Lamicka Tvl
spermobanka teď bude zlatej důl!
Koronavirus
Můj otec, lékař
, měl pár dnů kašel, rýmu, bolení v krku ale covid to NENÍ, protože kde by to asi chytil (zrovna se vrátili z Alp). Testovat se nebude, proč přece. Nakonec se teda nechal ve špitále antigenem. Jasně, že je pozitivní, dneska jim to s mamkou potvrdil i pcr test. My jsme šli na test pro jistotu, kdybychom náhodou byli, tak ať můžem dat vědět do školy a do práce, kde jsme včera ještě byli.
No jsem zvědavá, bydlíme v jednom baráku, moc jsme se od jejich příjezdu z hor neviděli, ale přece jen tam nějaký kontakt byl. Kromě staršího se nám zatím kovid vyhýbal, tak uvidíme, co tentokrát.
Mrakoplasdakujem za opytanie, dychanie je uz lepsie, este trochu citim hrdlo a nadchu mam slabu. Ale idem do prace po dohode s dr, som negativna a inak som v pohode. Baby v praci sa uz nevedia dockat, volaju kazdy den ![]()
A k tej demonstracii len ![]()
brrrTatík je dobrej borec, to uvědomění si a zdravej selskej asi netkví v množství škol a vzdělání, ne? Co tak pozoruju, tak ani to očko nemá moc pracující "inteligence".
andulka01 ten konvoj měl přijet až sem? To bych se snad šla podívat. Fakt mě mrzí, že ho takhle v Kanadě rozprášila armáda.
Když zmiňuješ Kanadu. Vyprávěla včera dcera, jak z jejích bývalých spolužáků jsou vesměs samí antivax, nebo z jejich rodičů, jedna matka sdílí i ty nejabsurdnější bláboly typu "po očkování mu vyrostla druhá hlava".
Gaussova křivka je holt všude stejná.
Celekem sem byla v šoku ze včerejší hlavní reportáže ve večerních zprávách. Výčet všech opatreni, která už budou brzo končit, které státy a jak rozvolnuji, rozhovor s odborníkem, jak se nejlépe znovu vrátit do normálního života, formulace typu ze to co zazivame, norma není a ze do normy se vrátíme během několika týdnu, omezení už nebudou žádná, sesumirovani toho, jaké byly dva roky na HO a teď už hurá zpátky do kanceláří, zakončené výslovnou výzvou, at se lidé co nejvíce stýkají, ze to prospeje jejich psychickému zdraví.
No ne ze bych nesouhlasila, ale přišlo mi to teda .... drobátko předčasné?
tv kurník, to keby som vedela, zakažem mužovi sa zaočkovať ![]()

Lamicka ja mam jednu kamarátku s červeným diplomom a dvoma vysokými školami, ktorá proste verí rôznym bludom, z toho dôvodu samozrejme nie je ani za očkovaná. Pošepla mi do ucha, že vo Švajčiarsku majú štúdie o tom, že dva roky po očkovaní sa poškodí miecha. Ale pst, je to prísne tajné.
Ale ona všeobecne ma oblažuje rôznymi poplasnymi správami typu v kauflande predávajú banány, v ktorých sú smrteľne jedovaté pavúky, tak si mam dávať veľký pozor pri šúpaní banánov a podobne. A kedysi mi celá vyplašená volala, že si mám ísť rýchlo urobiť obrovskú zásobu pečiva, pretože v ten deň na obed mali prestať vyrábať všetky pekárne v meste a celom širokom okolí
betsey Mě by strašně moc zajímalo, kde se to v těch lidech bere. Vždyť za ty roky studia přece museli zvládnout nějaké kritické myšlení, ne? Co je reálné a co ne. Prostě je to zcela mimo mé chápání.
andulka01 podle mě i díky tomu vzdělání můžou mít pocit, že kápli na něco, co ostatní hloupější smrtelníci nevidí.
andulka01 ja tomu tiež vôbec nerozumiem
Janulik03 to som rada, myslela som na teba. Tak sa ešte šetri aspoň trocha :)
andulka01 betsey sestra má kamarátku, má VŠ, žila aj v zahraničí, mala pokrokové názory a aj takých kamarátov. No po čase sa vrátila naspäť do rodného mesta, rodinný okruh sú veľmi spiatocnicki veriaci ľudia holdujuci antimigracnej politike, hoaxom atď. A ejha, už je taká aj ona. Sestra sa s ňou prestala skoro úplne stýkať, pretože sa s ňou nedá rozprávať (ohnivym témam sa nedá vyhnúť, stále o nich rozpráva). U nej je to vplyv prostredia spojeny s veľkou ovplyvniteľnostou a absenciou vlastných názorov.
andulka01 taky to nechápu, mám bývalou kolegyni, finanční analytičku, skvělou ekonomku, člověk by řekl, že bude uvažovat pragmaticky a kriticky. A prd. Na FB jsem si ji musela skrýt, protože postovala strašlivý věci.
Kan On není žádný odpírač, covid už měl, očkovaný třikrát je, jen k těm vlastním nemocem přistupuje krajně nezodpovědně. A na jeho obranu musím dodat,že měl začátkem roku něco podobného, co covid nebyl. Ale stejně jsme z něho všichni na prášky.
brrr doktori se boji nemoci, protoze vedi, jak blbe se to muze zvrtnout!
Janulik03 ty jsi strasne cinoroda, ale prosim, zacni pomalu, at si neublizis!
Prosim vás, pokud bude mé dítě pozitivní, já jsem v karanténě od kdy? Od potvrzeného PCR testu? Nebo od data, kdy se ten test provedl? U nás to činí až tři dny rozdil. Kdo mě dá do karanteny? Hygiena nebo praktický lékař? Díky!
Jsem ve stejné situaci viz. diskuze včera a slíbila jsem rozuzlení
Takže dle dětské lékařky protože mám dítě 10ti leté NEMÁM nárok na OČR, mám čekat na sms od hygieny, aby mi schválila E-karantenu. Pozitivní výsledek syna byl v pondělí, trasovaci formulář vyplněn v pondělí a sms stále nikde. Na hygienu jsem se nedovolala, na kovid info lince mi paní řekla, že je systém pretizeny a mám čekat
Jsem zvědavá,zda počká i zaměstnavatel....
Karanténa platí od výsledku testu. Dle mě
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY