Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 04. října 2020 20:54
Reakce na continuity:

viktorka_od splavu já jsem ho četla. A to jako myslí vážně, že se dnes testují lidi, vedle kterých někdo zakaslal?

Vždyť to tak není. Netestuji se automaticky ani lidi, kterým přisel kód z erousky, s příznaky jenom někteří. Netestuje se momentalne plošné ani na příjmu do nemocnice. 

​Nejspíše naráží na samoplátce...... Ale tam už jsme zase u toho, že kdyby měli lidé jsitotu, že systém trasování funguje, nebudou mít potřebu se testovat "pro sichr".

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 04. října 2020 20:57

A666 chci vidět človeka, který spláchne do záchodu 1700 Kč, kdykoliv vedle něj někdo zakasle. Fakt si nemyslím, že tam lidi chodí z pleziru. Až budu potřebovat na Slovensko pracovne nebo protoze mi onemocní rodiče, tak se taky nechám otestovat a nebude to z roztopase. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. října 2020 21:02

continuityMyslím, že ti co se chtějí testovat ze "zajímavosti" si jen přikrášlí příznaky a seženou si žádanku. Platit za to nechtějí. Nějaké takové v okolí mám. 

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 04. října 2020 21:05

continuity lidi jsou prostě paka, si nepamatuješ? samozřejmě za peníze už je to jiná, ale kdo chce sežene si žádanku

testování dobrovolníků

(jako jít se tlačit několik hodin ve frontě s potenciálníma nakaženýma strašlivou nemocí, to nevymyslí normální hlava - a kolik jich tam bylo

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 04. října 2020 21:20
Reakce na continuity:

A666 chci vidět človeka, který spláchne do záchodu 1700 Kč, kdykoliv vedle něj někdo zakasle. Fakt si nemyslím, že tam lidi chodí z pleziru. Až budu potřebovat na Slovensko pracovne nebo protoze mi onemocní rodiče, tak se taky nechám otestovat a nebude to z roztopase. 

​Jo, souhlasim s Tebou. Navic podil nakazenych v poctu testu roste, za sobotu byl na 17.2% - to znamena, ze se fakt spise testuji lide, kteri pro to maji padny duvod

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 04. října 2020 21:24

viktorka_od splavu Věřím, že jsou i tací, co si nechají šťourat v nose z plezíru, ale nevěřím, že by zásadně zvedli čísla. 
Ten článek o testech v Brně bych si troufla nazvat poněkud senzacechtivým. Viděla jsem tehdy pražská odběrová místa, lidé stáli spořádaně s velkými rozestupy. A že byly fronty? Byly to testy protilátek. Tehdy se dost doufalo v dlouhodobou imunitu. A všude (i zde, a dodnes je) bylo plno diskuzí "ta hnusná chřipka v lednu, to už mohlo být ono".

49429 příspěvků moje polička 04. října 2020 21:28

Sweet Potato mně ale nejde o "zvedání čísel", jde mi o to, že plýtváme silami na nepravém místě + že se necháme nepozorovaně dobrovolně vést cestami, kterým bych ještě rok zpět nevěřila, že jsou možné v demokratické, nebo budiž, aspoň zdánlivě demokratické, zemi.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 04. října 2020 22:27

Jos rymecka v EU a rymecka v Americe

Viděla jsem ty grafy ještě jinak zpracované ( hlavně tam byly další země), ale toto taky celkem vypovídá.  

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 04. října 2020 22:30

viktorka_od splavu prosím tě už konečně napis jaké jsou ty správné cesty. Testovat ne, zavírat předpokládám taky ne, roušky si taky psala, že te štvou. Tak co teda maji odpovědní delat?

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 04. října 2020 22:48

Posledné stránky sa mi zdá, že si niektoré účastníčky diskusie myslia, že by vedeli riešiť covidovu situáciu.

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 04. října 2020 23:03

letfenixa jo taky mám ten pocit, některé jsou i dost umanute.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 04. října 2020 23:33

Tak pro "odlehčení"...dopoledne jsem se dočetla, že Miloš by byl pro soubor "brizantních opatření". Pravděpodobně bylo vrámci pohonění ega potřeba vybrat slovo, kterému jentak někdo neporozumí. Tak jsem se dovzdělala a dozvěděla, že to znamená třaskavý nebo trhavý, pyrotechnik by asi dokázal upřesnit. Tak kdo ví, čeho se ještě dočkáme

49429 příspěvků moje polička 05. října 2020 05:13

mirajo milos vyhodi covida do luftu

49429 příspěvků moje polička 05. října 2020 06:03

uvaha

ktera dobre ilustruje zas moje strachy

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 05. října 2020 06:38

uvaha

ktera dobre ilustruje zas moje strachy

​Tomu já říkám slovní průjem. 

49429 příspěvků moje polička 05. října 2020 07:16

Sedmá z devíti bohuzel v krizi bude poptavka po "vlade silne ruky" jen stoupat. desive.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 05. října 2020 07:21

viktorka_od splavu To domáháni se cenzury v zájmu nás prosťáčků ...

49429 příspěvků moje polička 05. října 2020 07:26

OliveOyl no prave

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 05. října 2020 07:46

viktorka_od splavu mě by celkem zajímalo, kolik z tehle frajerů by bylo ochotno tady a teď podepsat reverz, že až bude ve špitálech plno, tak nebudou chtít postel pro sebe a svoje blizke ať se stane cokoliv. 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 05. října 2020 08:03

continuity Tady a teď spousta. To až potom by přišlo, že nevěděli, že to tak nemysleli, a hlavně, že jim nikdo nevysvětlil, nepoučil... To se děje i bez covidu :)