Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 22:59

Wanda von Dunajew neee, to musíš teď napsat sem, já mám představy od výzkumníka v antarktidě přes poustevníka v amazonii, kazatele indiánským kmenům v povodí orinoko, výlet na kajaku přes atlantik...!! (ale vážně - pokud nechceš, rozhodně to z tebe nepáčím, jen mi to nedalo, moje představivost prostě jede na plný plyn)

Offline nika
685 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:00

Renusatko já do prace také chci, ale vedení rozhodlo takto. nemůžu dělat nic jiného,nez poslouchat pokyny svých nadřízených, jsem řadový zaměstnanec .

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:02
Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:06

Wanda von Dunajew ty jo, taky jsem napnutá jako kšandy. A z těch tipů Jiné Reality mám taky tip

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:08

Wanda von Dunajew Teď premejslim, co z těch nepravděpodobných možnosti je relativne realne a snad nejlíp mi vychází ten kajak

to už vážně musíš napsat, přeci nám to všem nebudeš psát do sz :D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:08

I když ne, ty pleteš ty severský svetry vlastně, to bude ten polárník!

1145 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:09
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:14

Wanda von Dunajew 

No tak to abys napsala tu knížku. Zážitky z pobytu musí být úžasné.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:15

Wanda von Dunajew slyšela jsem reportáž o vědcích z Brna, co na cestě z A. uvízli v Chile, to je ono? říkali, že další možnost repatriačního letu bude na konci dubna. No, držím palce, ať se to brzy vyřeší!! 

Známí mají dítě, teenagera, na rok ve škole v Seattle, taky neví, kdy se uvidí. On je v pohodě, ve skvělé rodině, jsou v kontaktu, ale stejně :( 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:19

nikaJasně, tak práci člověk neovlivní, ale výlety, sporty, chození po městě a do obchodů. Spousta lidí je zavřených úplně doma a podporuje tím svůj strach. Tím nemyslím nikoho konkrétně, jen takových znám spoustu. Kdo se pohybuje v zaměstnání a venku, tak na tom psychicky je lépe. Taky jsem po 14 dnech měla strach jít do práce a nakonec jsem hned první den zjistila, že mi to neskutečně pomohlo. A to jsem každý den chodila ven na dlouhé procházky, nakupovat svým rodičům i tchánovi a nám. 

1145 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:22

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:22

Wanda von Dunajew to byl jasný tip

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:24

Wanda von Dunajew no ty bláho! To je teda prekerka. Nějaké repatriační lety pořád létají, i když se nedostaneš přímo na Slovensko, alespoň Evropa by se mohla povest a pak už to bude jednodussi. U nás se o to stará MZV a ambasády. Je to dost koordinované v rámci EU. Minulý týden se vraceli lidí odněkud z Ázie, ja už ztrácím přehled.

Držím palce, aby něco klaplo.  

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:24

Wanda von Dunajew A držím pěsti, určitě to dobře dopadne!

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:25

Wanda von Dunajew taky mě to hned napadlo ;) Držím palce, ať se všechno co nejdřív a co nejlíp vyřeší!

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:39

RoSa tak mohl by si svoje strachy ventilovat někde jinde, třeba na gauči u psychologa. Mne přijde to celé jeho prohlášení úplně rozsypane, to určitě všem hrozně pomůže, slyšet, že ti, co o nás rozhodují (a co hůř mají dodat ty racionalni data) maji strach. Navíc, od statistika bych očekávala analytické myšlení, to já nevěděla, kdo je to, když to četla poprvé

A jestli jsou špatně všechny scénáře, na které přišli, tak to prostě fakt nechci a nepotrebuji vědět. 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:39

Wanda von Dunajew Moc ráda tě tu zase vidím. A držím palce, ať jsi brzy doma.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:39

continuity Já netvrdím, že ten Zimův a spol. dopis je špatně, jen, stejně jako Čermák, jim závidím tu jistotu. A trochu mě to překvapuje u profese založené na evidence based medicine. Ale vím, že posun ve společnosti je nutný.  A prostě ten Čermák je boží, jak naprosto lehkým způsobem přemýšlí nahlas, nestydí se za případné neznalosti nebo emoce..

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 23:40

Uaaa, já už z těch IDnesovýc toitulků fakt nemůžu Už zase přišli na to, že v půlce týdne v Německu vzrůstá počet nakažených (periodicky se vyskytující jev, evidentně následek víkendu), samozřejmě radši nezmíníme, že v předchozích dnech jsme byli zase na minimu za poslední týdny a že prostě to připomíná tlumené kmity Ale musíme občany udržovat vyděšené (a přesvědčené, že česká cesta je bezchybná a nikdo jiný to nezvládá) , poslouží k tomu i články o černých scénářích se 150 isíci nakažených

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/slovensko-koronavirus-vlada-uvolnuje-opatreni-igor-matovic-svet-bilance-nakaza.A200422_115913_zahranicni_kha