Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 15:33

Krehutka 

Teď mi bylo řečeno člověkem z oboru, že takto opačně se ro rozhodnutí soudu rozhodně vykládat nedá. To se autor článku prý mýlí.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 15:39
Reakce na Kokoska:

Neradujte se předčasně

„Budeme hledat takové řešení, abychom vyhověli soudu, a současně jsme zachovali opatření, která jsou z epidemiologického hlediska klíčová pro zamezení šíření epidemie, a nadále jsme pokračovali v jejich postupném uvolňování dle nastíněného plánu,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

​mi bylo jasny, ze v pondeli nebudu moct vyrazit do ikea pro tu zarovku, kterou jsem si pred mesicem rozflakala. :D soud jim dal dost casu na to, aby vse udelali de iure...

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 15:48

razorblade ono se to právo dá různě ohýbat :)

Na druhou stranu, kdyby se teď udělalo CVAK a všechno se povolilo a počty nakažených vystřelily někam do výšin, jsem přesvědčená, že by byly žaloby na obecné ohrožení na stole raz-dva.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 16:00

Kokoska ale nikdo nespochybňuje ta opatrení, ty jsou potřeba a taky proto to soud nezrušil s okamžitou platností. Já taky počítám, že to vyřeší nějak jinak. Jenomže moc musí být pod kontrolou a v krizi obzvlášť, protože si zadelavame na jinej malér a možná horší.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 16:05

Jennyfor děkuju moc za zprávu. 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 16:39
Reakce na continuity:

mě by zajímalo, jestli si někdo opravdu myslí, že prectenim prohlášení: neber to tak tragicky se někdo hodí do pohody.

Mě to přijde úplně stejně strašne, když mi uprostřed nějaké diskuze někdo řekne: prosim te, nerozčiluj se nebo ještě lepší: uklidni se! 

Ať jsem předtím byla v jakémkoliv rozpoložení, tak jedna věc je jistá: pote jsem uz vytocena. 

​Ty to nikdy nepoužíváš? Nikdy jsi nikomu neřekla, to chce klid, netrap se? Já teda jo a beru to jako projev podpory.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 16:45

EDITH4B jako netrap se tím použiju, ale s dovetkem, že to zařídím já nebo, že to zvládneme i když to nedopadne a najdeme jinou cestu.

Takto deklarativně to přece žádná podpora není, děláš toho člověka ještě odpovědného za to, že má starosti.

Když si můj muž dělal starosti o nemocnou matku, tak jsem to třeba nikdy nepoužila, přišlo by mi to až sprosté. 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 16:49

continuity tak záleží v jakém kontextu to použiješ. Pokud je někdo nemocný a řekneš mu netrap se tím, tak je to samozřejmě blbost. Ale v případě, že se někdo hroutí, protože mu třeba něco nejde, tak mu řeknu netrap se tím, neber to tragicky, však ono to nějak dopadne. Vidím to teda jinak než ty. A na tom taky není nic špatnýho.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 16:59

Kokoska za jakéhokoli stavu nesmí přestat platit právo, za podivných a nouzových stavů především.

protože jinak to dopadá tak, že si nějaký člověk v červeném svetru, nějaký bývalý plukovník a tlustá mastná paní s dokonale udělaným účesem, který si dělá sama, můžou začít beztrestně dělat, co se jim zamane.

tak jsem to myslela.

přičemž výkřiků o tom, že je nouzový stav a tak zákony neplatíl už jsem četla nepočítaně.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 17:01

Kokoska ...třeba můžou prohlásit, že zmrazí nájmy, aby se zalíbili, jak zrovna čtu. možná bude následovat zmrazení cen.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 17:08

barbucha Už jsi sem dávala článek, že jsou na tom s ohledem na covid kuřáci lépe, tady je k tomu další článek. To je poprvé v životě, kdy jsem "ráda", že kouřím (A to jsem to poslední dobou dramaticky omezila na polovinu :) ) Stejně je to zajímavé.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 17:10

Jiná Realita zrovna já tyto čachry s pronájmy vůbec nepobíram. Kazdy pronajímatel je dnes rád, že v bytě někdo bydlí, zvlášť v Praze a bude ochoten se domluvit na nějakém kompromisu. Pokud ale člověk v nesnázích nebude platit několik měsíců nájem, kde ty peníze najednou vezme na konci roku? Takže místo toho, aby si teď individuálně domluvil nějakou slevu, tak stejne musí platit energie a vyrobi si akorát dluh, který bude nad jeho síly. 

A to zmrazení nájmu . Nevím jak je to u vás, ale kdo by je dnes zvedal, když jsou v Praze volne tisíce bytů? Schillerova by měla zpět do školy. 

Populizmus nejhrubšího zrna. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 17:18
Reakce na Sweet Potato:

Renusatko Dozvíš se, že nemáš protilátky. Čerstvě nakažená teoreticky i tak můžeš být. Docela by mne zajímalo, v kolik nastoupili ti první.

​Tak my jsme v práci všichni negativní, protilátky nikdo nemáme, ani ti co to jistojistě (podle svého tvrzení) měli. Na to, že celou dobu pracujeme a v rizikovém prostředí, tak myslím, že promořenost bude hodně malá. Pan inženýr, který nám zařizuje nákupy a opravy přístrojů si dnes frontu v Brně vystál. 4 hodiny, též negativní. Od kdy tam stál to netuším, ale prý už v 9 hlásili, že nemají chodit další. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 17:39

Renusatko Otestovali vás?

Jo, že bude malá, asi podobně, jako v Rakousku, připouštějí. 

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 17:42

Sweet Potato Renusatko No a taky se ted dost mluvi o bunecne imunite, ktera se temito testy neprokáže...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 17:50

Sweet Potato Ano, ale ne v rámci toho výzkumu. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 17:54

Renusatko Na Moraváku prej byli první zájemci už hodinu a půl před otevřením stanu, já si ještě včera říkala, že bych si tam skákla někdy během dne, že tam třeba v nějakou chvíli taková fronta nebude, no to bylo teda dost naivní... :D  

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 17:58

tak nejen česko má vládu s úchylnými nápady.

ryanairu navrhli, aby v rámci social distancing létal s prázdnými středními sedadly :D to jako fakt vážně? v letadle, které má jednu klimatizaci a člověk v ní sedí pár hodin?

mně fakt přijde, že se svět úplně pomátl, definitivní smrt myšlení.

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 18:22

A666 a ostatní, nestíham ani zmieňovať - strašne moc díky za podporu a držanie palcov pri návrate!

Offline letfenixa
10933 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 18:36

Wanda von Dunajew si skvelá a držím palce na skorý návrat