Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 11:50
Reakce na Renusatko:

continuity já zase naopak. Chodíme všude, denně a tečku jsem ukazovala jen na srazu Parfumánie, takže 2x. Nikde jinde to nechtějí.

​V Metropoli Zličín mi minulé pondělí v koutku Starbucks obsluha kód z Tečky dokonce i skenovala (to samé jsem viděla i sedacím koutku, že tam kódy skenovala ochranka). To se mi nestalo ani v létě na letišti v Praze, kde si to jen rozklikla. Všude jinde jen vizuální kontrola, že před zrakem obsluhy rozklikávám podrobnosti.

I když to chápu. U nás v bazónu jsme se k občasnému skenování totiž taky museli uchýlit. Ale jen, když někdo předloží ten certifikát ofocený místo stažený v mobilu nebo ofocený jen samotný QR kód. To se stalo kolegyni nedávno, že přišel pár a první jí ukázal pán jen ten samotný kód, tak si to naskenovala čtečkou a vyskočilo jí jméno nějaké paní. Tak mu to řekla a on na to jen, tak to asi do bazénu nemůžu co? A kolegyně, že to opravdu ne. Tak jeho partnerka už ani nic neukázala a odešli.

Ale jinak co vím, tak zdejší soukromé kino tady u nás to nekontroluje vůbec. Divadlo ale ano, protože to spadá pod město jako my. Soukromá fitka tady vůbec. Restaurace a kavárny asi tak půlka no.

Offline tarra
340 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 12:52

Ve Starbucks v Brně taky skenovali, ale byl to jediný takový případ. S běžnými kontrolami se setkávám jak kde, ale většinou jim stačí, když dá člověk najevo, že nějaké potvrzení má a dál nic nestudují.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 13:24

tarra V Brně na Svoboďáku skenovali jen muže, já už seděla a nepřišel nikdo.

Offline tarra
340 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 13:28

Kan Tohle byla Olympie. Asi centrální nařízení kontrolovat mají, ale taky záleží, kdo tam zrovna je a jak vážně to bere.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 15:39

Mohla bych poprosit o radu, dítě 10 let dnes mělo pozitivní test ve škole, musela jsem pro něj jet z práce, vzorek na PCR odebrán, čekáme na výsledek. Teď dotaz, koho a o co mám žádat, abych omluvila dnešní popřípadě další dny absence v práci? HO není možný, dělám v laboratoři. Dětská dr a OČR? Nebo praktická dr a karanténa a izolačka? Řeknu to naplno, co bude výhodnější? Tuší prosím někdo? 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 17:41

dupali dokud nemáte pozitivní výsledek PCR, tak do karantény nepůjdeš. Jedině počkat a pak se rozhodnout. 

Spadate ještě do limitu pro OCR?

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 17:48

dupali continuity tak OCR lze čerpat ze zdravotních důvodů i na děti 10+ nebo třeba i prarodiče pokud o tom rozhodne lékař a papír vystaví

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 17:59

Maky no to jde, ale otázka, jestli to lékař vystaví na dítě s bezpříznakovým covidem. ( Počítám, když bylo ve škole). 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 18:28
Reakce na continuity:

dupali dokud nemáte pozitivní výsledek PCR, tak do karantény nepůjdeš. Jedině počkat a pak se rozhodnout. 

Spadate ještě do limitu pro OCR?

​tak PCR také pozitivní, jdu vyplnit trasovaci formular a zitra zavolam detske dr. Syn zatím bez příznaků snad to tak i zůstane. Nevím jaký limit myslíš? Bojím se, že standardně je do 10 let

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 31. ledna 2022 18:39

V pátek ráno jsem byla na PCR testu. Manželovi přišel výsledek za 48 hodin, mně nic. Dneska jsem se tedy začala pídit, co se děje a před chvílí mi napsali, že přístroj při vyhodnocení hlásí chybu a můžu přijít na další test. To se může stát jen mně Jako teď mi o nic nejde, antigen mám negativní a test jsem chtěla jen pro jistotu před rodinnou návštěvou, ale stát se mi to třeba před dovolenou, kdy je potřeba mít výsledek testu do určité doby a kvůli tomu třeba neodletět, tak asi puknu vztekem. 

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 18:49

Mermaid to víš, na mořský panny to nemaj kalibrovaný.

Promiň, nešlo odolat

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 31. ledna 2022 18:52
Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 18:55

dupali Já jsem to zrovna řešila se sociálkou. Prý ať na tu ošetrovačku napíše dr., že dítě mělo covid a potřebovalo dohled. Pokud je synovi míň než deset, tak můžeš mít očr na něj, když je v karanténě.

P.S.: Promiň, pochopila jsem nejdřív, že máš dvě děti. Ale i na to jedno jde ta očr.

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 19:23
Reakce na dupali:

​tak PCR také pozitivní, jdu vyplnit trasovaci formular a zitra zavolam detske dr. Syn zatím bez příznaků snad to tak i zůstane. Nevím jaký limit myslíš? Bojím se, že standardně je do 10 let

​No tím je to vyřešený, ne? Měla bys jít sama do karantény...

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 19:30
Reakce na barbucha:

​No tím je to vyřešený, ne? Měla bys jít sama do karantény...

​Ano jdeme celá rodina, jen jsem zjišťovala kdo a jaký formulář vystavuje.....

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 19:40

dupali 

Tak to nevim, já to ještě nezažila. Karanténu nařizuje hygiena, ale jestli k tomu dá i papír, to netuším. Možná spíš tvůj praktickej doktor? Jestli je k tomu nějakej papír vůbec potřeba a nestačí zpráva z hygieny Já bych spíš zavolala na personální, co vlastně chtěj

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 19:40

dupali ano OCR je standartne do 10 let. Taky to nechápu. A to si myslím, že je mám celkem samostatné. 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 19:46
Reakce na continuity:

dupali ano OCR je standartne do 10 let. Taky to nechápu. A to si myslím, že je mám celkem samostatné. 

​Ano, taky je v těch 10 letech samostatný, bohužel plus jej hodně zocelila distancni výuka. S horečkou mi dětská vždy OČR vystaví, nenechala bych jej samotného doma. Zítra obvolam dětskou i svoji praktickou a budu vás informovat, třeba se to bude někomu hodit Děkuji 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 19:48

dupali no u nás to spíš COVID to osamostatňování zabrzdil, furt HO, už se snažím cíleně alespoň 1x 2x týdně vypadnout, aby se musely trochu starat sami o sebe. 

Ale s večeří už na mě necekaji. Třeba by si ukuchtily i oběd. 

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 31. ledna 2022 19:51

dupali no, ono je to dost ošemetné, páč každá sociálka na to kouká jinak. U nás jako dětský praktik na karanténu/Covid nemůžu OČr vypsat na dítě starší 10let, teda můžu, ale neproplatí ho. Ale rodič si může zažádat a vyplnit sám Krizové ošetřovné přes stránky ČSSZ a tam to platí i pro starší 10let