mirajo :-)) no ja bych z toho zas nedelala ukvapene zavery, neb to byva nejaky treti preklad trikrat prezvykaneho originalu, leda by se mi chtelo hledat ren zdroj. a to se mi nechce
pro me je zasadni info, ze se neustale dela nesmyslny humbuk okolo pozitivne otestovanych na buhvico, kterym vesmes nic neni. v mem okoli lidi covid bud meli, nebo jsou ockovani, nebo oboje. a svobodny zivot furt v nedohlednu, pod jakymasi prapodivnma zaminkama. obden soudy zverejnuji verdikty o nezakonnosti vydanych opatreni, obratem se vydavaji nova jeste horsi..
Koronavirus
viktorka_od splavu Ja to tak taky beru a zavery o neucinnosti z toho urcite nedelam. Mozna jeden zdroj, prezvykany na trech mistech, ale jestli se nad tim nekdo zamysli, kdyz to publikuje nebo cte? Nedava mi to smysl.
mirajo je potřeba počítat s procenty očkovaných. Takže když máš 80% dospělé populace naočkované a vakcína chrání před těžkým průběhem z 80% tak nějací lidé, a nebude ich malo onemocní a taky umřou. S tím se nedá nic dělat, ale neznamená to ani, že vakcína nefunguje. Kdyby neockovali tak mají v nemocnici lidi o řád více.
Další věc je, že pokud je z těžkých případů 50% řekněme 75+, tak by byla smrtnost kolem 20-30%, ale je 2%, co je pořád super.
Někde na data proti covidu byly s přesná čísla, toto jsem si vymyslela, ale takto nějak je potřeba to počítat.
continuity To chapu, ale cetla jsi ten clanek a davaji ti cisla v nem smysl?
mirajo které konkrétně? Celé se mi to přepočítávat nechce, k něčemu data úplně chybí.
Tady jsem něco dohledala, co snad bude dávat smysl.
continuity Diky kouknu, ale az po veceri, hladova nepocitam
Ale uz mi svita, pokud jsou mezi zemrelymi porad v prevaze starsi lidi, tak vetsina z nich je ockovanych. Proto muze byt zemrelych ockovanych /v cervnu nebo cervenci v Izraeli/ vic nez neockovanych /15:5/.
mirajo přesně tak! To je, co jsem chtěla říct tím prvním prispevkem. A vakcína pořád funguje dobře. Další věc je, že jsou ty čísla dost malá, aby to mělo dostatečnou spolehlivost.
Prosím o radu, jak je to teď s dětmi? Budeme tu mít na prázdninách dva týdny vnoučata, devět a sedm let. Když s nimi budeme chtít někam jít (např. na zámek, nebo do jeskyní, nebo na hvězdárnu, nebo koupaliště), musí mít test? A jaký? My jsme oba s manželem očkovaní, takže máme v podstatě vystaráno, a až teď mi došlo, že s těmi dětmi asi budeme muset řešit nějaké ty testy. A vůbec ani nevím, jaké, PCR? Antigenní?
Přehled o tom, co kde a jak platí a kam kdo od srpna smí a nesmí jsem si sice přečetla, ale o dětech se tam nějak nepíše, tak jsem v pasti. Není problém jim ty testy nechat udělat, ale zas abychom je netestovali zbytečně...
Torrah od šesti let musí mít test, z oficiálního testovacího místa platí 7 dní (pcr) nebo 72 hodin (antigen), samotest může být jen pro tu určitou akci provedený před personálem (to moc nevím, jak funguje). Ještě dneska nějak upravovali, kam ten test je potřeba, mám pocit, že do zoo nebo na zámek už potřeba není, ale to nevím jistě, do restaurace i na koupaliště ho potřebují.
Torrah pokud se nic nezměnilo antigen platí 3dny a PCR 7.
Je to vopruz strašný a jeden z důvodu, proč chci na dovolenou mimo ČR. Výjimku mají podle mě děti do 6 let, třeba to někdo ještě upřesní.
Evaeva continuity díky za informaci, to tedy asi jim holt necháme vždycky na začátku týdne udělat pcr test, ať máme týden pokoj. Protože kam pojedeme se budeme rozhodovat vždycky tak nějak na poslední chvíli, tak ať nám pak někde nechybí. Doufala jsem, že to u dětí nějak pomine, ale holt teda asi ne.
Torrah to je nejjednodušší, akorát hrazené mají jen dva pcr měsíčně. No je to pakárna, s ohledem na to, že do 12 let nemůžou mít očkování.
Torrah A rovnou v ten den udelejte i antigenni test at nemate pondeli a utery "zabite" cekanim na vysledek pcr. Pro ilustraci, kdyz jsem test mela v patek kolem poledne, vysledek byl v sobotu vecer a test platil do ctvrtecniho poledne.
Jos jé díky za info, to by mě nenapadlo, fakt, já byla na testech jen jednou, jak jsem byla na HO, tak v tom vůbec neumím chodit. No to bude veselo, první cesta na výlet bude na testy na Výstaviště... ach jo.
Torrah Zamek a zoo testy netreba. Ale to moc nepomuze, koupaliste je zaklad, to je jasny![]()
mirajo no ještě přemýšlím o biotopu, je to sice dál, ale bez testů... Uvidíme.
Hezký článek na téma vedlejší účinky vakcín.
samotest může být jen pro tu určitou akci provedený před personálem (to moc nevím, jak funguje).
No v těch samotestech je zrada, která proběhla taky docela v tichosti ze strany MZ. Jelikož se nás situace přímo dotýká, naše vedení po tom přes víkend pátralo, obvolávalo sousední aquaparky, koupaliště a bazény a bylo nám řečeno, že samotesty bychom mohli akceptovat pouze v případě, kdybychom měli na místě tzv. testovací stanici s příslušným personálem k tomu určeným. Čili přijít si s vlastním rychlotestem, přestože byl zakoupený v lékárně a udělat si ho jen tak před zraky pokladní prý nelze.
wendulka aha, díky za upozornění. Nám už naštěstí taky nabíhá očkování, děti ještě malé, v rodině zbývá akorát malá ségra.
Torrah na biotop je test taky potřeba, pokud se tam platí vstup a tak. Bez testu leda na rybník.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY