Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 09:29
Reakce na barbucha:

​Strkání hlavy do písku ale taky ještě ničemu nepomohlo

Já na jednu stranu uznávám, že tohle je holt novinka (ve smyslu neznalosti chování toho moru) a tak kapku nejistoty odborníkům klidně povolím... ale na stranu druhou je vidět (velmi dobře i tady na parfumánii, kde se stále zvyšuje výskyt uzlíčků nervů ), co je na tom všem nejškodlivější - ani ne tak nákaza sama, jako nedostatek nějaký vize nebo koncepce. 

Nemůžem jen přežívat ze dne na den, nejsme červi...

​ten nedostatek vize je opravdu znicujici. 

Ale mam taky dojem, ze nikdo se nevydrzi bat vecne.

Aspon ja to tak mam. Pred mesicem jsem byla ten zminovany uzlicek nervu a ta opatreni dost hrotila, sheldon hadr, nakupy vyhradne online, ani na rodice jsme se nesli podivat.... Ted uz to riziko nakazy beru nejak fatalisticky,  ze to holt nejak dopadne, nejak asi nedovedu byt v nervu dele nez mesic Ale spis me derou ty veci kolem, co z toho bude spolecensky, do budoucna. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 09:31
Reakce na razorblade:

Kokoska ja si taky nemyslim, ze vyjeti na cyklostezku nebo pivo v parku, je utrzeni ze retezu. Ale Hamacek to tak podaval. Ono se mu dost zalibilo vladnuti a omezovani a lidi, kteri vyrazili za hezkyho pocasi ven, ho podrazdili, tak zacal strasit...

presne.

Wanda von Dunajew tyo super! drzim palce

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 09:31

Gatita ttaky mě už uzlíček nervů naštěstí přešel

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 09:39

Gatita bram uzlíček nervů nejde být dlouhodobě. Buď se člověk fakt zhroutí nebo se smíří a žije, jak se dá. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 09:43

bram pritom pred temi cca 7 tydny bylo riziko nejspis minimalni, to spis ted by byly nervy z vypravy do lidlu namiste. Chovam se co nejzodpovedneji, ale bat se proste uz nedokazu tak moc jako na zacatku. Nastesti;)

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 09:47

razorblade viktorka_od splavu jak jsem psala, až zruší ty roušky celonárodně, asi začnu být trochu nervózní, protože někteří lidi jsou fakt hovada. Jsou schopní ti kašlat skoro do obličeje, pokladní i v dřívějších dobách nastydlá, chrchlavá si utírá nos rukou, kašle do dlaně a hned sahá na zboží... ale když jdeš ven a chováš se normálně, tak asi covid na tebe ze stromu neskočí :D A počítám, že v hobby marketu nebyla situace o moc horší, než když v Lidlu 5 bab vybírá jahody tak, že se natahujou přes sebe a osahají postupně všechny vaničky.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 09:52
Reakce na Gatita:

bram pritom pred temi cca 7 tydny bylo riziko nejspis minimalni, to spis ted by byly nervy z vypravy do lidlu namiste. Chovam se co nejzodpovedneji, ale bat se proste uz nedokazu tak moc jako na zacatku. Nastesti;)

​Jsem to měla stejně, když jsem měla jít na nákup, připadala jsem si, jako bych šla do války. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 09:53

Offline nika
685 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 09:55

AprilTwelve jo, otevřu seznam a hned rána kladivem do hlavy. 

S tím Duškem, asi by nikomu nepřidalo, kdyby třeba vážně onemocněl a lékař mu to naservíroval tímto způsobem.  

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 09:56
Reakce na Gatita:

​ten nedostatek vize je opravdu znicujici. 

Ale mam taky dojem, ze nikdo se nevydrzi bat vecne.

​Tak určitě... člověk si zvykne i na šibenici.

Ale mně nejvíc lezou na nervy ty tance kolem cestování. Teď nemyslím zrovna moji osobní situaci, mohlo by se to týkat i jiný oblasti... ale tady je to prostě markantní: jeden řekne zavřít na dva roky. druhej na rok. třetí neví. čtvrtej slíbí něco na léto. 

No doprdele!

Tak snad vylezem ruku v ruce a národu sdělíme něco ve smyslu jako "heleďte se, nás to taky sere, ale nejsme schopný určit přesnej termín, to se na nás nezlobte a pochopte to. nicméně budem tuhle konkrétní situaci pravidelně vyhodnocovat a zejména koordinovat s celou EU... a zavazujeme se, že do konce května/června/roku, století... vám sdělíme konečný stanovisko s tím, že v případě zhoršení situace nebo naopak zvládnutí koronáče je změna programu vyhrazena!"

A ne že se budou přes média hádat mezi sebou, hergotfix!

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:00

barbucha Howg!

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:01

moora Ten je úplně nejlepčí , s dovolením sdílím!

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:02

Sweet Potato  no taky dobrý sroceni. A v Brně to navíc vypadalo, ze změnili jednotku v odstupu a jsou to teď 2 dm (nebo cm?)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:03

Sweet Potato No tak určitě bych tam šla stát, abych se dozvěděla, že sem negativní. Celkem se divím, že je o to takový zájem. 

Gatita Kokoska Já si myslím to stejné, ten počáteční strach už přešel. Přesně jsem z nákupu přicházela pomalu jak z války. Teď mi to přijde v pohodě, v práci strach nemám a do obchodu chodím jen rodičům a tchánovi jednou za týden, protože nutně potřebují nákupy z Kauflandu. Jezdíme ale až po 20. Nevím, jak to bude s rouškou na veřejnosti, protože ji nosím sundanou a posunuju jen při setkání, ale už teď potkávám spoustu lidí, kterří jí nemají a většině z nich ani nic neříká sociální odstup. Většinou jsou to menšiny, zahraniční dělníci, sociálně slabé skupiny. Jenže i rodiče, kteří jedou na kole po chodníku s dětmi. Děti roušku a dospělí nic. Z toho venkovního prostoru strach z nákazy nemám, ale myslím, že po sundání roušek to bude horší. 

Online Garfie
28625 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:04

eM Co to je za testovací místo? To je nějaký běžný, nebo na to hromadné testování? Protože v Olomouci se musíš online registrovat na přesný čas. 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:05

Garfie To je místo plošného testování, Moravské náměstí v Brně.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:13

Renusatko Dozvíš se, že nemáš protilátky. Čerstvě nakažená teoreticky i tak můžeš být. Docela by mne zajímalo, v kolik nastoupili ti první.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:13

barbuchame se opravdu nedá vyčítat strkání hlavy do písku. Ale pokud je nenapadl nějaký alespon trochu pozitívny scenár, tak šup-šup  znovu k soustruhum a hledat dál. Co jiného na to chceš říct? 

Já se obecne nemocí nějak zvlast nebojím, a teď s tím už rozhodně nebudu začínat, ale to už jsem tady psala mnohokrát, třeba mě pánbu potrestá, ale mrtvých silnicích taky přibylo, to mě nějak nastvalo víc.

Zkraje jsem se bála, ale toho, co ještě ty nahore napadne.

Teď jak vidím, že opravdu sami neví kudy kam, usoudila jsem, že jejich výbava nestačí na převzetí moci, tak jsem v klidu.

No a ekonomicky, to je škoda mluvit...

Online Garfie
28625 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:14

eM JJ, už to čtu na ČTK, jak se tam lidi dohadují, kdo přebíhá a komu je 60  Tak teda musím říct, že Olomouc to teda vyřešila super!! 

Wanda von Dunajew A taky zrovna čtu na čtk aktuální novinky o vaší výpravě :-( no je mi to líto teda....a vzpomněla jsem si, že jsem o vás četla v National Geographic už někdy v únoru? A myslím, že jsi tam byla na fotce

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:20
Reakce na continuity:

barbuchame se opravdu nedá vyčítat strkání hlavy do písku. Ale pokud je nenapadl nějaký alespon trochu pozitívny scenár, tak šup-šup  znovu k soustruhum a hledat dál. Co jiného na to chceš říct? 

​Nic, akorát přesně tohle!