Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline tv
4287 příspěvků moje polička 01. února 2022 20:37

dupali . Na hygienu čekat nebudu, syn je v karanténě od pátku, trasovaci SMS přišla v pondělí, to bych se možná ani nedočkala.

Já mám malose, takže zítra volám dětské, ať mi dá OCR. Výsledek testu stále nemám. I kdyby byl negativní, stejně by zůstal doma, od soboty kašel a zvýšená teplota.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. února 2022 20:38

brrr No a ve spitale se taky netestuji. Po me nikdo nic nechtel. Jinak muj tata je neco podobneho, ma tri davky ale taky mel neco, kde se "radsi netestoval". Uz je to teda delsi dobu, a byl bud doma nebo v covidariu, ale myslim, ze by si mohli podat ruce.  

Offline brrr
12384 příspěvků moje polička 01. února 2022 21:21

Jos Mám pocit, že se doktoři ten laxní přístup k vlastnímu zdraví snad učí.

A to netestování ve špitále mě překvapilo, tady je to taky.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. února 2022 21:30
Reakce na MP Meri:

Celekem sem byla v šoku ze včerejší hlavní reportáže ve večerních zprávách. Výčet všech opatreni, která už budou brzo končit, které státy a jak rozvolnuji, rozhovor s odborníkem, jak se nejlépe znovu vrátit do normálního života, formulace typu ze to co zazivame, norma není a ze do normy se vrátíme během několika týdnu, omezení už nebudou žádná, sesumirovani toho, jaké byly dva roky na HO a teď už hurá zpátky do kanceláří, zakončené výslovnou výzvou, at se lidé co nejvíce stýkají, ze to prospeje jejich psychickému zdraví.

No ne ze bych nesouhlasila, ale přišlo mi to teda .... drobátko předčasné?

​Já teda nevím, možná je to rozvolnění pro někoho zásadní, ale my jsme doma nikdy nebyli, tak mi to nic hrozného nepřijde. Manžel byl doma asi dva měsíce, kluci teda při zavřené škole, ale stýkáme se celou dobou se spoustou lidí, žádné společenské návštěvy jsme neomezili. Spousta lékařů v ambulancích žádné respirátory nenosí, některé kolegyně už taky ne, pacienti se též ptají a většinou si respirátor sundají. Nemáme ve zdravotnictví ani žádné povinné testování. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. února 2022 22:04

Renusatko Tak jako já taky neziju v bubline, normalne provozuju společensky život a všechno, ale ta reportáž byla o tom, ze v řádu týdnů se přestanou nosit roušky v MHD, v obchodech, obnoví se velké akce i bez prokazování bezinfekcnosti, přestane se testovat všude atd. atd. Jako jestli ti to nepřijde jako zásadní rozvolneni, tak mne celkem ano, ani nevím, kdy naposledy jsem si v posledních dvou letech v obchodě nakoupila bez rousky?

Vzdyt my jsme od listopadu stále ještě na povinném HO, do práce mě nepustili ani zalit kytky, tak jakoby já mám pocit, ze do normálu máme ještě poměrně daleko. Ne ze bych se netesila samozřejmě. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 01. února 2022 22:14

U nás je 18 z 31 tříd v karanténě, a i tam, kde se učí, je dětí stěží půlka kvůli nejrůznějším nemocem, včera tři děti u mladší pozitivní antigen a dva z toho dnes potvrzené PCR.

Karanténa nebude, takže ji do konce tydne nechám doma a uvidíme. 

V práci detto, šest lidí v pondělí pozitivních. Už i u klienta, kde na žádný COVID nehrali, tento týden zpřísnili pravidla. 

Jinak je na čase úplně rozvolnit, není nač čekat.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. února 2022 22:58

tv mne prišiel výsledok pred chvíľou a pozitívny. Už mu nič nie je, len teraz zo spánku kašlal. Zato mladšiemu som práve namerala cez 38, tak dúfam, že to bude tiež len taká jednodňovka ako u staršieho. A hneď ako mi prišiel výsledok, začalo mi byť tiež nejako nevoľno

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 01. února 2022 23:05

Mrakoplas tak se držte! Mne před chvíli přišel taky výsledek a je negativní. ale všechny indicie ukazovaly na to, že je to omicron. Nechám si ho do konce týdne doma, i bráchu raději.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 01. února 2022 23:07

tv no dceri prisel negativni v sobotu a teda pozitivni antigen

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. února 2022 23:14

tv ja som rada (ak sa to tak dá povedať), že prišiel pozitívny výsledok, lebo kontakt v škôlke mal úplne intenzívny, príznaky tiež a úplne iné ako pri ostatných chorobách, tak som si bola ista. Po tom, čo som tu prečítala o zjavne falošne negatívnych výsledkoch, som sa bála, že aj jemu vyjde. Teraz to bude mať aspoň potvrdené oficiálne a vyhne sa na nejaký čas karantenam. A ďakujem. Domáce testy vám čo ukazovali?

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 01. února 2022 23:16

Nekde jsem cetla nazor, ze by bylo na case zrusit preventivni pcr testy a testovat jen lidi s priznaky. Z toho bych radost nemela, prece jen jezdim k devadesatilete matce a jsem klidnejsi, kdyz si na ten test zajdu. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. února 2022 23:16

MP Meri Právě z pohledu mé práce mi to tak nepřijde. Do práce chodíme, děláme s lidma, netestujeme se a ty roušky, tak jak je nosíme (minimálně 95% lidí) jsou úplně k ničemu. A kupodivu nikdo v tom zaměstnání není nijak opakovaně nemocný, protilátky nám všem pomalu stoupají a to mi přijde, že jsme za celou dobu u nás v práci nikdo nic neřešil. Když zavřeli třeba restaurace, tak raději se najím v jídelně s kolegama než na ambulanci a jinou možnost jsme neměli. Mezi sebou jsme vůbec nikdy roušky nenosili. Kluky jsem za nohu ke stolu nepřivázala. Ale určitě věřím, že naopak někomu to přijde velká změna. Však i kdyby zrušili povinnost respirátorů, tak nikomu určitě nebudou bránit, aby je dál nosil, v některých zaměstnání, kde je HO možný, tak už ho firmy zavedly i nadále a testovat se člověk taky bude moct, když bude potřeba nebo bude mít důvod. Předpokládám, že brzký návrat znamená tak březen nejdřív, ale myslím, že v té době už to stejně bude takové kosmetické zrušení. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. února 2022 23:22

Kokoska u nás zdarma testujú len ak máš kontakt alebo príznaky. Aj to tuším Max dva krát za mesiac. Edit.a samozrejme pred operáciou, nástupom do nemocnice atď.

Teraz ako je nápor, tak to zjavne aj selektuju. Kto ma príznaky, dostane termín skôr ako keď máš len kontakt. A čítala som v miestnej skupine na FB, že keď je človek zaockovany a mal kontakt, tak mu žiadosť o pcr dokonca zamietli. Syn mal príznaky, tak som termín dostala hneď druhý deň ráno, niektorí čakajú aj dva- tri dni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2022 23:23

Mrakoplas teď jsem četla, že by se snad mělo u nás začít testovat jen výtěrem z nosu a krku. Ty testy z nosu prý vycházejí častěji falešně negativní než dřív. Taky bych ráda, kdyby už někdo z nás covid dostal, aby na to měl "papír". Přesně jak píšeš, aspoň by se na měsíc vyhnul případné karanténě.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. února 2022 23:24

Evaeva u nás robia presne ten kombinovaný, nos aj ústa. Ale teda neviem či je to pravidlo alebo len na našom testovacom mieste.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 01. února 2022 23:27

Mrakoplas domácí antigen taky negativní. Jim to taky teď litá ve školce, 7 tříd je v karanténě, takže jsem si byla jistá. A příznaky 2.-3. den po kontaktu, prostě úplně ukázkový průběh. Taky už jsem doufala, že si to všichni odbydeme, ať máme na měsíc pokoj.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2022 23:27

Mrakoplas tam kam chodím já, dělají kombinovaný antigen, pcr jen z nosu

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 02. února 2022 07:56

Prosim, nemuzete nekdo odemknout toto? Dekuji pekne...

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 02. února 2022 08:13

My máme v karanténě školní jídelnu. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 02. února 2022 09:14

Mrakoplas jj, kamoska ma tri dávky a mala priamy kontakt a zamietli jej test. A jej muž je teraz pozitívny, a šéfka jej kázala prísť normálne do prace. Pracuje v škôlke