Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 11:59

Karja stejne kdyz zavrou jednu tridu a zbytek nechaji, pricemz pred zavrenim se deti vesele druzi na zahrade a jidlo roznasi stejny lidi do vsech trid, tak je to takovy opatreni pro opatreni.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 12:22

Kokoska u nás vždycky děti, které ty inkriminované dva dny nebyly ve školce a tím pádem nemají epidemiologicky významný kontakt, pošlou do jiných tříd.

Karja u nás teď byly v karanténě postupně tři třídy, ty dvě teda najednou, mají společnou koupelnu. Ale u syna chybí skoro dvě třetiny třídy, ale nikdo nás rodiče o žádné pozitivitě neinformoval.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 12:48

Evaeva Jo, tak to u nás nechybí teď ve školce skoro nikdo, fakt jen takový nevýznamný počet, kterej se tak různě mění. I bych řekla, že se proměnili na ten podzim nebýt teda té změny na omikron, tak třeba je to tam ještě čeká. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 13:36

continuity My ted Tecku taky ukazujeme oba dost. V restauracich, v bazenu, na horach pri koupi skipasu taky. Mam tam pridane i obe deti (i kdyz to nepotrebuji). 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 13:42

Karja tak to je dobré! Muž právě i zaslechl, že něco bylo i u syna ve třídě, ale nebyl to významný kontakt. Což znamená třeba, že se mu udělalo špatně až v neděli nebo tak něco. Tak si myslím, že to tam možná i řádí, ale lidi neberou děti na testy.

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 14:09

Evaeva kdyz ty deti jsou usmrkany a ukaslany od zari, za to se schova leccos. Pokud to nechytne nekdo dalsi z rodiny a ma to fakt jen mirny priznaky, urcite jsou pripady, ktere se testem neresi.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 14:14

Kokoska jo, souhlasím. Málokdo chodí s každou rýmičkou na test.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 14:39

Syn od pátku v karanténě kvůli školce, dnes kašel a zvýšená teplota, takže zítra jdeme na test.

V pátek jsem měla jít na malý zákrok, jsem tam, objednaná měsíc a půl, v úterý jsem měla jít na prevenci na gyndu, ja se na to vykašlu.

Technický dotaz, do 1.2. máme karanténu, je na to formulář. Výsledek do prvního beztak nebude, tak od 2.2. si mám nechat napsat OČR u dětské doktorky? Nebo i v případě pozitivity? Nebo to teď zajišťuje hygiena, nevíte?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 15:01

tv u nás karanténa (neoficiálna) zo škôlky od štvrtka, dnes ráno bolesť v krku, začína mu tiecť z nosa a má zvýšenú teplotu. AG zatiaľ negatívny. Len na pcr sa asi nedostanem, naša pediatrička má zrovna dovolenku a platiť sa mi ho nechce.

Zajtra ráno som mala ísť na krv, ktorú sme už tri krát od septembra odložili, vlastne bus ju odkladám tri roky (tehotenstvo, kojenie, korona..), mňa ta doktorka už asi vyradí

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 15:08

Mrakoplas u nás naštěstí mít pro dítě zadanku nemusis. Škoda, ze to k vam nedorazilo.

No na test jsem zvědavá, údajně se tam čeká i přes hodinu venku, protože berou i příchozí bez objednání!! Abych ho tam chudáka úplně nedorazila.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 15:32

tv ja už sa v tých našich opatreniach tak strácam ale vychádza mi to, že keď ma príznaky mal by byť test zdarma, skúsim ho dnes objednať.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 15:38

Mrakoplas zkus, držím palce.

Offline Paris
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 18:08

Tak jsem pátrala ohledně té mé paty a může to být ke covidu:

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/novy-symptom-koronaviru-covidove-prsty-pripominaji-omrzliny/r~e764694a8e2611eaa25cac1f6b220ee8/

Ale prostitutka nejsem a omrzliny to taky nebudou... byla jsem 2 týdny doma.

https://www.drmax.cz/pece-o-zdravi/postcovidovy-syndrom-u-deti-jake-jsou-priznaky-a-kdy-zpozornet

Asi jsem mladá.

Že já musím mít vždycky něco extra... chtěla bych 2denní covid jako manžel a dcera.

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 20:20

Uz od vcera citim tlak na prsiach, ovela horsie sa mi dycha a dnes som vysla zopar schodov na dvakrat. Tak to ze doteraz mi nic nebolo uz neplati. A to som myslela ze je mi ok. Sned je to tym nicnerobenim doma a nie nejaka covidova sranda. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 20:40

tv tak máme termín rovno na zajtra

Janulik03 drž sa a oddychuj. Máš oxymeter?

Offline Paris
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 21:04

Janulik03 to nebude nicneděláním... to je covid. Tyto dechové potíže přicházejí se zpožděním. Pokud se to nezhorší, stejně zítra zavolej svému lékaři a poraď se s ním. Pokud se to rapidně zhorší, volej klidně záchranku. Buď opatrná... 

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 21:23

Janulik03 radsi zavolej doktorovi nebo zachranku, kdyby se to zhorsilo. Nedelej hrdinu!

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 22:18

Mrakoplas oxymeter nemam, 

Kokoska Paris aha no rano mam dohodnutu aj tak konzultaciu s dr uvidim co mi povie. Myslela som ze uz to mam za sebou. No mam tu dvoch pozorovatelov, vsade ma sleduju ich oci

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 22:20

Janulik03 tak dej pak vedet, jak je. 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 22:30

Kokoska dakujem