Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 19:40

brrr no i tak se to dá říct

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 20:57
Reakce na Garfie:

Renusatko Nevím, ale některé státy (tuším třeba Řecko) ty plivací a žvýkací testy vůbec neuznávají, tak možná k tomu taky mají nějaký důvod? No je to všechno komplikované, podivná nemoc. 

​ja se s tim v nemecku jeste vubec nesetkala.Vlastne o plivacich testech jsem se dozvedela jen na parfu.U nas jen krk/nos.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 22:52
Reakce na brrr:

Vlm Vidíš, já zas nechápu, na co mít Tečku, když stačí stáhnout certifikát a je to.

Já mám stažené pdf v mobilu plus vytištěný papír, ukazuju většinou papír, protože ho snadněji najdu. Trpím nedůvěrou, že se mobil vybije, apka přestane fungovat, a co potom...

Online continuity
43545 příspěvků moje polička 29. ledna 2022 23:24

Tečku ukazuji tak minimálně 3-4x týdne a to téměř nikam nechodím. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 07:32

V noci prisly vysledky, 3x negativni:)

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:25

Když jsme se v sobotu viděli s člověkem, kterému je ode dneska blbě s pozitivním antigenem, kdy se tak máme projet testama my, pokud budeme bez příznaků? 

To už je podruhý ta stejná situace za 10 dní. Takže zase omluva ze školky a zase čekání, co z toho vyleze. 

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 09:37

Karja Tak úterý, středa?

Online Kokoska
35134 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:19

Karja normalne se doporucovalo 5-7 dni od kontaktu, ale omikron pry nastupuje rychlejc, ta streda by mohla byt ok.

Offline Paris
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:26

Tady je nějaké povídání k testům, jak se tady řešila spolehlivost a "záhady":

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pcr-test-je-citlivejsi-presto-se-muze-mylit-40385532

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:35

Paris tím to ovšem postrádá smysl, jak psala Pinot Noir . Dřív občas taky někdo nevycházel s výsledkem jak měl, ale teď je to strašně časté. Přijde mi, že skoro v každé rodině je jeden, kdo to má jinak. Co čtu tady nebo nám říkají pacientky.

continuity já zase naopak. Chodíme všude, denně a tečku jsem ukazovala jen na srazu Parfumánie, takže 2x. Nikde jinde to nechtějí.

Offline Paris
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:43

Renusatko asi se nedozvíme, proč to tak je. Všechno to jsou spekulace a jak to je v tom daném případě... kdo ví...

Možná je to u omicronu vážně tak rychlé... u předchozích verzí byla pozitivita na PCR klidně měsíc (samozřejmě jen u někoho). Teď jsem se bála, když se dcera vracela po potvrzeném covidu do školy, kde dělají PCR, že se jí zbytková nebo přetrvávající pozitivita znovu ukáže a nic... byla negativní.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:47

Paris a od kamarádky syn už tři týdny doma, právě kvůli falešné pozitivitě po prodělání. Včera mi to říkala a i s tím, že všem bylo doma hůř než jemu a jen on pozitivní. Nesleduju to, ale doufám, že už teď platí ten měsíc bez testů, jinak začne 4 týden. To se nedá spolehnout fakt na nic.

Offline Paris
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:50

Renusatko tak vidíš... asi na to nejsou žádná pravidla... covid si dělá, co chce.

Online continuity
43545 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 10:52

Renusatko u nás ji chtějí videt v každém bazénu, v práci v jídelně a ve všech hospodách poblíž, dítěti jsem už instalovala tečku, protože to chtějí vidět na lezecké stěně, kam chodí na kroužek. Fakt je to v Praze celkem časté, že to ukazujes. Jsou u nás dva takové odbojné malé krámy vinotéka a kebab, jinak to všichni dost dodržují. 

Muž si kupoval v Černym dole jednorazovou jízdenku na lanovku a taky to paní chtěla vidět. Asi závisí. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 11:03

continuity a to se teď tady o tom bavíme a  jsem jediná z rodiny, kdo to vůbec někdy ukazoval. Přitom jsem měla pocit, že třeba v Brně se to řeší víc než na malém městě, ale možná je to naopak.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 11:05

Kokoska Sweet Potato Jo, ale víte co vám řeknu, že bych se na to už vybodla. Protože přesně tohle se nám stalo minulou středu, taky jsme čekali co z toho bude, takže jsme byli vlastně přesně 6 dní vylezly a teď zas. Takže  nebydlet na vsi, kde se každej s každým zná, tak už na to snad peču. Takhle to totiž může být obtyden nebo klidně každý týden. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 11:11

Prosím, měl jste někdo jako příznak covidové prsty? Minulý rok jsem měla jeden prst... hodně fialový. Teď oba prostředníčky na nohách... ale už ne tak fialové. Trochu bolí, trochu svědí. No a od čtvrtka mám napuchlou patu na jedné noze... taky bolí a svědí. Měly jste to někdo taky tak? Řeším, jestli je to ke covidu a mám čekat, než to zmizí nebo je to z něčeho jiného a bylo by dobré to řešit...

Online Kokoska
35134 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 11:13

Karja To mas pravdu. Jak ten muj starsi vnuk poslal skolkovou tridu do karanteny od utery do patku, tak pak se chodilo tyden v pohode a dalsi tyden ve ctvrtek se nahodou dcera dovedela, ze v pondeli byl pozitivni zase jeden chlapecek, o cemz teda rodice skolku jaksi zapomneli informovat. Ten kluk teda do skolky od uterka nechodil, ovsem karantenu uz ani nevyhlasili a ted od pondeli uz se zase jede normalni stav. Tak jsme zvedavi, na jak dlouho a kolik rodicu nic nenahlasi.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 11:35

Kokoska No u nás školka ani škola nebyla ani jednou v karanténě. Takže to je jasný jak se to tam solicha, naposledy řekly, že nějaké děti byly pozitivní ať rodiče ty své pretestuji a sluš. 

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 11:57
Reakce na nonemy:

RoSa máš pravdu, dohledala jsem svůj certifikát, ukázala ho mamce, která tvrdila, ze ho tam nemá a ukázalo se, ze nevěděla, jak qr kod vypadá. Každopádně netuším, jestli by ho pouze vyfocený načetli. Tečku mamka nechce, ale asi bude muset, at ji zbytečně nevyhazují.

​Mně ten kód v kině načetli normálně z mobilu, žádnej problém.

Tečku taky nechci, nepotřebuju stopadesát nějakejch udělátek... (brrr )