Teď mi bylo řečeno člověkem z oboru, že takto opačně se ro rozhodnutí soudu rozhodně vykládat nedá. To se autor článku prý mýlí
.
Koronavirus
„Budeme hledat takové řešení, abychom vyhověli soudu, a současně jsme zachovali opatření, která jsou z epidemiologického hlediska klíčová pro zamezení šíření epidemie, a nadále jsme pokračovali v jejich postupném uvolňování dle nastíněného plánu,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).
mi bylo jasny, ze v pondeli nebudu moct vyrazit do ikea pro tu zarovku, kterou jsem si pred mesicem rozflakala. :D soud jim dal dost casu na to, aby vse udelali de iure...
razorblade ono se to právo dá různě ohýbat :)
Na druhou stranu, kdyby se teď udělalo CVAK a všechno se povolilo a počty nakažených vystřelily někam do výšin, jsem přesvědčená, že by byly žaloby na obecné ohrožení na stole raz-dva.
Kokoska ale nikdo nespochybňuje ta opatrení, ty jsou potřeba a taky proto to soud nezrušil s okamžitou platností. Já taky počítám, že to vyřeší nějak jinak. Jenomže moc musí být pod kontrolou a v krizi obzvlášť, protože si zadelavame na jinej malér a možná horší.
Jennyfor děkuju moc za zprávu.
mě by zajímalo, jestli si někdo opravdu myslí, že prectenim prohlášení: neber to tak tragicky se někdo hodí do pohody.
Mě to přijde úplně stejně strašne, když mi uprostřed nějaké diskuze někdo řekne: prosim te, nerozčiluj se nebo ještě lepší: uklidni se!
Ať jsem předtím byla v jakémkoliv rozpoložení, tak jedna věc je jistá: pote jsem uz vytocena.
Ty to nikdy nepoužíváš? Nikdy jsi nikomu neřekla, to chce klid, netrap se? Já teda jo a beru to jako projev podpory.
EDITH4B jako netrap se tím použiju, ale s dovetkem, že to zařídím já nebo, že to zvládneme i když to nedopadne a najdeme jinou cestu.
Takto deklarativně to přece žádná podpora není, děláš toho člověka ještě odpovědného za to, že má starosti.
Když si můj muž dělal starosti o nemocnou matku, tak jsem to třeba nikdy nepoužila, přišlo by mi to až sprosté.
continuity tak záleží v jakém kontextu to použiješ. Pokud je někdo nemocný a řekneš mu netrap se tím, tak je to samozřejmě blbost. Ale v případě, že se někdo hroutí, protože mu třeba něco nejde, tak mu řeknu netrap se tím, neber to tragicky, však ono to nějak dopadne.
Vidím to teda jinak než ty. A na tom taky není nic špatnýho.
Kokoska za jakéhokoli stavu nesmí přestat platit právo, za podivných a nouzových stavů především.
protože jinak to dopadá tak, že si nějaký člověk v červeném svetru, nějaký bývalý plukovník a tlustá mastná paní s dokonale udělaným účesem, který si dělá sama, můžou začít beztrestně dělat, co se jim zamane.
tak jsem to myslela.
přičemž výkřiků o tom, že je nouzový stav a tak zákony neplatíl už jsem četla nepočítaně.
Kokoska ...třeba můžou prohlásit, že zmrazí nájmy, aby se zalíbili, jak zrovna čtu. možná bude následovat zmrazení cen.
barbucha Už jsi sem dávala článek, že jsou na tom s ohledem na covid kuřáci lépe, tady je k tomu další článek. To je poprvé v životě, kdy jsem "ráda", že kouřím
(A to jsem to poslední dobou dramaticky omezila na polovinu :) ) Stejně je to zajímavé.
Jiná Realita zrovna já tyto čachry s pronájmy vůbec nepobíram. Kazdy pronajímatel je dnes rád, že v bytě někdo bydlí, zvlášť v Praze a bude ochoten se domluvit na nějakém kompromisu. Pokud ale člověk v nesnázích nebude platit několik měsíců nájem, kde ty peníze najednou vezme na konci roku? Takže místo toho, aby si teď individuálně domluvil nějakou slevu, tak stejne musí platit energie a vyrobi si akorát dluh, který bude nad jeho síly.
A to zmrazení nájmu
. Nevím jak je to u vás, ale kdo by je dnes zvedal, když jsou v Praze volne tisíce bytů? Schillerova by měla zpět do školy.
Populizmus nejhrubšího zrna.
Renusatko Dozvíš se, že nemáš protilátky. Čerstvě nakažená teoreticky i tak můžeš být. Docela by mne zajímalo, v kolik nastoupili ti první.
Tak my jsme v práci všichni negativní, protilátky nikdo nemáme, ani ti co to jistojistě (podle svého tvrzení) měli. Na to, že celou dobu pracujeme a v rizikovém prostředí, tak myslím, že promořenost bude hodně malá. Pan inženýr, který nám zařizuje nákupy a opravy přístrojů si dnes frontu v Brně vystál. 4 hodiny, též negativní. Od kdy tam stál to netuším, ale prý už v 9 hlásili, že nemají chodit další.
Renusatko Otestovali vás?
Jo, že bude malá, asi podobně, jako v Rakousku, připouštějí.
Sweet Potato Renusatko No a taky se ted dost mluvi o bunecne imunite, ktera se temito testy neprokáže...
Sweet Potato Ano, ale ne v rámci toho výzkumu.
Renusatko Na Moraváku prej byli první zájemci už hodinu a půl před otevřením stanu, já si ještě včera říkala, že bych si tam skákla někdy během dne, že tam třeba v nějakou chvíli taková fronta nebude, no to bylo teda dost naivní... :D
tak nejen česko má vládu s úchylnými nápady.
ryanairu navrhli, aby v rámci social distancing létal s prázdnými středními sedadly :D to jako fakt vážně? v letadle, které má jednu klimatizaci a člověk v ní sedí pár hodin?
mně fakt přijde, že se svět úplně pomátl, definitivní smrt myšlení.
A666 a ostatní, nestíham ani zmieňovať - strašne moc díky za podporu a držanie palcov pri návrate! ![]()
Wanda von Dunajew si skvelá a držím palce na skorý návrat ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY