Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Aranel
6683 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:22

Wanda von Dunajew Hustý!! Držím palce s návratem. Nejdřív mě napadlo, žes byla na nějakém jógovém retreatu

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:23

razorblade Tak Hamacek jednu chvili pusobil dost rozumne, ale  zda se, ze se mu pocit moci a dulezitosti zalibil a to se ted nelibi zase Buresovi, ze mu leze do zeli a volby se blizi....

Offline nika
685 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:29

barbucha cestování jsem úplně vypustila, ani už nemám chuť.beru to jako věc, která na dlouho padla, třeba i na ty roky. Přeju si akorát, aby deckam vysly tabory, i ty červencové. Sice se teď už bojím, že by mohl syn onemocnět, ale když vidím, jak na něj psychicky působí, že je bez vrstevníků- a do školy půjde až září..

Online Garfie
28625 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:36

nika Na necestování já přistoupit nedokážu, je to jeden z mých největších koníčků, mám v zahraničí blízkou rodinu a taky mám v jiném státě nemovitost (jiném než je rodina), o kterou se musím nějak starat. A do toho muž pracuje ve firmě, která má pobočky v několika zemích a všichni úzce spolupracují. 

Jinak ty strachy z budoucnosti jsou asi oprávněné, ale na druhou stranu, různé tragédie v dějinách byly vždy a lidi zakládali rodiny a podobně. Jen naše generace vyrůstá dost v bavlnce...

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:37

nika 

Na dlouho padla! Na to já nemam už čas!

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:44

nika ja cestovat nemusim, ale podstatne pro me je, jestli MUZU nebo NESMIM! A to nesmet, uz jsem jednou zazila a znovu ne

Offline nika
685 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:45

barbucha my vždycky voláme na jaře té rodine, co k ní dvacet let do Chorvatska jezdíme. Oni jsou k nám velmi srdeční, hlavně paní. Ale teď jsem říkala,  že volat nebudeme. Chorvati nás tam moc nechtějí, je u nás víc nakažených a už jsem četla, že největší zájem je o Němce, protože jsou majetnější. Nechci být nějak zklamaná z případné reakce a pokazit si hezké vzpomínky.

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:47

Liesel přesně tak, ten pocit zadratovane republiky je fakt divnej. Já ho zažila jen jako dítě, takže vlastně skoro nezažila.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:50

nika ja bych se nestresovala tim, ze nas chorvati nechteji. vetsinou totiz bejvaj slyset ti nejhlasitejsi. ono to bude stejny jako se sochou koneva... nejvic rvou ti nalezli rusakum v zadku, ale neznamena to, ze jsme takovi vsichni. takze ja na tvym miste bych pani klidne zavolala. :)

Kokoska Lidl a jahody je skvelej priklad.  Se mi totiz vcera stalo podobny v Bille s boruvkama. cekala jsem, az si pani prede mnou vybere, ze pak pujdu taky. a prihrnula se dalsi pani, vrazila se mezi nas, vybirajici pani odhrnula, chnapla boruvky a sla. jakypak copak!

Offline nika
685 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 10:54

eM jo, je to nepříjemný, ale stejně nás teď nikde nepřijmou a pokud se vrátíte do ČR, půjdete do karantény a tak to, myslím, bude ještě hodně dlouho.kdo je zaměstnaný, nemůže někam vyjet třeba na týden a být po návratu 14 dní v karanténě na vlastní náklady ,to by o tu práci velice rychle přišel.

Takže možnost vycestování ven ,je většině lidí celkem na nic . Tak dovolenou si odreknete, ale kdo má venku rodinu...

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 11:06
Jaroslav Flegr

1 hod

Micíck, šťoural jeden šťouravá, se mne ráno drze zeptal, co prý je to za reprezentativní průzkum, který se dnes v Česku s velkou slávou spouští, když se do něj mohou účastníci sami přihlásit, místo aby byli náhodně vybráni z populace. I nejhloupějšímu kotěti prý musí být jasné, že se (konečně zdarma) přijdou nechat otestovat především ti, co mají podezření, že byli infikovaní. Výsledky průzkumu tak budou násobně nadhodnocené a o zastoupení infikovaných osob v běžné populaci vůbec nic neřeknou. A ještě se mne drze zeptal, zda politici náhodou nechtějí získat právě takto nadhodnocené výsledky, aby mohli říkat, že infekci už bezpříznakově prodělal pomalu každý druhý, takže klidně můžeme uvolnit opatření, nechat epidemii zase exponenciálně rozběhnout a promořit rychle 60 % populace. Umřou prý jen ti staří nebo nemocní, takže ekonomicky na epidemii společnost, a především oni sami, v konečném součtu vydělají. Tak jsem mu vysvětlil, že takhle možná uvažují zvířata, ale my lidi rozhodně ne. Nedostal snídani a může být fakt rád, že jsem na něj nezaklekl.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 11:10

nika Mne by teda prislo divny, kdyby mi nezavolali hoste, kteri ke mne jezdi 20 let, nerekli mi, ze jsou v poradku, ale situace je jaka je. Dokonce bych byla rada, kdyby se zeptali se, jak se treba mame. Jak znam Chorvaty, jsou to srdecni a pratelsti lide, je to pro ne tezka situace, stejne jako pro nas. 

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 11:17

nika 

Já myslím že Chorvati nás tam naopak chtějí, naše peníze jsou určitě významnou složkou jejich příjmů. Jestli by radši Němce - to nevím, neptala jsem se jich a navíc, kdybych měla takovej pocit, tak tam nejedu... ale ne, nikdy jsem si něčeho podobnýho nevšimla. Přece za ubytování i v restauracích platím stejnou cenu, ne? To, co si řeknou resp. co jim zaplatí cestovka/co mají v ceníku. Tak kde je rozdíl? Neřešila bych to.

Ale nejde jen o to Chorvatsko, mě by zajímalo spíš to, co bude v celý EU. Lépe řečeno, dokdy nás naše vláda hodlá držet v kleci. Nikde jinde nemaj tak tuhej režim...

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 11:18

RoSa to mě už taky napadlo, že si s tím vzorkem mohli dát větší práci. Možná jim to neprošlo etickou komisii, ale určite to mělo i lepší řešení než tohle. 

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 11:19

RoSa 

Já bych v tom viděla spíš opačný nebezpečí - totiž pokud se ukáže že těch nakaženejch je mnohem víc (protože přijdou především oni), tak naopak můžou ty restrikce ještě přitvrdit!

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 11:28
Reakce na Lamicka:

nika Mne by teda prislo divny, kdyby mi nezavolali hoste, kteri ke mne jezdi 20 let, nerekli mi, ze jsou v poradku, ale situace je jaka je. Dokonce bych byla rada, kdyby se zeptali se, jak se treba mame. Jak znam Chorvaty, jsou to srdecni a pratelsti lide, je to pro ne tezka situace, stejne jako pro nas. 

​Přesně to mě napadlo, někam tolik let opakovaně jezdím a pak se rozhodnu, že ani volat nebudu, protože o nás ty lidi TŘEBA nestojí. To opravdu nechápu.

Offline slniecko admin
19636 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 11:51

Počujte, ja viem, že si koledujem, lebo to znie skoro ako celkom pomoc, pre tie, ktoré majú problém s rúškom a pleťou, či už kvôli vyrážkam, alebo poteniu, ale narazila som na Sashe na značku Duckface, ktorá robí rúška tak, že vyzerajú síce trošku ako zobák, ale k tvári priliehajú vlastne len okraje. A navrch majú aj hodvábne, čo sa mi zdá, že je teraz v kozmetijke dosť hot, čo sa týka problematickej pleti (aj keď doteraz sa skôr odporúčali hodvábne obliečky na vankúš, no...)

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 12:01

slniecko akorát hedvábí moc nefiltruje

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 12:04

barbucha otázka je, kdo na ty testy chodí. Pokud lidi, kteří to berou jako příležitost nechat se "pro jistotu" otestovat, tak asi % moc vysoké nebude. Asi bych tam šla jen v případě, že jsem měla dejme tomu od prosince nějaký podstatnější problém. Ale mám pocit, že tam naběhne dost takových, kterým nic nebylo a chtějí se jen ubezpečit, že jsou OK.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 12:07

nika myslím, že jsi z toho všeho víc vystresovaná, než je nutné