Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 08:28

dynda Souhlasím s tebou, ten tetanus je tak nevypočitatelnej, to není, že se nakazíš od někoho...Myslím, že v tomto případě mu řekne pravdu, ona skončila kvůli RS na vozíku už po třicítce a je přesvědčená, že to má z očkování-tak ho chtěla uchránit. A nakonec i jeho zachránili, když už ten tetanus dostal...jako trpěl strašně, ale to si asi nebude pamatovat, byl dost malej, když se to stalo. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 08:30

dynda Já bych řekla, že ta máma je potrestaná už dostatečně, blbý jsou ty všechny výlohy, který jdou asi na pojišťovnu. V její kůži bych být nechtěla, rodina, okolí, kamarádi, tam ten tlak musí být taky solidní.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 08:33

Garfie 

Moje dcera si pamatuje, kde jsme měli o Vánocích červené bonbóny, když jí byl rok a půl! Začala s tím sama... Silný zážitek asi. Chlapečka je mi hrozně líto, ty bolesti musely být nepředstavitelné. Oni ho v té nemocnici asi jakoby vypnuli, ale stejně. Tak zbytečně.

Online Potrefenáhusa
39000 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 08:37

dynda já ji docela (jakoby) chápu, jestli má roztroušenou sklerózu, která se ji hodně zhoršila po očkováni, tak proste chápu, ze se očkování bála víc než pripadny nemoci (kterou tady, jak moc je hrozná, díky ockovani už dlouho nikdo neviděl)

myslim to tu psala i Renusatko ze její maminka měla po protitetanovce nějaký vážný nežádoucí účinky? 
mmch, Petr Třešňák s autistickou dcerou taky někde psal, ze další potenciální dite by proste už ockovat nedal...jeho z nejakyho tmarstvi myslím moc podezirat nejde 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 09:15

Potrefenáhusa 

Já pro ni pochopení nemám, když už se rozhodla neočkovat, měla se poučit, co se může stát a jak to vypadá. Poznání o tetanu má věda celkem slušné, informace dostupné. Když vyndali z nosu zkorodovanou baterii, měla vědět, že kontakt se rzí je problém. Myslím, že to paní podělala hned několikrát. Svoji nemoc má určitě nastudovanou, ale co hrozí dítěti, neřešila. Doufám, že P. Třešňák by se v případě potenciálního neočkovaného dítěte choval zodpovědněji.

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 09:24

Potrefenáhusa Já ti rozumím, taky nejsem úplně proočkovací a když jsem musela se synem na rehabilitace, bylo to první, na co se rehabilitační ptala...

ale dynda má pravdu v tom, že měla mít nastudovány okolnosti, tam byl obrovský problém v tom, že o tom neočkování nikdo nevěděl a rodiče na to neupozornili. Jinak by tu injekci dostal hned a mohl být klid. 

Online Potrefenáhusa
39000 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 09:30

dynda Garfie Jasne, no 

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 09:32

Potrefenáhusa Ale zase je třeba brát v potaz i její přínos, myslím, že ta kauza je tak známá, že to trochu zvýšilo povědomí a už se to nebude opakovat!   

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 09:41

mám hodinu po třetí dávce zatím dobrý ,tak snad se nic nezmění.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 09:42

dynda hlavně prodělání tetanu nezpůsobí imunitu, takže se stejně musí očkovat nebo hrozba trvá. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 09:49

Já ty, kteří se rozhodnou neočkovat dítě, naprosto chápu. Teď nevím, jestli se dobře vyjádřím, ale když ho necháte naočkovat a něco se stane, můžete za to jednoznačně vy spolu s doktorem. - alespoň ve vašich očích. Když dostane dítě covid a něco se stane, je to osud, nemoc........

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 09:53

ionicera Já ti úplně nevím...zase si můžeš říct, kdybych ho naočkoval, tohle by se nestalo...

Online Potrefenáhusa
39000 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:07

ionicera v mých očích to teda takhle nefunguje, pokud existuje alespoň částečná prevence 

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:35

ionicera neočkovat je akce, stejně tak je akce oočkovat

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:37

ionicera rozhodnutí neockovat by mělo být úplně stejně aktivní rozhodnutí jako očkovat. Že spousta lidí přemýšlí stylem, nacham to vyhnit a nějak to dopadne, je asi přirozené, ale pak si nesmí stěžovat, že jsou ve vleku událostí. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:43

dynda tak ono by úplně stačilo, kdyby dala dítěti ty antibiotika. 

Ty doufám z aktivace roztroušené sklerózy nepodezirame. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 11:09

Tak jsem zkusila cinknout detske, zda bude ockovat 5-11 a dala by mi termin na 22.12., to se nam nehodi, tak jsou na seznamu na leden. To jsem necekala, spis jsem cekala, ze ockovat nebude. Pro nas jednoznacne idealni, ze to bude u naseho pediatra, dcera pri ockovani omdleva a hodne se boji. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 11:19

Lamicka neockuje i cizí deti? Nevíš?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 11:52

continuity to bych rekla, ze nebude, je celkove hrozne zasekana. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 15:06
Reakce na Potrefenáhusa:

myslim to tu psala i Renusatko ze její maminka měla po protitetanovce nějaký vážný nežádoucí účinky? 
mmch, Petr Třešňák s autistickou dcerou taky někde psal, ze další potenciální dite by proste už ockovat nedal...jeho z nejakyho tmarstvi myslím moc podezirat nejde 

​Psala jsem to já. Mamka měla po tetanovce anafylaktický šok, dokonce i s nějakou následnou hospitalizací. Byla jsem tenkrát malá, tak třeba v 35. Od té doby se nesmí očkovat. Psala jsem to v souvislosti s tím, že se rozhodla ji na covid očkovat obvodní v ordinaci. Měla jsem z toho obavy, ale má všechny tři dávky v pohodě.

Jinak u nás problémy též vznikly u staršího syna po očkování. Což mi dětská potvrdila, zapsala do karty, ale tím to skončilo, nikdy jsme se ničeho nedomohli. Povinná očkování mají oba, ale vždy se strašnou obavu.