Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:11

domenica to je fronta na coronavirus?

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:12

A666 hele, já si myslím, že sehnat test někde v Nemecku může být podstatne jednodušší než v tomhle bananistanu. 

Viz kauza nemocničné kaplanky. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:19
Reakce na continuity:

Potrefenáhusa tak toto se změnilo hlavne v návaznosti na ten dnešní rozsudek.

Jo, nemohla jsem se pousmát, jak se Havlíček s Vojtěchem snažili tvrdit, že za to může dobrá epidemiologická situace. Ale tak tu tady máme už posledních 12 dní, kdy s uvolňovacími plány přišlo Německo s Rakouskem a Dánskem, že jo.

Tady je skvělý komentar

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-drsna-odplata-pravniho-statu-102009

​Četla jsem.

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:20

Jinak s tím testováním, já vůbec nechápu, proč nemohl existovat nějaký on line formulář, kde se vyplní i ten dotazník ( čimz odpadne manuální zpracování a chyby s tím spojené). Eventuálně by se mohli lépe vybrat ti lidi do testování. 

Každému vy vyjelo cisilko, čas, kdy se má dostavit  a hotovo. Naklikatelne (nelze mluvit o programování) za půl dne. To fakt musíme na vše porádat hackathony?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:21
Reakce na continuity:

A666 hele, hasí myslím, že sehnat test někde v Nemecku může být podstatne jednodušší než v tomhle bananistanu. 

Viz kauza nemocničné kaplanky. 

​No, pro Němce či cizince zde žijícího a pojištění majícího asi ne, otázka je, jak by se koukali na cizince a taky jak by se na to následně koukala pojišťovna

Spíše mi jde o to,ž e když už někod vyjede, tak mu to ještě takhle okoření  Ve stylu to máš za to, měl jsi sedět doma na zadku......

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:22
Reakce na continuity:

Jinak s tím testováním, já vůbec nechápu, proč nemohl existovat nějaký on line formulář, kde se vyplní i ten dotazník ( čimz odpadne manuální zpracování a chyby s tím spojené). Eventuálně by se mohli lépe vybrat ti lidi do testování. 

Každému vy vyjelo cisilko, čas, kdy se má dostavit  a hotovo. Naklikatelne (nelze mluvit o programování) za půl dne. To fakt musíme na vše porádat hackathony?

​asi tak, ono by to i umožnilo opravdu mít vzorek odpovídající populaci.... Ale tak proč by se používala technologie 21. století

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:22
Reakce na Karlicka:

a organizace ve stavu, ktery nastinili bude tezko proveditelna (skupiny po 15 atp.)

​Zrovna dneska jsem viděla video z německý školy, kde na tento systém přechází, takže proveditelný to zřejmě při správné organizaci asi je...

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:26

wendulka ocekavalo se kolem 50% zaku, to by asi slo. Ale bude-li jich vic a zaroven nenastoupi vsichni ucitele...?plus teda skupiny po 15, nemenne....ale odpoledne si zabehnou do kina, nakupniho centra...Nevim, no.

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:29

A666 tak, že si to člověk zaplatí o tom žádná, ale to já osobně nepovažuji za velký problém, hlavně s tou historii, kdy se to sem dovlekli výletníci že zahraničí a dost masivně. Než zeby tady zas existoval nějaký divný seznam vyvolených nerizikovych zemi, to je snad lepší tohle. Taky je to i o té protistraně, jaká bude mít pravidla.  

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:38

voni asi stejně brzo šlápnou na brzdu - to nebude mít dlouhýho trvání, všecko tohlencto uvolňování... možná je to jen reakce na ten soudní verdikt

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/to-nejhorsi-teprve-prijde-who-se-smiruje-s-cekanim-na-vakcinu-101473

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:39

A666 no hlavně je to skvělé řešení pro pendlery....neznám ještě podrobnosti, ale pokud sem budou moct přijet jen s testem starým max. 14 dnů...tak je to snad ještě horší situace než doteď.

protože...jednak předpokládám, že získat test asi nebude otázka půl hodiny, ale spíš min. půl dne. nebo v podstatě dvou dnů - jeden den se bude snažit osoba získat stěr nebo co, a pak další den bude muset jet někam do kelu pro potvrzený výsledek. každých 14 dnů. s ohledem na množství lidí si myslím, že to stát vůbec nezvládne.

a potom stejně palčivá otázka financí. buď si ho budou platit oni (stojí 70 euro! - 2x měsíčně), což pro ně znamená, že nemají důvod chodit do práce.

nebo jim ho budeme platit my, což je pro nás v současné situaci opravdu dost nákladné.

jako ne že bych nechápala potřebu ho mít, ale praktická logistika bude podle mě katastrofa.

kruci.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:43

Jiná Realita tak hlavně k vám do fabriky nemusej ty slovenský pendleři lítat těma zamořenejma letadlama - to je přece super, ne? mysli pozitivně!

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:49

RoSa WHO at uz radši drží hubu, s prominutím. Jak toho Trumpa nemusím, tak s rozhodnutím přiškrtit jim penezovody docela souhlasím, protože jsou úplně k nicemu. Když vykládali, jak Evropa zákazem letu poškozuje činu, tak to smrtonosný zabiják nebyl? A vědělo se ještě méně než dnes. 

To je jasné, že se zas přitvrdi, ale budeme na to lépe připraveni, už by ta opatření nemusela být tak drsná, protože bude víc dat a zkušenosti. Když to necháme utažené na maximum než bude vakcína, než se zvládneme všichni proockovat a nez nastoupí po vakcinaci imunita ( to taky nemusi být hned), tak tady pojdem hlady. 

Jestli jde nebo nejde spoléhat na kolektivní imunitu neví nikdo, ale ještě před sto lety jsme žádnou jinou možnost neměli a lidstvo je porad taky. 

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:50

Jiná Realita už Vietnam vymyslel nějaké levnější a prý fungují. Cena myslím 17 eur, to by nějak asi šlo.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. dubna 2020 23:52

RoSa na brzdu se šlapat nedá. těžko za měsíc zavřou to, co za týden nebo dva otevřou. to už by prostě znova neotevřeli. teď už nás podle mě v případě zhoršení budou čekat buď ty hromady mrtvých, nebo v případě pokusu to zase všechno zavřít nějaké nepokoje.

pokud si třeba restaurace, které přežily, znovu naobjednávají zboží apod. a po dvou týdnech měsíci by jim řekli sorry, zase na měsíc dva zavíráte, nějak se nám ty případy množí...

nebo i nemocnice. těžko budou podruhé odkládat "neodkladné" operace, aniž už by to opravdu znamenalo, že sice zachraňujeme babičky s koronavirem, ale umírají nám 40letí lidé s malými dětmi na cokoli jiného. 

ten plán "pozastavení" v případě znovurozjetí zní sice naprosto logicky, ale jeho praktické provedení je podle mě nemožné při zachování poslušného a chápavého národa a s možností se ještě někdy vrátit do něčeho "normálního". i s psychikou lidí by to podle mě brutálně zamávalo.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 00:04

continuity

tak s Trumpem vs WHO souhlas - viz článek, co jsem tady už dávala kdysi...

ale přesto na kolektivní imunitu zatim nevěřim

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 00:10

RoSa zatím to v dějinách lidstva vetsinou nějak zafungovalo. Nebo vírus sám zmutoval do nejaké prijatelné podoby, to je druhá takova praktická naděje.  

Online Garfie
28626 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 06:06

continuity Ten online formular normalne funguje v Olomouci, Litovli u Unicove, vcera jsem nekde zachytla, ze pote, co se delo vcera na odbernych mistech, by ho chteli vyuzit i pro zbytek zeme.

Online Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 07:16
Reakce na continuity:

Asi mohl. Jenže by to prý vyřadilo některé sociální skupiny.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 08:17

a kdyz uz my teda muzeme ven, kde zjistim, jestli me jeste dana zeme pusti dovnitr?

a myslite, ze to vydrzi nebo to zase zrusi?