Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 08:15

mno tak uz jasno?

ockovani a neockovani prenaseji stejne

​Přenášejí všichni, rozdíl je jen v síle nálože. A pak taky, což je podle mě ještě důležitější: záleží na míře "vnímavosti" toho ohroženýho chudáka - neočkovanej je logicky náchylnější, pročež je co? Pročež je víc ohroženej než očkovanej! A vo to tady jde, ne?!

Já nechápu co pořád řešíš, a snažíš se neustále zpochybňovat účinnost/výhody očkování - proč ses teda nechala očkovat? Už mi připomínáš ty lidi co přijdou pro vakcínu "proti svý vůli" a jsou vzteklí a nadávaj tady zdravotníkům, aby si svoje "selhání" aspoň na někom vybili! 

Co je například nepochopitelnýho na tomhle:

nebo na tomhle:

Ale furt se bude spekulovat, jestli je očkování výhodný nebo ne! Až do skonání světa!

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 09:23
Reakce na RoSa:

barbucha a kdy se považuje očkování za dokončené? teď by měla lidem začít propadat platnost té 2.dávky, ne?

​To je ale záludná otázka Vlastně nevim... ale zjistim! Kvůli tý třetí aka booster

Tak jako tak platilo původně 9 měsíců od druhý dávky - a to už musí propadat prakticky od konce září (vzhledem k prvním dávkám ještě před koncem min. roku).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2021 09:26

barbucha jestli myslíš dokončené z pohledu karantény apod. tak druhá dávka platí 9 měsíců. Ale z dat vyplývá, že po šestém měsíci je ta ochrana významně nižší (a na omikron ještě nižší)

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 10:12

Evaeva 

Dyk píšu že 9. Jakože dle předpisů. 

Že to jde dolů je jasný, ani na těch 6 měsíců bych nesázela... teda jak u koho. Taky podle věku, čím starší, tím rychlejší snížení - zase obecně. 

Spíš by mě zajímalo co teď, po třetí dávce. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2021 10:28

barbucha po třetí se podle mě ještě neví

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2021 10:33

Ti z vás, co chtěli stihnout třetí dávku do Vánoc, tak 45+ se ode dneška můžou nechat píchnout po pěti měsících.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 11:02

Evaeva a ostatní po 6? U nás to už všetkým skrátili na 3 mesiace. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2021 11:03

Mrakoplas ano, po šesti. Ještě budou dvě vlny zkrácení, obě myslím v lednu. Ale dneska nastupuje nová vláda, takže v pondělí může být všechno jinak.

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 11:24

barbucha co tě kouslo? Nezpochybňuju očkování ale to jak se s těmi informacemi nakládá což znamená úplně debilně. sama píšeš že očkovaní nemusí jít do karantény Přestože byli v kontaktu a přitom to chytit můžou takže to ideál roznáší ale v pohodičce v pohodě však máš respirátor

Tudíž se nám nákaza hezky šíří tudíž pěkně všechno zavřeme tudíž budeme všem vyhrožovat nervy na pochodu no prostě skvělý život jako už poslední dva roky

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 11:26

viktorka_od splavu no ale vždyť to se tu omílá furt dokola.

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 12:09

barbucha co tě kouslo? Nezpochybňuju očkování ale to jak se s těmi informacemi nakládá což znamená úplně debilně.

​Ale houby. Zvlášť ty vyhledáváš/postuješ jen negativní informace. Že tě sere, že ses "musela" přizpůsobit, je ale tvůj problém...

Mimochodem to, že očkovaní nemusí do karantény, se samo sebou rozumí že ti zdraví. Jako nikdo nečeká, že se smrtí na jazyku polezeš na šichtu Ale to je zas přesně to, co v tom hledáš ty...

49433 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 12:19

Pinot Noir omila omila a co z toho? dyt barbucha popisuje jak to chodi u nich v nemocnici kde ta rizika uplne ignoruji zjevne, tak jako vsude jinde... a furt je to super a kdo cekne je magor antivaxer? mne to fakt hlava nebere a vazne uz v tom citim zamer

barbucha Negativní informace

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 12:45

Pinot Noir omila omila a co z toho? dyt barbucha popisuje jak to chodi u nich v nemocnici kde ta rizika uplne ignoruji zjevne, tak jako vsude jinde... a furt je to super a kdo cekne je magor antivaxer? mne to fakt hlava nebere a vazne uz v tom citim zamer

Ale tohle se tu taky furt omílá dokola.

Jako to má ten zaměstnavatel na svoje náklady poslat toho zaměstnance domů a zaplatit mu pobyt doma? Nebo si zaměstnanec má vzít neplacené volno? 

Chyba to je, že očkovaný nemusí po kontaktu do karantény, no za mě tu odpovědnost nese jednoznačně vláda. Nikoliv zaměstnavatelé a zaměstnanci.

Teď to teda jen nepatrně "vylepšili" tím, že očkovaný musí 5-7 den na test povinně.

A konkrétně z hlediska těch nemocnic, jak to mají udělat personálně z hlediska chodu, když tam ten kontakt mají skoro nepřetržitě? Takhle snacha mojí kolegyně (medička v nemocnici) marodila před 14 dny, třetí dávku má od podzimu. Vyšla opakovaně negativní, ale byla na PN, čili podle všeho jen viróza. Vrátila se do práce. Teď je pozitivní její muž (kolegyně syn), který se nakazil od kolegy v práci, no ona opět vychází negativní. Karanténu ani izolaci tím pádem nařízenou nedostala, nemocnice jí pobyt doma nezaplatí, navíc ji tam potřebují. Co má dělat?

49433 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 13:18

wendulka tak ja tu fakt nejsem od toho abych to vyresila

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 13:21

viktorka_od splavu 

Já vím, ty jsi tu od toho, abys na to furt upozorňovala.

49433 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 13:26
Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 18:21
Reakce na barbucha:

​Přenášejí všichni, rozdíl je jen v síle nálože. A pak taky, což je podle mě ještě důležitější: záleží na míře "vnímavosti" toho ohroženýho chudáka - neočkovanej je logicky náchylnější, pročež je co? Pročež je víc ohroženej než očkovanej! A vo to tady jde, ne?!

Já nechápu co pořád řešíš, a snažíš se neustále zpochybňovat účinnost/výhody očkování - proč ses teda nechala očkovat? Už mi připomínáš ty lidi co přijdou pro vakcínu "proti svý vůli" a jsou vzteklí a nadávaj tady zdravotníkům, aby si svoje "selhání" aspoň na někom vybili! 

Co je například nepochopitelnýho na tomhle:

nebo na tomhle:

Ale furt se bude spekulovat, jestli je očkování výhodný nebo ne! Až do skonání světa!

​To si říkám už dlouho.

Tady je kolem Covidu tak věcná a střízlivý debata. Až na některé výjimky.

Takové to Otevřu dveře, plivnu dovnitř, zase zabouchnu a zmizím..

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 18:57

Do statistiky, máme s mužem třetí dávku. Bez registrace.

Kamarádovi umřel na Covid otec, nakazil se v nemocnici.

A být vedoucí a "řešit" všelijaké kombinace kontaktů a viróz a kdy test a kontakty v rodině a koho je lepší nechat doma (můžeme částečně pracovat i na HO) je pěkně na hlavu.  Nechtěla bych být někdo, kdo zajišťuje třeba provoz prodejny.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 17. prosince 2021 19:17

Dadoo ty, co mají stejnej názor, tak věcně a střízlivě diskutují a ty, co odlišnej, tak plivou.

Offline Samara
příspěvků moje polička 17. prosince 2021 19:23

nika tak to bylo vydařený