brrr no i tak se to dá říct
Koronavirus
Renusatko Nevím, ale některé státy (tuším třeba Řecko) ty plivací a žvýkací testy vůbec neuznávají, tak možná k tomu taky mají nějaký důvod? No je to všechno komplikované, podivná nemoc.
ja se s tim v nemecku jeste vubec nesetkala.Vlastne o plivacich testech jsem se dozvedela jen na parfu.U nas jen krk/nos.
Vlm Vidíš, já zas nechápu, na co mít Tečku, když stačí stáhnout certifikát a je to.
![]()
Já mám stažené pdf v mobilu plus vytištěný papír, ukazuju většinou papír, protože ho snadněji najdu. Trpím nedůvěrou, že se mobil vybije, apka přestane fungovat, a co potom...
Tečku ukazuji tak minimálně 3-4x týdne a to téměř nikam nechodím.
V noci prisly vysledky, 3x negativni:)
Když jsme se v sobotu viděli s člověkem, kterému je ode dneska blbě s pozitivním antigenem, kdy se tak máme projet testama my, pokud budeme bez příznaků?
To už je podruhý ta stejná situace za 10 dní. Takže zase omluva ze školky a zase čekání, co z toho vyleze.
Karja Tak úterý, středa?
Karja normalne se doporucovalo 5-7 dni od kontaktu, ale omikron pry nastupuje rychlejc, ta streda by mohla byt ok.
Tady je nějaké povídání k testům, jak se tady řešila spolehlivost a "záhady":
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pcr-test-je-citlivejsi-presto-se-muze-mylit-40385532
Paris tím to ovšem postrádá smysl, jak psala Pinot Noir . Dřív občas taky někdo nevycházel s výsledkem jak měl, ale teď je to strašně časté. Přijde mi, že skoro v každé rodině je jeden, kdo to má jinak. Co čtu tady nebo nám říkají pacientky.
continuity já zase naopak. Chodíme všude, denně a tečku jsem ukazovala jen na srazu Parfumánie, takže 2x. Nikde jinde to nechtějí.
Renusatko asi se nedozvíme, proč to tak je. Všechno to jsou spekulace a jak to je v tom daném případě... kdo ví...
Možná je to u omicronu vážně tak rychlé... u předchozích verzí byla pozitivita na PCR klidně měsíc (samozřejmě jen u někoho). Teď jsem se bála, když se dcera vracela po potvrzeném covidu do školy, kde dělají PCR, že se jí zbytková nebo přetrvávající pozitivita znovu ukáže a nic... byla negativní.
Paris a od kamarádky syn už tři týdny doma, právě kvůli falešné pozitivitě po prodělání. Včera mi to říkala a i s tím, že všem bylo doma hůř než jemu a jen on pozitivní. Nesleduju to, ale doufám, že už teď platí ten měsíc bez testů, jinak začne 4 týden. To se nedá spolehnout fakt na nic.
Renusatko tak vidíš... asi na to nejsou žádná pravidla... covid si dělá, co chce.
Renusatko u nás ji chtějí videt v každém bazénu, v práci v jídelně a ve všech hospodách poblíž, dítěti jsem už instalovala tečku, protože to chtějí vidět na lezecké stěně, kam chodí na kroužek. Fakt je to v Praze celkem časté, že to ukazujes. Jsou u nás dva takové odbojné malé krámy vinotéka a kebab, jinak to všichni dost dodržují.
Muž si kupoval v Černym dole jednorazovou jízdenku na lanovku a taky to paní chtěla vidět. Asi závisí.
continuity a to se teď tady o tom bavíme a jsem jediná z rodiny, kdo to vůbec někdy ukazoval. Přitom jsem měla pocit, že třeba v Brně se to řeší víc než na malém městě, ale možná je to naopak.
Kokoska Sweet Potato Jo, ale víte co vám řeknu, že bych se na to už vybodla. Protože přesně tohle se nám stalo minulou středu, taky jsme čekali co z toho bude, takže jsme byli vlastně přesně 6 dní vylezly a teď zas. Takže nebydlet na vsi, kde se každej s každým zná, tak už na to snad peču. Takhle to totiž může být obtyden nebo klidně každý týden.
Prosím, měl jste někdo jako příznak covidové prsty? Minulý rok jsem měla jeden prst... hodně fialový. Teď oba prostředníčky na nohách... ale už ne tak fialové. Trochu bolí, trochu svědí. No a od čtvrtka mám napuchlou patu na jedné noze... taky bolí a svědí. Měly jste to někdo taky tak? Řeším, jestli je to ke covidu a mám čekat, než to zmizí nebo je to z něčeho jiného a bylo by dobré to řešit...
Karja To mas pravdu. Jak ten muj starsi vnuk poslal skolkovou tridu do karanteny od utery do patku, tak pak se chodilo tyden v pohode a dalsi tyden ve ctvrtek se nahodou dcera dovedela, ze v pondeli byl pozitivni zase jeden chlapecek, o cemz teda rodice skolku jaksi zapomneli informovat. Ten kluk teda do skolky od uterka nechodil, ovsem karantenu uz ani nevyhlasili a ted od pondeli uz se zase jede normalni stav. Tak jsme zvedavi, na jak dlouho a kolik rodicu nic nenahlasi.
Kokoska No u nás školka ani škola nebyla ani jednou v karanténě. Takže to je jasný jak se to tam solicha, naposledy řekly, že nějaké děti byly pozitivní ať rodiče ty své pretestuji a sluš.
RoSa máš pravdu, dohledala jsem svůj certifikát, ukázala ho mamce, která tvrdila, ze ho tam nemá a ukázalo se, ze nevěděla, jak qr kod vypadá. Každopádně netuším, jestli by ho pouze vyfocený načetli. Tečku mamka nechce, ale asi bude muset, at ji zbytečně nevyhazují.
Mně ten kód v kině načetli normálně z mobilu, žádnej problém.
Tečku taky nechci, nepotřebuju stopadesát nějakejch udělátek... (brrr
)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY