Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 17:37
Reakce na barbucha:

Zarinya 

Tak vsadím boty, že nejde jen o český zvyklosti, že to bude platit ve více (evropských) zemích, nakonec Guth-Jarkovský žil dlouho v Rakousku-Uhersku , z čehož nepochybně taky vycházel, a v anglosaskejch zemích to bude velmi podobný a řekla bych, že i ve Francii atd., prostě tam, kde si potrpěli na kinderstube... Holt Švýcarsko se kapku vymyká (bylo by zajímavý zjistit proč, jestli je to vůbec pravda - že by ten kalvinismus?). Jestli mluvíš o zkušenostech z Balkánu, no tak to mě nepřekvapuje, anžto tam se odjakživa s ženou moc nepočítalo, natož aby si vybírala, komu podat ruku

​Šmajrá

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 18:07
Reakce na barbucha:

Zarinya 

To nemusíš Ale já netvrdím že je mlátěj od rána do večera, a ve městech to bude asi ještě lepší a zákony mají moderní včetně toho proti domácímu násilí... nicméně na venkově pořád převládá patriarchát - no kolik tetin tam vidíš sedět samotnejch v hospodě třeba? Jak tam sedávaj ti chlapi... To je pro mě měřítko Dyk by místním dědkům oči vypadly, a ještě by se rodina dostala do řečí. Jako jo, stejně jako v jinejch jižních krajích, samozřejmě!

​tohle je presne hodny prispevek do diskuze na novinky.cz....

Online barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 18:17

Zarinya

Tímto nezpochybnitelným argumentem jsi mě definitivně porazila

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 18:25

barbucha někdy by mě fakt zajímalo, kam na ty své názory chodíš, jako to jeden neví, zda je to k smíchu nebo na facepalm 

Online barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 18:39

nolita 

Použij obojí, a je to!

Ale nikde není psáno, že se nepletu, a v těch hospodách seděj samí chudáci vdovci.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 18:48

barbucha přesně tohle jsem na  mysli neměla, ale to je jedno :-)

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 19:48

barbucha Heled ja obcas u nejakejch chlapu taky cekam, az mi podaj ruku jako prvni, protoze by mi to prislo z my strany neslusny, treba u ruznejch profesoru nebo treba u Pavla Fischera, pred kterym jsem se musela drzet, abych nevysekla pukrle

Online barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 20:00

razorblade 

No vidiš, a u toho bych zrovna byla řekla, že bude čekat třeba půl hodiny, než mu ji podáš sama.

Ale jako jo, osoba společensky významnější, třeba vážený stařičký profesor... nebo prezident

U chlapa hodně záleží na tom věku, pokud je to velebný kmet tak cajk - jinak platí pravidlo, že nadřízenej, nebo nějaká jiná vysoká funkce je sice fajn, ale nikde není psáno, že nadřízeným nebo v tý funkci bude i zítra - na rozdíl od toho, že chlapem/ženskou už dotyčnej zůstane. I když... spolehni se na to dneska

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 20:02

barbucha Jsme si tu ruku nakonec nepodali a jen jsme na sebe pokyvovali. Mne to fakt bylo blby ji naprahnout jako prvni

Online barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 20:05

razorblade 

ááá, vidiš to. Čekal!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 20:18

continuity uaaa tak tenhle zazitek bych si uz rada odpustila, jednou stacilo. Bylo pred 2 lety v Chorvatsku, maly ostrov, vsude plno, kemp taky. Nakonec se nas zzelelo jedne pani, zavolala kamaradce a ta mela volny uzasny apartman. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 20:49

Lamicka my jsme v tomto asi nepoučitelní, stalo se nám úplně něco podobného jak vám před třemi lety v Chorvatsku, před dvěma v Slovinsku. Loni jsme tedy měli rezervace. Akorát v zimě je to blbý no. V létě, se stanem v autě, přespime jednu noc i ve škarpě. 

Online AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:11

tak synova střední škola už je zavřená,  pozitivní test jeden pedagog a škola bude zatím zavřená dokud neskončí trasovani. o distanci výuce zatím ani slovo. ale mail o ředitelskem volnu přišel teď večer,  tak předpokládám, že v pondělí bude víc info. jinak tam ale chlapec moc nepobyl. v úterý první den na chvíli, be středu reditelske volno kvůli maturitam a dnes byl doma,  protože mu sundavali rovnatka. jsem myslela,  že by tam mohl chodit aspoň do konce září nebo tak.... timhle tempem budou ale ty skoly zavrene za chvíli všechny

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:13

Lamicka nám se to jednou stalo v Itálii, naštěstí ještě bez dětí. Poněkud jsme to podcenili, jet v srpnu k Lago di garda na blind nebyl nejlepší nápad. Nikdy jindy jsme problém neměli ani předtím ani potom.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:41
Reakce na barbucha:

razorblade 

ááá, vidiš to. Čekal!

A jo, věřím, že čekal.

Offline brrr
12389 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:08

AprilTwelve Jsi místní vítěz v soutěži o nejrychleji zavřenou školu. To je teda pech.

Online AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:12

brrr no jako počítala jsem s tím, že to přijde, ale že až takhle rychle? uvidíme jak se s tim popasují. syn nastoupil do 1. ročníku, tak snad mu nic extra neuteče,  ale nesmí to celé trvat dlouho,  jinak se to na těch dětech fakt podepíše. 

Offline brrr
12389 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:24

AprilTwelve Hlavně se ty karantény můžou opakovat každý měsíc.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:58

Já teda doufám, že si starší stihne alespoň vyzvednout učebnice. Mají to tak, že jim je učitele postupně nosí. Co je fajn, protože to nemá najednou těžké, ale musí chodit do té školy téměř dva týdny