wendulka no a koupaliste Brno kravak samotesty udelane pred pokladnou akceptovalo, ale byly tam kolem toho pekny zmatky.
Koronavirus
No to je právě to, že pokud člověk po tom vyloženě nepátrá, tak nemá šanci se k takto explicitní informaci dostat
.
Já taky ještě včera večer z toho, co jsem četla na stránkách covid.gov.cz, pochopila, že samotesty udělané před pokladnou, by přípustné být měly, ale dnes ráno po příchodu do práce mi bylo oznámeno toto, že s platností od dnešního dne nemůžeme, takže hned bylo v obou našich provozech "veselo"
.
Kamarádka zdravotní sestra i přes očkování dostala covid. Má deltu. Průběh docela těžký. Horečky 40, nemůže vůbec mluvit, hrozí jí hospitalizace. Ja si naivně myslela, že ten těžký průběh po očkování by být neměl. Z jejich oddělení už už jsou na tom takhle blbě dvě :-(
A co je vlastne spravne...? deti a ockovani
Torrah na te Riviere me sice v sobotu odchytili, ale a) stacil jakykoliv oapir, b) kolegyne dopo tamtez prosla bez problemu
Liesel ja jsem rada ze nemam maly deti, protoze bych s tim mela veliky problem (jinak se normalne ockpvaly na vse). za me jsou poddajni rodicove dosti sileni, ale je to kazdeho vec...
A co je vlastne spravne...? deti a ockovani
Taky jsem to četla. Zajímavé. Pak se v tom má laik vyznat.
Já už jsem z těch našich odborníků na všechno dost unavená. Součástí každého rozhovoru je, že nám vysvětlí, proc je jeho názor lepší než toho druheho. Až jim začnou vycházet studie v Lancetu, pak na to může být brán zretel. Pan Thon zároveň tvrdí, že proti covidu pomáha kloktani ustni vody. To nám uz vykládal i ten olympijský lékař. ![]()
jeden ze zásadních důvodů proč neockovat děti není v tom, žeby byla vakcína pro děti nebezpečná nebo nevyzkoušená, ale v tom, že by se měla nechat pro starší lidi.
Is it morally acceptable?
One thing to bear in mind is who doesn't get a vaccine if a child is given one instead.
The World Health Organization says wealthy countries should postpone their plans to immunise children and donate them to the rest of the world. Prof Andrew Pollard, who ran clinical trials of the Oxford-AstraZeneca vaccine, said it was "morally wrong" to prioritise children.
Prof Eleanor Riley, an immunologist at the University of Edinburgh, said: "There is a case for it and if there was unlimited supply of vaccine we could keep going with the over-12s, but there isn't.
"Eventually it's a political decision whether to prioritise our kids over adults dying in their droves elsewhere in the world."
Další věc je, že děti na covid neumírají, ale tady je studie z Lancetu z UK, kde mělo cca 200 děti PIMS po covidu a to od března do cervna 2020, velká část potřebovala plicní ventilaci. To je přesně to, co člověk pro svoje dítě chce.
continuity To ale trochu podléháš tomu, že je to člověk, který neříká názory, které jsou v souladu s tím, čemu věříš ty. Podle toho, v kolika impaktovaných časopisech doktor publikuje, nemůžeš úplně odhadnout jeho kvality. Znám lidi, co publikujou všude možně, a nešla bych k nim. A naopak.
continuity A proč teda zrovna v UK děti neočkují? Aby to nedopadlo jak s Astrou. Víš co, člověk jako laik fakt neví a u dítěte musí zvažovat o to víc. Ono totiž spousta lidí volá po očkování dětí jenom kvůli kolektivní imunitě a ne kvůli jejich (dětí) ochraně. Já si myslím, že kvůli kolektivní imunitě by měli především hledat a přesvědčovat ty hodně staré. A děti přednostně očkovat ty rizikové (nemocné, s poruchou imunity a tak). A Thonovi názory mi přijdou košér, především co se týká imunity po prodělání, určitě tomu jako imunolog rozumí víc, než epidemiolog, tak proč by to neřekl (navíc se ho ptali).
continuity tak kloktání, jako prevence, už bylo naštěstí vyvráceno![]()
To jestli se má nechat vakcina pro starší nebo ji dát dětem není otázka pro běžného člověka, to musí vyřešit a rozhodnout vlády jednotlivých zemí. A hlavně to nemíchat s tím, jestli je vakcina vhodná pro 12+.
edit. ...
mirajo ale on se odvolává na studii, ze které ještě zpracovávají data, ale už ví jak to vyjde.
Stejné kraviny mele i Prymule, i když háji opačný nazor. Resp. nevim jak by mě jako rodiče dětí mělo motivovat to, že se nenaockovali ti starší. My máme své seniory naočkované a rozhodně nebudu očkovat svoje děti jen kvůli tomu, abych ochránila nějaké cizí babičky.
nonemy to zrovna píšu, že názor očkovat děti kvůli kolektivní imunitě je úplně stejně scestný.
nonemy Liesel no a stejně to kloktani pan doktor propaguje dnes na seznamu.![]()
Jediný způsob, jak být vůči covidu imunní, je tedy nemoc prodělat nebo absolvovat očkování?
Máme i léky, které nenechají rozvinout zánětlivou reakci. Patří tam i lokální kloktání preparátem, v němž máme organicky vázaný jód. Ten vám na sliznici zlikviduje virus. Když si někdo po příchodu z kolektivu vykloktá a není alergický na jód, tak případnou dávku na sliznicích velmi sníží. To je naprosto seriózní. Kdybyste šli ke stomatologovi, jste několik hodin „čistí“, a to nejen z hlediska koronaviru. Úplně běžné věci jako hygiena dutiny ústní, protizánětlivé léky vedou také k redukci rozvoje nemoci. Vakcinace je velmi důležitá, ale je jen jednou z částí komplexního proaktivního chování.
Stejné kraviny mele i Prymule, i když háji opačný nazor. Resp. nevim jak by mě jako rodiče dětí mělo motivovat to, že se nenaockovali ti starší. My máme své seniory naočkované a rozhodně nebudu očkovat svoje děti jen kvůli tomu, abych ochránila nějaké cizí babičky.
přesně. Pro mě je jediná motivace dítě ochránit. Pokud pro někoho i jiné věci úplně ok, každého volba. Ale dovolávat se kolektivní imunity očkováním dětí kvůli neočkovaným seniorům mi přijde postavené na hlavu. Přitom je jich u nás neočkovaných spousta. V Norsku jich mají naočkovaných téměř 100 %, protože s nimi úplně jinak pracují, individuálně. Měli by zapojit praktiky a takové lidi klidně obvolávat, objíždět, zvát, mluvit s nimi, pokud mají pochybnosti... Třeba ty mobilní týmy mi přijdou super, jen je toho málo a pozdě. Nahnat děti do očkovacích center je jednoduší.
continuity
a to srovnání se stomatologií je fakt super.
Byly jste u zubaře a kloktaly ty jejich desinfekční preparáty? U nás dávala zubařka dva, jeden z nich byl kysličník a to byla ta lepší varianta
. Tohle dělat běžně, tak jako lidstvo vymřem, ale na blbost...
nonemyoni ještě jedou podle těch věkových priorit, očkují ted prioritně lidi nad 18 let. Dítě může vakcínu dostat, pokud je nějak rizikové.
continuity asi taky záleží na místě, v HK byla jednu chvíli čekací doba 3 týdny na PIN2, ale už je to mnohem lepší a dcera 16+ má po první dávce.
continuity jo, to jsem právě četla, jsem ani nepostřehla, že to tu nebylo :) Ale mě i to kloktání nepřijde úplný nesmysl hodný vysmívání. Samozřejmě ne jako něco super účinného, co by mělo zamezit nákaze, ale pro krátkodobé snížení dávky viru na sliznici to zřejmě zafunguje. Proč by nemělo už z logiky věci ![]()
nonemy já proti kloktání na zubní hygieně nemám nic, ale když se to poda takto, jako prevence nemoci, někteří slabší duchem to můžou špatně pochopit jako prevenci nemoci, tj, že si stačí vykloktat a neonemocni. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY