Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 10:17

bram Potrefenáhusa 

Možná už jsem to tu psala. Muž zvládl 2 měsíce v Indii jako baťůžkář bez jediného problému, což je hodně výjimečné. Krátce po návratu ho ale odrovnala návštěva hospody v ČR. Ten podnik tak v rodině získal nesmazatelnou nálepku. Ono teda objektivně to tam v té době padlo a zlepšení už nenastalo. U nás se to podává tak, že je to horší než jíst v Indii na ulici.

Offline Potrefenáhusa
39005 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 10:19

bram Jo, já takhle nechtene slavila nanebevzetí panny Marie v gruzínským kostele v Telavi (bez wc), následovala vlastivědná prohlídka muzea Ilji Čavčavadzeho (bez wc) s výkladem bez možnosti úniku, strasny strasny, já už nikam jet nechci!!!!

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 10:19

bram to testování poběží asi ještě týden a výsledky mají být za 14 dni

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 10:24

Potrefenáhusa 

Kecáš, chceš

Jo a můj nejhorší zážitek z tohoto soudku byla prosím desetidenní zácpa ukončená v Kambodži. Nikdy by mě nenapadlo, že to může být tak vyčerpávající a bolestivé.

Offline Potrefenáhusa
39005 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 10:27

dynda Tak on se člověk nemůže třeba 2 dny vůbec postavit a ujít par kroku, blby, když ho to chytne někde, kde se to fakt špatně řeší, napr. v dálkovým autobuse přes cely Turecko apod.

Online continuity
43555 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 10:29

dynda u nas obracene obrácene. Po mužove návratu z Pákistánu ( kde taky strávili pár dní nad dírou v ledu) byl pozván na oslavu narozenin jeho kamaráda do strašného squatu někde na konci světa. Všichni, co pili pivo, měli strašně problémy, někdo skončil i v nemocnici a on se to dozvěděl až s asi dvoutýdenním zpožděním, akorát si zasel 2x na wc mimo plán.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 10:48

Potrefenáhusa continuity 

No to břicho umí fakt potrápit. Já podezřívám manžela, že přepil synova rotavira. Já byla těhotná a nemohla jsem si nic dát, takže jsem to samozřejmě chytla, u sousedů to měli taky celá rodina, protože je nenapadlo se napít. Nás to chytlo na oslavě, tak sice jeden s kocovinou, ale mohl se pak o nás starat. A bylo to strašný strašný.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 10:57

Nepřivolávejte to tady! Jsem zrovna nedávno myslela na to, že jsem už fakt dlouho něco podobnýho neměli...

Offline nika
685 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 10:57

dynda já jsem taky celkem spokojená. testy bych si zaplatila, ale 14 karantény by problém byl .takže pro mě zatim ne, pro jiné třeba ano..

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 11:15

baltik děkuju za info :)

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 11:35

To jsou veletoče zase  Třeba ty knihovny, myslím nika z toho byla nešťastná... měly otevírat 8. června a najednou už můžou 27. dubna. Tak spousta jich stejně asi neotevře, četla jsem, pustily se do revizí fondů, malování atd., připravené na to nejsou, technicky vzato mají na přípravu jen dnešek...

Offline Jimik
příspěvků moje polička 24. dubna 2020 11:46
Reakce na A666:

​ted jsi me donutila gogolovat, takze jsem uz nasla proc tam jeli, odkud a co tam delali jen je smutne, ze treba z clanku o odjezdu na ctk by clovek vubec netusil, ze tam nejaka zenska byla

Wanda von Dunajew 

jsi fakt husta

​Ono to může být tím, že vlastně v každé expedici nějaká žena je, proto to není potřeba zdůrazňovat. Za dobu oficiálního fungování stanice byly jen 2 expedice ženprosté

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 11:55

Info z iRohlasu ohledně testů a cest do zahraničí - TESTY SI MUSÍTE ZAJISTIT SAMI. „Česká republika nezajišťuje testování našich občanů v zahraničí. Každý občan, který vyjede do zahraničí a nespadá do stanovených výjimek, tak si musí test zajistit sám. A musí zvážit, jestli je cesta do zahraničí natolik důležitá, aby si zajistil test, nebo nastoupil na čtrnáct dní karantény,“ řekl po jednání Ústředního krizového štábu jeho šéf a ministr vnitra Jan Hamáček z ČSSD. Pokud tedy lidé chtějí jet do zahraničí, musí si podle něj test zajistit. Hamáček také upozornil, že musí jít o klasický PCR test, při kterém se používá výtěr z nosohltanu, nikoli o rychlotest.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 11:56

moonlight ano. take jsem byla v šoku. to asi všichni.ministr kultury nikdy nemluvil o knihovnách přímo, vypadalo to, že patříme do poslední vlny  jako"ostatní kulturní zařízení"

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:03

nika Právěže mluvil, já Zaorálka sleduju na Twitteru, psal, že řešil s epidemiology, zda by knihovny mohly otevřít dříve než toho 8. června, třeba v nějakém základním režimu, jen půjčování a vracení knih, samozřejmě na popud knihovníků ne sám od sebe. A ještě před pár dny psal, že to bohužel nepůjde, že je tam velké riziko. No a teď to najednou jde.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:32

moonlight tak to jsem nevěděla, Twitter nesleduju.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:39

moonlight teď jde najednou úplně všechno.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:47

já ještě k tomu plánovanému systému "popustíme-přibrzdíme".

četla jsem článek zde.

nejzajímavější mi na něm přijde myšlenka na konci.

Nevěřme tomu, že jsme mezi nejlepšími na světě, není to pravda. Zatím jsme dokázali jen celou zemi zastavit, a to za vysokou cenu, z níž jsme ještě nic nesplatili. Teď ji bude potřeba opatrně rozjet a nezpůsobit přitom zdravotní kalamitu. Když nehledíte na cenu opatření a když nemáte plán, jak pokračovat dál, není tak těžké epidemii přidusit. Všechno podstatné nás teprve čeká.

bohužel naše vláda nemá žádný plán, vůbec ani špetku čehokoli, co by jako plán vypadalo. a proto, po zničení ekonomiky, stačilo, aby soud vydal jeden rozsudek, a vláda hlava nehlava otevře všechno, chaos, žádné postupné vyhodnocování dílčích opatření.

je vysoce pravděpodobné, že se to rozjede znova, a pak fakt nevím, co chtějí dělat. protože znova už dusit ekonomiku nemůžou, byla to katastrofa pro všechny, které by tím opět jen dočasně "zachránili".

je mnohem lepší nechat zavřenou restauraci ještě 14 dnů, počkat, co udělají otevřené tamty obchody nebo knihovny nebo cokoli, než ji otevřít a po 14 dnech zase zavřít. a tak je to se vším.

podle mě to vláda poslední dobou vedla dost zle, a tím včerejškem do toho úplně hodila vidle a celou tu neskutečně drahou několikatýdenní anabázi tím zazdila.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:48

Potrefenáhusa s vidinou cesty do Vietnamu jsem naočkovaná na břišní tyfus a mám zásobu Normixu na cestovatelský průjmy. Všechno projde za dva roky. Nerada bych objednáním zájezdu na příští jaro přivolala další metlu na lidstvo

Online AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:59

syn (14) k tomu ráno poznamenal, že to je jak s malejma harantama: když to nemůže být po mém,  tak to nebude vůbec a myslím, že to docela vystihl.  nicméně ještě jeden takovyhle veletoc a už fakt nebudem vědět, čí jsme