Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 31. července 2021 09:26

Lamicka ja mam takovou spis recnickou.. co jeste presne se muze rozvolnit? Rousky v obchodech a mhd? Na ty uz se zhusta vy-vite-co... a pak teda jeste povinnost testu, ktera se nekontroluje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2021 09:28

Pavlena kromě roušek ještě platí nějaké omezení maximálního počtu účastníků na akcích a asi i nějaká procenta kapacity třeba v kině a divadle (?)

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 31. července 2021 09:33

Evaeva no tak kazdopadne. Ja vcera byla v letnaku, u vstupu cedule jak krava: vstup pouze s respiratorem FFP bla bla a nikdo vukol ani rousku na lokti. Me to rozesmalo, ta cedule byl fakt hodne vyhruzna. A pani u listku videly muj pohled a smaly se se mnou. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 31. července 2021 09:37

Pavlena v mhd a obchodech v Praze je maji vsichni. I v praci je mimo kancelar vsichni nosi. Mimo Prahu je nikdo moc nemiva, to je pravda.

Jinak jsou omezene pocty lidi na akcich, treba i na vzdelavacich akce, kongresech + mozna to testovani, stale plati podminky pro navraty z ciziny. Neni toho malo.

Jen je to nacasovani takove... predvolebni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2021 09:42

Pavlena jak píše lamicka, v Praze se respirátory docela nosí. Ale i mimo Prahu kontrolovalo testy/očko na koupališti, na ubytování, kontrolují se děti před tábory,... S rouškou na hradě nebo v muzeu jsme teda byli za exoty, na druhou stranu na chalupě v obchodě, kam chodí maximálně těch 200 obyvatel, roušku měli všichni. Ty roušky/testy mi přijdou takové nejvýraznější, jestli může jít na festival 5000 nebo 8000 lidí mi přijde trochu jedno.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 31. července 2021 09:50
Reakce na continuity:

MP Meri já nečekám, že se bude státní úředník ohlížet na to, kde se berou peníze na jeho plat. To není jeho úkol, normálně chodí do prace, podává tam nějaký výkon a za ten bere penize.

Ale politik by si toho měl být sakramenstky vědomý, kde se ty peníze berou, protože tak to už je, že dokud nevymyslime perpetuum mobile nebo nenarazíme na ropu jako Saudi, tak soukromá sféra ty peníze prostě vydelat musí, nikde jen tak nevzniknou. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 31. července 2021 11:05

já včera byla po dlouhé době v jiném obchodě než v potravinách ( Praha) a respiratory se normálně nosily. Jako občas člověk vidi prodavačku, jak si někde u kabinek tu věc sundá, ale jakmile jsem tam vlezla hned si ji nasazovaly. 

Nejvíc mi přijde, že se to nedodržuje na místech, kde to stejně člověk pak sundá ( restaurace, bazény). 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 31. července 2021 11:08

continuity Nejčastěji vídám bez obsluhu v kavárnách, vinárnách. (A samozřejmě i zákazníky - ono to nařízení sundat jen při konzumaci je trochu na hlavu)

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 31. července 2021 11:22

Tak třeba Runczech zrušil v září závody, protože požadavek hygieny :  12000 lidí by muselo startovat ve vlnách po cca 1000 - 1500 lidech a mezi vlnami by musel být 20 minutový rozestup. Takže jenom start by trval 4 hodiny... což prostě technicky nejde, když tam přibíháte i do cíle.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2021 11:35

continuity souhlasím. V restauraci jsem respirátor na nikom včetně personálu neviděla.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 31. července 2021 14:23

Evaeva no vidis, a na zamku Žleby tvrde vyzadovali rousku i po ani ne sestiletem diteti. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2021 14:27

Kokoska Opravdu? My teda na žádné organizované prohlídce nebyli, takže takovou zkušenost nemám.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 31. července 2021 14:34

Evaeva opravdu. A my zrovna s sebou detskou nemeli, poskladala jsem teda dospelej respirator, aby mu to nelezlo do oci, gumicky zkratila uzlikem. Funkci to teda urcite neplnilo, jak mu to nesedelo, ale to uz nikoho nezajimalo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2021 14:36

Kokoska synovi jsou teprve tři, ale jeho roušku nosím všude. Ale už si ani nevzpomenu, kdy jí měl naposledy. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 31. července 2021 15:57

Evaeva nojo, mamina mu zapomnela pribalit a pred vyletem jsem si nejak nevzpomnela. Pak uz jsme koupili a taky nosili vsude. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2021 16:11

Kokoska jo, stane se. Já jí mám v tašce na kočárek, tu mám skoro vždycky, když jdu s dětmi. Ale já sama jsem kolikrát musela prolítnout drogerií a přímo u stojanu si jeden respirátor nasadit

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 31. července 2021 16:32

Evaeva nedano jsem si vzpomnela v Bille u zeleniny, ze jsem bez. Takze jsem taky prolitla, dobehla do auta, tam mam zasobu, a dala si druhy kolo.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 31. července 2021 16:52

Evaeva Kokoska já si na ni vůbec nevzpomněla po tom držkopádu v tramvaji, ale nikdo mi nic neřekl, asi jsem vypadala, že toho mám dost 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 31. července 2021 17:01

Catherinne zase nebude můj oblíbený prague night run?