Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 13:41

Kan k babičce asi ne, ale tam chodíme běžně i teď. Jen se snažíme být zdraví. 

máme se potkat s větši skupinou lidí na silvestra a tam jsme se na testu domluvili včetně dětí, jen ti, co prodělali nemoc poslední tři měsíce mají výjimku. O způsobu testování byla diskuze, nevím totiž jak dlouho bude trvat ten PCR test. Takže je to buď dva dny starý PCR nebo čerstvý antigen a to už mi přijde prasť nebo uhoď. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 13:41

Přidám do sbírky kuriozit. Starší dítě dokázalo vrámci ukončení druhé karantény v těsném sledu za sebou mít 2x v odstupu 2 dnů výsledek PCR testu nejasný Třetího testu v pořadí jsem ji uchránila telefonickou hádkou s laboratoří, že jednou hraniční nález chápu, ale podruhé už by bylo fajn se rozhodnout /zahajuje 3.týden doma a nic jí není/. Ano, může mít v nose fragmenty viru, když u nás přechodně bydlel. Až vedoucí laboratoře souhlasila, že další testování už nedává smysl, že by tohle ano/ne mohla předvádět klidně ještě pár týdnů. 

Offline zlatahouba
482 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 13:47

Jestli Vám pomůže informace od zdroje: hospitalizovaní na našem covid oddělení jsou v drtivé většině neočkovaní, mladí i starší. Ten profit očkování je jednoznačně vidět. Stejně tak personál pečující o covid nemocné: zatím PN s covidem 1 neočkovaný. Samozřejmě, že očkovaných je drtivá většina personálu. Loni v této době několik lidí na PN, postupně covidem onemocněli všichni.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 13:51

continuity No já bych teda i k té panímámě se ráda otestovala, ona už to tedy taky prodělala, někdy vloni, očkovaná je, ale má astma a nemocné srdce. V Kloktejto mají poslední sběr 21.12. což je docela brzy a já doma sedět nebudu, v květinách bude největší frmol. Ale zase chápu ty testovací místa, jsou svátky. Musím to vymyslet. Díky.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 13:54

Kan no tak to bych si spíš koupila dva antigeny v lékárně a otestovala se třeba večer a pak před odjezdem. Pět dní starý PCR je úplně k ničemu, je to akorát pro tvůj lepší pocit. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 13:58

Kan my se potkáme jen s blízkými lidmi, se kterými se potkáváme běžně, takže pokud se budeme cítit zdraví, s testováním nepočítáme. Ne že bychom se zříkali sociálních kontaktů, ale vánoce i silvestra máme tradičně rodinné a rodina je malá. Kdo je očkován, tak ma dvě až tři dávky, podle věku, nad neočkovanými jsem zlomila hůl...je to jejich boj. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2021 14:10

Mohučanka my to máme podobně, všichni jsou očkovaní, kdo může, má tři dávky, já a syn jsme navíc po prodělání. Pokud by někdo po nás chtěl testy, půjde jen manžel a druhý syn. Asi bychom volili PCR, v Praze jsou výsledky do druhého dne. Vzhledem k tomu, že jsme zase nemocní, to spíš vypadá, že do Vánoc budeme v "karanténě" (jen viróza teda) Kan 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 16:14

Tak som sa bola dať dnes tretí krát bodnúť. Zatiaľ len pobolieva ruka ale sambo má tak naštval, že mi asi bude minimálne dva dni hrozne zle a nebudem môcť vyliezť z postele . (Karma dúfam nečíta)

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 16:17

Kan my jdeme vsichni i s ditetem 22.12, pozdeji by asi nestihly prijit vysledky, setkavat se budeme 24. a 25. Potom bych rada sla jeste mezi svatkama nebo pred silvestrem, za predpokladu, ze se budem citit zdravy. 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 17:06

Mna vytaca argument neockovanych: ockovani roznasaju virus. A bodka. Akoze neockovani nie? Ci ako? Zaockovana som, lebo mam par chronickych chorob, ktore Covid miluje a male dieta, a bojim sa, co by s nim bolo, keby som vazne az moc zle ochorela. A kedze som denne v kontakte s polymorbidne chorymi mojimi rodicmi, tak sa bojim aj o nich. Oni maju, na rozdiel odo mna, minimum socialnych kontaktov. Vadi mi, ze odkedy zacal skolsky rok, som denne vystavena riziku nakazy, ale do karanteny nepatrim, lebo som zaockovana. A nie som Rockfeller, aby som sa denne testovala.

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 17:11

letfenixa Na Slovensku taky platilo či platí, že očkované kontakty se nemusejí testovat?

Tohle debilní nařízení udělalo spoustu zla.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 17:15

Sweet Potato netestovat, nechodit do karanteny.

Offline dzizisketa
9026 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 17:15
Reakce na Kan:

continuity No já bych teda i k té panímámě se ráda otestovala, ona už to tedy taky prodělala, někdy vloni, očkovaná je, ale má astma a nemocné srdce. V Kloktejto mají poslední sběr 21.12. což je docela brzy a já doma sedět nebudu, v květinách bude největší frmol. Ale zase chápu ty testovací místa, jsou svátky. Musím to vymyslet. Díky.

​V pondělí 27. (je pondělí sedmadvacátého, že?) půjdeme na pcr, než pojedeme ve středu k našim na Moravu. Jinak v sobotu jedna neteř mohla potenciálně nakazit jak tchány, tak Rostíka - v pondělí byla pozitivní - tak před vánočním setkání s nimi budeme taky čerstvě otestovaní.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 17:17

Výborné vlákno vysvětlující princip PCR testu a také důvod proč ani velký počet cyklů nezpůsobí falešnou pozitivitu, pokud tam na začátku virus nebyl. 

https://mobile.twitter.com/Olinium42/status/1471196940562018315

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 18:04

Někoho na Novinkách napadlo "porovnat" nás, Slovensko a Rakousko, jak prý klesáme bez ohledu na lockdown. Hm, nějak mi v tom srovnání chybí, že Rakousko mělo už v době zavedení lockdownu pouhých 2,9 % pozitivních z provedených testů, teď se blíží k 1%, zatímco my se stále pohybujeme kolem 13 %, o Slovensku ani nemluvě...

Si teda nemyslím, že naše nebo slovenská křivka je porovnatelná s rakouskou no...

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/cesko-slovensko-a-rakousko-klesaji-stejne-lockdown-nelockdown-40381409#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=34u5Sk5q72g-202112161648&dop_id=40381409&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 18:05

continuity To ano, ale cilem testovani prece neni odchytavat lidi, co maji v nose dva koronaviry

Naopak, v kriminalistice to cilem je, najit minimum konkretni dna. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 18:10

mirajo tady chodili informace, že pokud se to replikuje dostatečně dlouho, tak tam tu pozitivitu nakonec najdou, i kdyby na začátku nic nebylo. Na to jsem reagovala.

Diskuze o citlivosti testu je úplně jiné téma a s odkazovanym vláknem primo nesouvisí.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 18:14

continuity Aha, ja to tu nesleduju kontinualne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2021 18:16

letfenixa U nás už to změnili, očkovaní mají jít 5. až 7. den od kontaktu na test, karanténu nemají.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 18:27

continuity to je krasne vysvetleny! Zrovna jsme to meli pred tydnem na prednasce z genetiky a tohle je teda mnohem srozumitelnejsi:)