Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 19:52

Jiná Realita tam ta klimatizace neviri vzduch po celé kabině, to proudění je tam jiné a obměna vzduchu dost velka. Psali dvě sedačky kolem nakaženého na všechny strany, s rouškami min. 

ale neřekli jim náhodou, koho v těch letadlech budou vozit? To mi přijde jako malinko větší překážka.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 20:03

Jiná Realita klima v letadle ma pry nejake specialni filtry.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 20:09

continuity Kokoska a předtím všichni budou čekat na letišti v dvoumetrových rozestupech, zakážou používat toalety na letišti i v letadle (nebo ho bude muset letuška po každém použití vydesinfikovat), nastupovat do letadla se bude taky v dvoumetrových rozestupech...(jinak by to postrádalo smysl).

a co doprava na letiště? to zakážou i bus, nebo i v něm budou ty rozestupy?

prostě tohle je úplně nicneřešící nadbytečnost.

pokud už budou letadla vůbec létat, tak leda se vším všudy, maximálně tak povinné roušky v letadlech (ale ty si právě myslím, že vůbec povinné nebudou, takže je to už úplně na hlavu).

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 20:10

Jiná Realita MHD pokud vim funguje

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 20:10

Kokoska no právě...

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 20:13

Jiná Realita no a co jako? Dostat se na letiste neni problem i za soucasneho omezujiciho stavu. U odbaveni si dovedu rozestupy predstavit, pohyb po letisti uz by byl na uvazeni kazdeho odvazlivce. 

Toalety by se holt musely extremne casto dezinfikovat, tam je slaby bod, kdyz uvazim, co tam obcas je k videni.

Offline slniecko admin
19636 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 20:16

Wanda von Dunajew a držím palce!!!

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 20:25

Kokoska Jiná Realita já jsem přímo u pramene a říkám vám, že dvoumetrove rozestupy na branách budou ten úplně poslední problém. A roušky klidně můžou zůstat, resp. to bude urcite na uvážení každé aerolinky, Ryan vam je rád prodá za 250 Kč/ kus, pokud nebudete mít vlastní .

Jinak teď létají ty repatriační lety, kde je to riziko o fous větší a toto nikdo neřeší, narvou to letadlo po špunty, většinou je teda limitem spis váha než počet sedaček, co jsem slyšela.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 20:26

Kokoska na letiště budou lidi jezdit v mhd bez rozestupů, případně rovnou v nacvaklé mhd, nebo v taxi, které předtím použilo několik třeba desítek lidí, pak půjdou na wc, kde i kdyby se zbláznili, tak viru nezabrání...aby nastoupili do letadla, kde budou (poté, co se natlačí ve frontě v uličce) dodržovat dvě hodiny social distancing, aby to samé zopakovali někde na jiné straně světa.

dušička osob, kter se bojí viru, bude mít pokoj, protože vidí jakési opatření, vir se lehce pousměje.

pokud chtějí bránit viru, tak zbývá jen nelétat, nebo každému dát jednorázový skafandr a po příletu kamkoli stejně 14denní povinnou karanténu, která začne tím, že danou osobu vezmou hned z letiště. jinak to přece nemá smysl. protože jinak jsou to jen taková kosmetická opatření.

je celkem jedno, kolik filtrů má letadlo, pokud bude dva metry ode mě sedět člověk, který několikrát během letu kýchne nebo zakašle (bez roušky, o které se myslím neuvažuje). a to samé udělá už předtím v dopravním prostředku, kterým se dopravuje na letiště. a v hale. na na wc.

nevěřím, že by letiště dokázala udržovat lidi min. dva metry od sebe. s kufry, dětmi, při zpoždění spoje...

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 20:41

Jiná Realita Realito, ty stále jen popisuješ, jak "staré způsoby" nebudou fungovat, ale věřím, že na světě (i na letištích) je spoustu lidí, kteří - místo tohohle způsobu myšlení - prostě hledají nové cesty jak to udělat. Jo, bude to jiný, na začátku třeba kostrbatý, ale je potřeba být kreativní a ne jen negativní.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 20:57

Jiná Realita ja porad nerozumim, co tim chces rict. Kdyz se muze ted jezdit v MHD do prace a kam se musi, proc by se nemohlo na letiste? Jednou se ta letiste stejne otevrou a nedelej si iluze, ze v te dobe bude po viru. Na jednu stranu kritizujes zavrene hranice, ale snahu vymyslet, jak zaridit leteckou dopravu, odsuzujes. Takze dva roky, nez bude vakcina (o ktere nevime, jestli na ruzne mutce viru bude uplne ucinna), se bude smet jezdit jen vlakem, na ktery te na nadrazi doveze soukroma riksa?

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 21:00

Kokoska řekla bych že tím JR myslí, že je to jen hloupé šidítko, které má lidi přesvědčit, že aerolinky jim zajistí bezpečný let, přitom je to blbost. můžeš to chytit cestou na letiště, na letišti i v letadle, to je fuk. prostě kecy v kleci

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 21:03

viktorka_od splavu Ale to bys mohla říct o jakékoli aktivitě. Proč by doktor dezinfikoval ordinaci nebo kadeřnice oficínu, když to můžeš chytit cestou tam.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 21:03

viktorka_od splavu ale puvodni prispevek byl o nebezpeci v letadle

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 21:04
Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 21:07

Mimochodem v TV je neco o viru a uz druhy diskutujici ma rousku pod nosem na pul zerdi.

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 21:08

kadeřnictví už od 11.5., já tomu nemůžu uvěřit

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 21:23

Sweet Potato Kokoska o desinfekci to ale nebylo, žene

Offline Garfie
28626 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 21:31

AprilTwelve Začínám být ráda, že jsem se ještě nestihla objednat!

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 21:36

AprilTwelve Garfie 

Gumovací propiska - základní výbava kadeřnice