nepamatuju
. Spíš je občas problém, když my to teď v omezeném provozu řešíme až na konci směny a i když na to upozorníme, tak volají 3x za dopoledne, že jim nic nepřišlo.
Selhalo mi upozornění pro toto vlákno, šmarjá, to zas bude dočítání! ![]()
brrr Candance Já znám osobně toho olomouckého doktora, byl jeden z prvních nemocných, on a jeho žena, jinak to nikdo z okolí nedostal a to dělali narozeninovou párty pro partu, on slouží na traumatologii, takže se opravdu potkali se spoustou lidí.
letfenixa Já jen krátce, jak to bude probíhat u nás: test se bude dělat v nemocnici den před přijetím, pacient pujde po vyteru domů, bude muset zůstat v izolaci, to mu budeme důvěřovat, výsledek bude ještě ten den a pacient bude vyrozuměn telefonicky, jak test dopadl, zda může nastoupit. Čili žádný praktik do testování nevstupuje a test si pacient nehradi
Fiction ja pevne verím, že za ten mesiac sa to zmení
Fiction To je dobrá varianta a hlavně smysluplná
.
Včera nám na výtah přilípli oznámení,že tento byl vydesinfikován dne....
,k čemu to? Jaký má smysl desinfekce výtahu,pokud se to nebude provádět po každém použití?
rozarka naprosto žádný.
rozarka stejný smysl jako zdejší desinfikování autobusových zastávek ![]()
Krehutka Pinot Noir Nejspíš bylo potřeba jen utratit prachy ![]()
rozarka a to v dome nebo v praci?protoze v praci taky mohla,jako v nasem pripade,zavolat veledulezita kvocna z hygieny,s tim,ze si prijde zkontrolovat,jak jste si nastavili a jak dodrzujete pravidla ochrany proti viru! A nekdo treba zpanikaril.Ano,priznavam,ze posledni dobou smesne ceske uredniky mimoradne uprimne nesnasim.
Jiná Realita mne mama rikala, ze jim to doporucilo bytove druzstvo, takze i v dome to muze byt takovy nejaky vymysl
rozarka ono to asi ničemu moc nepomůže, ale ani neuškodí :)
Co budou vubec delat obchody na parizske,na vaclavaku apod.,kdyz sem delsi dobu nepusti turisty?
hadam,ze cesi tam zazracne trzby neudelaji.
Předpokládám, že prostě vychází z toho, že když si to vyzkoušíš doma, nějakou dobu trvá, než to projde procesem, takže do té doby viry vychcípají (pokud by vůbec byla možnost se takto nakazit). Kontrolovat to přímo v obchodě, aby se vyzkoušené oblečení nedostalo hend zpět pro další by asi bylo těžké ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY