Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 29. července 2021 22:41

Sweet Potato Dadoo Kam na to chodíte?

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. července 2021 22:56

Sweet Potato já si fakt začínám přát ať zafunguje přirozený výběr. Jak už řekli přede mnou: třeba na tu vakcínu zhebnu, ale  furt lepší než tu zůstat s tímto mozkovým trustem. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 29. července 2021 23:11

Mně se fakt nechce věřit, že to ti lidi myslí vážně. To si určitě dělají prdel. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. července 2021 23:11

continuity tak nejak?  (Reakce na protesty antivaxeru na Slovensku)

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. července 2021 23:14

crazydaisy když to už neobstojí ani jako recese.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 30. července 2021 06:31

mnum to je bozi

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 30. července 2021 08:28

Já se tomu nedokážu vůbec smat, verim, ze to není fejk a verim, ze takoví lidi existujou

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 30. července 2021 08:38

crazydaisy Potrefenáhusa tak psychicky nemocnych lidi je pomerne dost a tech chudych duchem jeste vic. me to teda neprekvapuje, i kdyz ta kreativita, co si v te blbosti dokazou vymyslet, ta trochu jo

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. července 2021 09:30

Co si myslíte o těch dvou dnech dovolené navíc za očkování státním zaměstnancům? Přiznám se, že to ve mě budí nedůvěru. Moc se mi nechce věřit, že si udělali nějakou relevantní studii o přínosu. Spíš se mi jeví, že to je zase Babišovo předvolební gesto, které zaplatíme všichni. Kdyby to mělo výrazný efekt na proočkovanost, tak bych to vítala, ale myslím, že většina státních zaměstnanců, která se očkovat chtěla, už naočkovaná bude. A kolik lidí se teď rozhodne kvůli tomuto? Zase z toho čiší pouhý populismus a divím se, že mu to prošlo. Kdyby to udělali na začátku, tak bych to chápala, už kvůli tomu, že někteří určitě museli zůstat doma kvůli vedlejším účinkům, ale teď...?

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 30. července 2021 09:43

nonemy Zas budou lidi zaměstnaní u soukromníků nasraní. Štve mě to. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 30. července 2021 09:51

nonemy Samozřejmě je to gesto. A ti "nestátní" už zuří. Státní byli celý Covid plně placeni atd.

Když ohlédnu od pragmatismu toho výkřiku, pro hodně lidí by to ale byla pomoc, den po očkování mít čas na vzpamatování.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. července 2021 09:53

nonemy mne to taky stve, zase to rozdeluje nejake skupiny lidi a nedela to nikdy dobrotu. Je to populismus. 

No a my nejsme pod sluzebnim zakonem, tak se ted resi, jak to vlastne AB myslel (musime pockat, az to vydaji) a pokud i pro ty mimo statni sluzbu, tak s tim bude plno prace, protoze nejde jen rict: mate 2 dny volna navic, radujte se. 

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 30. července 2021 09:54

nonemy je to čistý populismus, s očkováním to nemá nic společného a jak psala ionicera jen budou lidé v soukromé sféře víc naštvaní. První co mě napadlo bylo, že to musí někdo zaplatit a to znamená z daní, které musí někdo odvést. Budu doufat, že je to jen jeden z dalších pokusně vypustěných balónků...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. července 2021 09:58

Hodně státních zaměstnanců nemá narozdíl od velký části soukromníků nárok na sickdays, nebo na nějaký náhradní/operativní volno/výměnu směny. Homeoffice už některý instituce taky šmahem pohřbily, zajetý koleje jsou holt místama hodně hluboký. 
Ačkoli u nás konkrétně to považuju za zbytečný, protože jinejch možností máme dost, někde to třeba pomůže. Že by nás to stálo 21 mld. mi přijde v tomhle případě taky ustřelené, to jsou možná tvrdý ekonomický data za ty dny x mzda. Nějaký dopad to mít jistě bude, ale ty lidi nebudou o dva dny min pracovat, jen to prostě (ve většině případů) doženou jindy.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 30. července 2021 10:03

Liesel Na to uz vudce rekl "Neni dopad na statni rozpocet"Ja teda puvodne doufala, ze to bude nechas se ockovat v utery, muzes mit stredu, ctvrtek volno kvuli pripadnymu nedobre. Podle toho, co ctu, byl jsi ockovany v tomto roce, treba v unoru, muzes si do konce roku vybrat dva dny volna.? To uz si ani na nic lepsiho nez uplatek nehraje. Nebo to blbe chapu. 

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 30. července 2021 10:04

MP Meri ještě mě napadá, jestli ty dny chtějí dát všem očkovaným (včetně už provedeného) nebo jen těm, kteří se budou očkovat, tak jsem ochotná připustit smysl toho nápadu. Ale taky existuje pracovní neschopnost, která se dá využít. A prostě dělení státní vs soukromý zaměstnanec je špatně.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. července 2021 10:05

Mě by fakt zajímalo, jak to v praxi funguje. To jako Babiš vstane, dostane nápad, nakráčí s tím na vládu a oni řeknou jo, to by šlo? Kdyby to měli podložené, tak beru, ale vzhledem k tomu, že to avizoval dva dny dopředu před schválením a žádné analýzy k tomu neprosákly, tak asi mít žádné nebudou. Což mi přijde tedy neuvěřitelné, takto fungovat. A jeho vyjádření, že to nebude nic stát, to už dělá ze všech idioty.

Sweet Potato pomoc by to byla, ale kdyby to udělali na začátku. Teď to má být kvůli motivaci, ale kolik takových lidí namotivují?

Lamicka taky myslím, že to pro spoustu úřadů bude spíš problém a práce navíc. Kamarádka pracuje na FÚ a říkala, že když se střídali na HO, tak nestíhali, protože to museli všechno dohnat, protože z domu pracovat nemůžou. Toto bude podobné, práce o dva dny neubude.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. července 2021 10:06

Liesel no oni to už právě dnes schválili a zpětně pro všechny, kteří už naočkovaní byli

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 30. července 2021 10:07

mirajo já to jen slyšela v tv a dál jsem se tím nechtěla zabývat, protože mě to rozčílilo. Je to je plk před volbama a doufám, že to neprojde. 

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 30. července 2021 10:08

nonemy nene