Sairon Myslím, že to co píšete ve své reakci na můj příspěvek je vytržené z kontextu. Byla to reakce na MP Meri, která tvrdila, že většina zaměstnanců si udělené očkovací volno nadpracuje, tak jsem měla potřebu upozornit na to, že je spousta míst, kde to nadpracovat nejde, protože nejde jenom o to něco udělat, ale udělat to i v určité časové lhůtě, jako příklad jsem uvedla "pracovníky u přepážky", jde jmenovat samozřejmě i spoustu dalších, jen tak namátkou celní správa - co firmám pomůže, že si někdo něco v budoucnu nadpracuje když je u proclívaného zboží důležitý i čas a zboží vám hnije ve skladu, protože není dostatek zaměstnaců v práci. Co pomůže firmě která čeká na vratku odpočtu DPH, že si někdo něco nadpracuje když čeká na peníze a každý den navíc je špatný, protože si firma musí třeba půjčit peníze od banky než se ve státní správě nadpracuje nějaké volno a někdo se dostane k jejímu případu. Co pomůže rodičům když čekají až se něco nadpracuje a někdo jim konečně spočítá ošetřovné, které nakonec přijde se zpožděním 30 dnů. Mohla bych pokračovat, ale popsala bych tady dalších pět stran. Máme v práci paní, která narychlo utekla od manžela a se sociálním odborem péče o dítě řeší nějaké záležitosti, je to tam dost dramatické, následky toho když bude čekat příliš dlouho můžou být fatalní a dalo by se pokračovat dál. O tom jak jsme čekali na podzim 2020 (to je půl roku od začátku pandemie) na stanovisko hygieny a čekáme stále jsem tu už kdysi psala.
Výše popsané je označováno jako ztráty z prodlevy a bohužel to bývá často velmi drahá záležitost. V případě lidských životů jsou to z morálního hlediska ztráty nevyčíslitené.
Zkuste se na to podívat nestrannýma očima veřejnosti misto očima úředníka. Není to osobní útok na žádného státního zaměstance, ale opatření které navrhuje Babiš je bohužel extrémně nesystémová věc, která jednak bude dalším zásahem do státního rozpočtu s obrovským schodkem a navíc ještě způsobí další problémy veřejnosti. Ostatně ta veřejnost zahrnuje i státní zaměstance, předpokládám, že každý občas něco potřebujeme vyřídit.