nonemy Už to schválili? Já to těm, co to dostali přeju, ale je to zas jen předvolební tah.
Koronavirus
nonemy já jsem zvědavá, jak se k tomu postaví soukromé firmy, třeba Penam :D
MP Meri to jsou takové zkazky, jak mají zaměstnanci u soukromníků plno volna. Je to obvykle tak, že pokud něco vůbec mají, tak nějaké drobné sickdays (2-3 dny) NEBO tyden dovolene navíc. A tím týdnem dovolené, ktera je nenároková, se dostanou na těch pět týdnů, které mají státní zaměstnanci ze zákona.
Znám plno lidí v soukromé sféře, kteří mají 4 týdny a slus. Můj muž utíkal rovnou z očkování na noční dvanáctku, kde nachodil 20 tisíc kroku.
Proč to Babis schválil pro státní zaměstnance je to, že si to může dovolit. Není to tak, že by provedl analýzu, ze to potřebují vic než lidi v komerční sféře.
OliveOyl no Agrofert už "říkal", že ani prd :D
continuity Profese jsou různý, podmínky taky. Jiný to bude ve fabrice a jiný v poradenský firmě. Zaměstnanci v soukr., které znám já, nemaj většinou problém zůstat den doma a nahradit si ho třeba jindy, popr. dodělat práci večer apod. To na spoustě úřadu možný není, snad všude se jede na píchačky, proto je pro spoustu státních "papírový" den volna jediná možnost. Ale jak říkám, bude to silně individuální, vůbec nezpochybňuju, ze by se to spoustě soukromníků nešiklo taky.
Spíš než soukr. vs. státní mi vadí, že se to opět polarizuje na očkovaný vs. neočkovaný. Ale z vlastní profesní zkušenosti vím, že hranice mezi motivací a diskriminací je někdy zatraceně tenká.
nonemy Presne takhle to funguje, vůdce dostane nápad a stafáž kolem úkol zařídit. A že to uměj bejt hodně velký nesmysly. Možná proto jsem shovívavá, jsem zvyklá na větší špeky.
Tak ono to bude bráno asi jako nemocenská? A tu, pokud vím, platí zaměstnavatel, takže by bylo dost tristní to soukromníkům nařídit. Jinak teda dát dva dny volna i zpětně je pouhé populistické gesto, nic jiného.
nonemy Presne takhle to funguje, vůdce dostane nápad a stafáž kolem úkol zařídit. A že to uměj bejt hodně velký nesmysly. Možná proto jsem shovívavá, jsem zvyklá na větší špeky.
To jsem se obávala a přijde mi to šílený. V tom případě mi to vadí. Proč mu tyto populistické kroky stále prochází? To si to tady už fakt řídí a rozhoduje sám? ![]()
nonemy Ano.
Garfie bude to jako indispozicni/socialni volno, takze se kvuli tomu budou menit kolektivni smlouvy
u tech pod sluzebnim zakonem se na tom uz s odbory domluvili, to rikal AB na te tiskovce. Jinde to budou muset poresit.
Jak se k tomu ma postavit soukroma sfera nevim.
nonemy jo, uz jsem to tu psala, kamarad dela na financich, kamaradka na zdravku a vsechny jejich navrhy litaji do kose. Treba se az z tiskovky dozvi, jak to bude, i kdyz na tom predtim delal tym lidi. A nestaci se divit :((
Přitom z principu není úplně blbý nápad. Kdyby se v lednu řeklo že s ohledem na nepřiznivé reakce po očkování mají státní zaměstnanci v týdnu po očkování nárok na jeden den pracovního volna navíc. A pro soukromý sektor v případě že by zaměstnavatel takového volno poskytnul, tak by stát uhradil třeba 50% ze mzdy za ten den. Tak věřím tomu že by to spousta lidí uvítala. Jenže to bylo ještě zbytečně daleko do voleb a více zájemců o očkování než dostupných vakcín, tak proč by někdo nad něčím takovým přemýšlel.
nonemy Za mě čistý předvolební populismus a zneužití moci. Babiše to napadlo, s nikým nekonzultoval a zadal jako úkol. Protože ze státního už si může dojit jak chce, tak to prostě dělá, volby jsou volby a on potřebuje kohokoli. A že to nezatíží rozpočet? Jako fakt? Neodvedená práce se jako ve státním vyčíslit nedá? A ještě si troufá tvrdit, že jde o spravedlivý krok?
a k tvému dalšímu postu: Ano, Babiše něco napadne, nakráčí na vládu a přikáže aby to tak k...a bylo. A takhle to tady řídí už hodně dlouho. Důsledek: naprostý propad ekonomiky, rozvrat důvěry ve stát, propad prestiže ČR ve světě a 35 000 mrtvých.
Žiš, já jsem ale TAK nas...á ![]()
Lamicka já už si dlouho myslím, že už to snad horší ani být nemůže. A dnes opět článek, že ANO dle průzkumů vede. Poslední volbu prezidenta jsem obrečela. Toto je ještě horší a důležitější, já se úplně bojím, jak to na podzim dopadne.
MP Meri Zaměstnanci v soukromé sféře ale z valné většiny taky nejsou v pozici, kdy by to nebyl problém přece! Montovny, zemědělství, továrny, potravinářství - to všechno zaměstnává kvanta lidí co dělaj třeba na směny.
A pak by mě teda moc zajímalo, jak toto umožní třeba státnímu zaměstnanci - učiteli: To nakráčí do třídy a řekne, sorry jako, zítra a pozítří si beru očkovolno a nezájem kdo se o děti postará? Tzn: rodiči (třeba právě v soukromé sféře), vem si ošetřovačku za 60 % a pohlídej si dítě, neboť já dostal od AB volno za 100 %...
andulka01 jo, to už včera blekotal ve zprávách, že to nebude nic stát. Dělá z lidí idioty. Se mi chce vždycky blít, když ho slyším. Se ho zeptala opakovaně, jak to, že to jako nebude nic stát a zase to jen úplně nesouvisle okecával.
Já teda pořád věřila, že sám rozhodovat nemůže, že mu všichni nejdou na ruku a nepoklonkují. Já snad radši ani nechci vědět, jak to ve skutečnosti funguje.
Lamicka Strašný. ![]()
andulka01 jo, takže to přinese akorát problémy, budou se přepisovat kolektivní smlouvy, jak psala Lamicka, řešit, kdy umožnit vybrat dovolenou, dovolená se bude stejně napracovávat, bude to stát spoustu peněz a naočkují se kvůli tomu 3 lidi ve věku 25 let![]()
nonemy Tak. Ale to se zveřejní až po volbách přece. Teď bude pro státní AB hodnej strejda.
nonemy Tak. Ale to se zveřejní až po volbách přece. Teď bude pro státní AB hodnej strejda.
Tak to je ale strasna pitomost. Kolem me neni nikdo, kdo se ho chysta volit a statni zamestnanci, kteri pracuji pod nim nebo jeho lidmi jsou z nej dost zoufaly.
To bych sem taky mohla napsat dojmologii, ze ho budou volit osvc z regionu, protoze jsou nadseni z dotaci, pochvalovali si, jak normalmalne maji mrtvou sezonu a ted za zimu dostali slusny balik, opravili baraky, deti nemuseli vozit daleko do skoly a Babise si chvali a budou ho volit. To mi treba ted reklo nekolik lidi, malych podnikatelu. Jenze je to hloupa zkratka.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY