Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nika
685 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:13

dynda máte pravdu.uz mi to všechno nějak leze na mozek.Jiná Realita ty diskuse taky čtu a je mi z toho taky nanic. je to hrozná bezmoc. Tohle volí to, co nám teď vládne, na co všichni doplacime.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:15

Pinot Noir asi jo.nejsem moc inteligentní ani vzdělaná.

A s tím nezavolanim, nedělám si iluze, že by o mě někdo nějak stal nebo mu záleželo na mém zavolání.

Ale asi časem zavoláme, bylo by to neslušné, neozvat se.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:15
Reakce na ice:

Kokoska ja myslim,  ze tam prave maji chodit lidi co nemeli a nemaji priznaky. To ze tam pujdou ti co prodeli respiracni onemocneni a vyuziji prilezitost,  nepochybuju.

​Nesmějí mít příznaky teď. V minulosti mohou. Vyplňují je do dotazníku, ptají se v něm na nemoci (horečky, kašel, bolest v krku...) od začátku roku

Edit: příznaky, ne diagnostikovaný Covid.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:20

Sweet Potato aha tak jsem asi necetla pozorne.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:20
Reakce na zelene.oko:

soud zrušil opatření omezující volný pohyb a maloobchod

Teď to komentují na ČT24. Myslím, že se to dalo čekat a že bychom si měli připravit peněženky, těch žalob se asi nedoplatíme.

​Což zároveň znamená, že vláda bude za této situace potřebovat po sněmovně nouzový stav prodloužit. Hamáček se přece jen dočká.

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:23

wendulka Ano, to mě taky napadlo. Na druhou stranu teď byl na ČT24 nějaký zástupce maloobchodu, který vypadal, že se třepou na to, že v pondělí otevřou, což si myslím, taky není úplně optimální stav. Ale nevěřím, že k tomu doje, prodlouží se nouzový stav a opatření (ta která v tuto chvíli opravdu potřebujeme) se vydají dle zákona. Dle zákona také budeme vyplácet náhradu škody.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:24

wendulka 

Dáš pokoj!

Já jsem ráda, že jim to konečně někdo hodil pod nohy, dyk takhle se to nedá dělat...

Teď vám, holoto, všechno zakážeme - a kdy (jestli) něco někdy uvolníme, bude záležet jen na tom, jak se nám bude chtít!

Stačilo dát pevnej termín, a cajk.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:27

wendulka proto to zrušili až od pondělí. Prodloužení nouzového stavu je v pořádku, pěkně pod kontrolou sněmovny a budou tam chodit na kobereček co 14 dní. 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:33
Reakce na nika:

Pinot Noir asi jo.nejsem moc inteligentní ani vzdělaná.

A s tím nezavolanim, nedělám si iluze, že by o mě někdo nějak stal nebo mu záleželo na mém zavolání.

Ale asi časem zavoláme, bylo by to neslušné, neozvat se.

​Jako pardon, ale

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:35
Reakce na Pinot Noir:

nika když jsi nedávno byla tak upřímná k Jiné Realitě, tak teď budu upřímná já k tobě: u většiny tvých příspěvků mám problém pochopit, co je vlastně obsahem sdělení, a teď ten příspěvek o nezavolání spřátelené rodině v Chorvatsku mi potvrdil, že tvé myšlenkové pochody vůbec nedokážu pochopit.

​A tady se podepisuju.Nika: Máš na můj vkus katastrofický scénáře a tvoje komentáře nechápu. Neber to všechno tak tragicky.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:40

mě by zajímalo, jestli si někdo opravdu myslí, že prectenim prohlášení: neber to tak tragicky se někdo hodí do pohody.

Mě to přijde úplně stejně strašne, když mi uprostřed nějaké diskuze někdo řekne: prosim te, nerozčiluj se nebo ještě lepší: uklidni se! 

Ať jsem předtím byla v jakémkoliv rozpoložení, tak jedna věc je jistá: pote jsem uz vytocena. 

Offline Garfie
28626 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:40

nika Měla bys zkusit zavolat nebo napsat na nějakou psychologickou podporu, je toho teď online dost, zkus hodit dotaz do vyhledávače. Myslím to vážně. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:41

EDITH4B jsem celý život velká pesimistka.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:43

continuity 

Jo, to je mi jasný, že v daný situaci není jiný řešení.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:48

Garfie já jsem se kdysi dávno léčila z deprese.ale brát antidepresiva není nic zdravého.a tak blbě jak mi bylo tenkrát, mi zatím není.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:55
Reakce na AprilTwelve:

to strašení jim jde výtečně,  v tomhle dokážou být zajedno... jedním okem jsem rano viděla titulek,  že nakažených může být i tisíc denně... autorem je nepřekvapivě Prymula... tak asi tak 

​Tohle jsem ráno četla. Titulek takovejhle a v rozhovoru Prymula: náš systém by zvládl až tisíc pacientů denně. Já bych titulkáře střílela za úsvitu.

Offline Garfie
28626 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 13:56

nika No, proto myslím, že bys to měla konzultovat dřív než bude :-) 

Online AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 14:02

OliveOyl taky jsem to nakonec četla, jako ale proč dopr.?  a je to fakt nutný  nebo už jinak psát neumí? a přitom je to vlastně dobra zprava, že bychom něco takového zvladli 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 14:09

OliveOyl

Titulky jsou příšerné a jsou lidi, co nic jiného v těch novinách nečtou. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 14:22

Sweet Potato ano, tak jsem to myslela, ze by melo smysl zjistit, jestli respiracni onemocneni, ktere se netestovalo, bylo nespecificke, byl nebo nebyl covid.