Karlicka už jsem to opravila, Mers tady s námi zůstal.
Koronavirus
Wanda von Dunajew no ty blaho, uz to ctu, to je pekne napinavy, uz od zacatku!! Drzim palce, at jste co nejdriv v poradku doma ![]()
Zuzuli A ještě doufám, že důvod hospitalizace není něco závažného, přeji zdárný průběh těhotenství /nevím, jak jsi daleko/ a ať je všechno dobrý!!
Wanda von Dunajew no za rodinou sa na nedostanem ani ja. To sme na tom všetci cudzinci rovnako.
No, svět se v pr*el obrací
racionálně mi je jasný, že nikdo pořádně nic neví, nejsou data, je to naprosto nová situace pro všechny, i ty velký státy, kde by človek čekal, že mají nějakou strategii podloženou, tak taky jdou metodou pokus omyl, nikdo nezaručí, že když vydržíme dlouho, že to nějak zmizí, no nezmizí, možná zmizíme my jak dinosauři, možná se zjistí, že pomůže sežrat každej den jednu čokoládu Lind s pomerančem a člověk je imunní (už se vakcínuju preventivně
), prostě víme naprostý prd.
A přesto by to dítě ve mně chtělo, aby ti kompetentní, co určují směr, stejně jako maminka a tatínek věděli, co je správně a co se bude dít dál. Ale tohle vedení ve mně vzbuzuje těma protichůdnýma prohlášeníma akorát úzkost, kterou tlumím tou čokoládou a nevěřím už vůbec nikomu.
takže teď jsem taky v takovým tom stavu, že je mi to už jedno, já toho moc ovlivnit nemůžu, jen pokusit se chránit sebe a osoby blízké a přežít další den. A do úvah nad budoucností dál než týden se radši nepouštím, to je moc daleko a může se toho mezitím dost změnit.
Jennyfor já mám latku níže. Já ani nechci, aby věděli,co je určitě správně. Já si ideální svět představují tak, že maji nějaké data, nějaké experty na epidemiologii, imunologii, ekonomii, psychiatry nevím co. Ti si sednou, normálně ta rizika ocení, jak se to běžné dělá ve všech risk managementech a vymyslí nějakou strategii, která nebude jeden cihi druhý hota. Může se i měnit a reagovat na situaci, ale proboha ne na základě fb statusu a elektronických petici nebo svych strachu.
Jinak jsem si vzpomněla, že skorosvagr dela na Slovensku nějaké datové analýzy. Budu se ho muset zeptat jestli má taky strach.
Pro mě je asi taky, jako pro většinu lidí okolo mě, nejhorší ten pocit, že nikdo nic neví, plán pořádný není, komunikace politiků děs běs... Jsem člověk, který má rád věci nalajnovaný. Normálně funguju tak, že vím co bude během dne každou následující hodinu. A teď už tak dlouho nevím ani co bude zítra...Vlastně jo, dopoledne se učíme, pak vařím oběd, pak cvičení, natírání všeho co najdu, zahrada atd. Ale to podstatný nevím. Vyhlásili termín, kdy snad zase začnu pracovat. Ale pořád se to může změnit. Ta nejistota je blbá. Máme to tak všichni, jasně. Ale to mě osobně, asi otravuje nejvíc.
EDITH4B buď v klidu, včera dopoledne muži řekli, že koncem měsíce všichni dostanou výpověď a za tři hodiny, že vypovídají smlouvu se servisní organizaci, takže budou mít práce až nad hlavu. Jako, dá se na to zvyknout, už to takto máme od pulky března. ![]()
Byl z toho nějaký čas rozrušenej, ale už ho to taky přestalo bavit.
A mám pocit že plánovat přestali úplně všichni. Dítě jde vecer dost pozde spát a nikdy neví jakou bude mít ráno hodinu. To se asi taky přizpůsobuje koronavirove situaci nebo už fakt nevím.
continuity No jasně, to byl jen takovej ten povzdech vnitřního dítěte, co chce jen jídlo, teplo a bezpečí ![]()
Jinak jsem taky člověk přes data a přesně, snad celý ty týmy různých epidemiologů, statistiků, imunologů, nějaký to UIV, WHO, Akademie věd nebo jak se všechny ty spolky jmenujou, tak ty tu celý léta dělají nějaký hypotetický studie, výzkumy, berou na to granty, tak snad když konečně nastane kalamita, tak se sejdou podle předem připravených katastrofických TO DO seznamů a konečně jdou radostně v součinnosti uplatnit teorii v praxi.
no a vono ne. Co se tam v těch "výzkumákách" celý léta dělalo? To fakt nikdo předem s kalamitou takovýhleho rozsahu nikdy nepočítal a nebyly připravený žádný plány A, B, C..... dle vývoje?
To je divný, protože v americkejch filmech to vždycky tak pěkně zvládali, vědci propočítávali, simulace přes celou stěnu a pak nějaká chytrá krásná epidemioložka našla tu opici (netopýra
) a na poslední chvíli tu zatáčku vybrali ![]()
A vůbec, kde je Bruce Willis? ![]()
continuity to je mazec. A to je to o čem mluvím. Jak dlouho se dá fungovat jako na houpačce? Já mám slabej žaludek, takže za sebe můžu říct, dlouho ne. Ale na druhou stranu, občas si v tom i libuju. Ne v houpačce, ale mám čas si všímat jak to pučí a bují na té zahradě, člověk má šanci, trošku víc si uvědomit obyčejný věci. Dnes jsem si říkala, že to jaro prožívám mnohem intenzivněji. Obvykle bývám do večera v práci a všechno rychleji uteče. Takže úplně hrozný to není. ![]()
Jennyfor ![]()
Jooo Willis.... Ten už asi odpočívá. Nahonil se dost.

moora To je nej!!!
jako vcera slysim, ze vlada ma aktualne 7 scenaru dalsiho postupu a podle toho, jak dopadne studie promorenosti za 14 dni, tak si vyberou a rano nova zprava, ze se budou schazet dnes, aby urychlili uvolnovani, tak proc vubec neco rikaji????
baltik jo. kdyby radsi drzeli hubu nebo tahli do prdele viz vyse![]()
Ty bláho, to mě nepřestane fascinovat, jak zajímavý lidi na parfu choděj. Wanda von Dunajew držím palce, ať jsi co nejrychleji doma.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY