Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 05. října 2020 14:10

euridike Isca Prosperina no, já právě spravuju taky ten studentský informační systém, takže logikou "něco o tom fungování studijního musí vědět" jsem první na ráně. A je už jedno, že tomu rozumím technicky, ale metodiku znám jak z rychlíku. Jako ani nevím, jestli mám dát na potvrzení malý nebo velký kulatý razítko

Já ani nejsem naštvaná, beru to tak, jak to je, doba je to teď děsná, nikdo neví, jak to řešit, pro případ pandemie neexistují vnitřní předpisy, tak se v tom tak kličkuje...

A i tu holku celkem chápu, věděla, že kámoška, se kterou propařila minulý víkend je pozitivní, ale jí nic nebylo a už chtěla mít ty z jara odložený státnice za sebou, tak to riskla. Možná bych to udělala v těch dvaadvaceti taky, dyť je to taky náročný, čekat a čekat, kdy konečně budu mít tu školu hotovou. Kdyby to nahlásila, tak zatím ani další náhradní termín nebyl vypsanej a hned tak nebude.

Ale ty ženský z práce si mohly vzít aspoň tu roušku, třeba jen v době, co maj otevříno a couraj tam studenti. Jenže to se právě vůbec nedodržuje a když jsem tam teď od září párkrát byla a měla roušku i v tom průchozím kanclu, tak ty pohledy stály za to. A když jsem ta tři děvčátka, co tam sedí trvale metr ode mne, poprosila, aby si jí nasadily, aspoň když tam zrovna sedím, tak následovalo kroucení očima, řeči o hnusným hadru apod. No i proto jsem chtěla dělat z domova. 
Tak teď budu mít dvě místnosti jen pro sebe

Koupila jsem si teda radši aspoň respirátory, FFP2, snad to domů nedotáhnu.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 05. října 2020 14:21
Reakce na Kokoska:

MP Meri A666 tak člověka napadá všelicos. Hlavně by asi bylo "omezení šíření" účinné, kdyby se pořádně trasovalo, což jak slyšíme a čteme ne úplně funguje. A testování lidí na příjmu do nemocnice taky není na 100%, to psal někdo dokonce i tady nedávno, nechce se mi to hledat.

V každém případě jsem zvědavá, jak se opatření za 14 projeví.

​To jsem byla ja, mama na operaci srdce a pouze merili teplotu. Kdyz jsem ji tam vedla, tak jsem cekala, ze aspon ve vstupu do budovy bude nekde stojan s desinfekci, ale nic, vsude vladla pohoda klid.

Za to v patek, pri vstupu do volební místnosti, jsem se v desinfekci musela malem vykoupat... plus vsichni meli rukavice..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2020 14:22

Jennyfor máš to fakt těžký

Ale tu holku neomlouvej, je jasné, že to chtěla mít za sebou, ale když vím, že mám být v karanténě, tak si aspoň vezmu ten respirátor a sundám ho až doma. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 05. října 2020 14:27

Jennyfor prosím tě, co je to proboha za univerzitu?! Fakt teda nechápu, k čemu tam musí sedět všechny studijní referentky (predpokladam, že máte distanční výuku), když většina věcí jde vyřešit telefonickou/emailovou komunikací. Pro tu menšinu úkonů tam snad stačí jedna a můžou se po týdnu střídat, ne? No a nasadit si roušku je snad už naprostý minimum, to nechápu, že ji nevypakovaly rovnou... 

A jak jako nikdo neví, nemá metodiku? Co tam dělalo vedení těch x měsíců? TTo je fakt smutné. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 05. října 2020 14:40

Krehutka No jo, měly by se tam holky za normálních okolností střídat, ale letos je to fakt děs, v posledním týdnu září obhajoby a státnice, co jsou normálně v červnu a zároveň zápisy do vyšších ročníků, co jsou normálně během září rozprostřený a musí se dělat kontaktně, ten systém by to sice zvládnul online, ale nikdo nechce opustit starý "dobrý" způsob kontroly plnění povinností u studenta osobně a po jednom. A do toho prváci, který sem musí chodit, aby se aspoň trochu zorientovali a musí mít školení Bozp a dostat osobně hesla a tak. Takovejhle blázinec normálně nebývá. 

co dělal vedení nevím, celý léto jsem je neviděla

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 05. října 2020 14:59
Reakce na Kokoska:

MP Meri A666 tak člověka napadá všelicos. Hlavně by asi bylo "omezení šíření" účinné, kdyby se pořádně trasovalo, což jak slyšíme a čteme ne úplně funguje. A testování lidí na příjmu do nemocnice taky není na 100%, to psal někdo dokonce i tady nedávno, nechce se mi to hledat.

V každém případě jsem zvědavá, jak se opatření za 14 projeví.

​Prave proto,z e trasovani enfunguje,t ed bohuzel musime delat stritknejsi a striktnejsi opatreni. ideal by bylo, ze trasovani funguje.... Ale i bez toho ty testy proste davaji dulezita data.....

Jinak opatrenis e nejak projevi jen pokud k tomu lide sami pristoupi zodpovedne. Pokud ne, pak nam asi nezbyde nic jineho nez tvrdy lockdown. Coz bych vazne enchtela.....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 05. října 2020 15:02

Jennyfor 

To je mi fakt lito A taky nechapu, proc tam nahaneji zrovna Tebe.....

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 05. října 2020 15:24

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 05. října 2020 19:52

Pinot Noir Zuzuli 

Dočítám se zpožděním, tak sorry za dotaz na starší příspěvky: Nějak nerozumím tomu, proč chcete po svých známých, aby vás (při pozitivním výsledku) nehlásili jako kontakt? 

To abyste měly i nadále volnej pohyb, i kdybyste to měly roznést dál?

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 05. října 2020 20:24
Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 05. října 2020 20:58
Reakce na Gellnerova:

Jennyfor ach jo, to je mazec. Teď jsem nad tím přemýšlela, že já, kdybych byla pozitivní, tak vyřadím z provozu druhý stupeň zš, tři učitelky z našeho kouta sborovny... teď i celou volební komisi... je to šílený. 

​Myslím, že nevyřadíš. U nás ve škole byl nakažený student i učitel a jede se vesele dál. Nikdo v karanténě není, nikoho hygiena nekontaktovala, protože děcka a učitelé na 2. stupni přece mají roušky.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. října 2020 21:02

ice tady k tomu neco je, tenhle clanek jsem neprocitala, ale ty mapy odpovidaji tem v clancich, ktere vychazely na jare. Mozna se od toho muzes odrazit. Ty mapky mi prijdou trochu upravene. Jak jsem si to tehdy dohledavala, tak to uplne neodpovida, ale na druhou stranu to je zajimava teorie (a ze jich je...).

https://www.researchgate.net/publication/341829481_COVID-19_Death_Rate_Is_it_in_our_DNA

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 05. října 2020 21:08

barbucha napsala jsem to jako ilustraci toho, co si o testování myslím. Reálně jsem o to nikoho neprosila, nemám jaksi koho. Jsem ve větší sociální izolaci než leckdo, kdo v karanténě opravdu je. Za posledních 6 týdnů jsem byla v uzavřeném prostoru bez roušky kromě manžela a dětí přesně se čtyřmi osobami. 

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 05. října 2020 21:19

Pinot Noir 

Tak podala jsi to jako skutečnost, ne ilustraci... Ale co je špatnýho na testech? Naopak by se mělo testovat víc, pokud možno všechny. Protože ten bezpříznakovej o tom neví, ale prskne to na tebe než řekneš švec.

Offline Zuzuli
3848 příspěvků moje polička 05. října 2020 21:32

barbucha mam petimesicni mimino. Vidam se pouze s manzelem, dcerou, rodici, bratrem a jednou kamaradkou, co je tez doma s miminem. Psala jsem, ze mam osobni karantenu a socialni distanc v jednom. A kdyby mi nekdo dal vedet, ze je pozitivni, tak nemusim nevystrcit z bytu nos, pokud zadne priznaky mit nebudu. A posledni, po cem touzim, je jit si stoupnout do fronty na testy s miminem v satku, neb nemam hlidani, protoze jsem treba na ulici mluvila se spoluzakem. (to proseni o nehlaseni byla pri rozlouceni spis nadsazka) 

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 05. října 2020 21:33

barbucha protože to u nás podle mě vůbec nefunguje, pravidla jsou nejednotná, na testy se čeká a do té doby to prskají vesele i ti už "podezřelí", někoho na ně pošlou, jiného ne, někoho dvakrát, jiný už nemusí... Jinde to možná funguje, ale tady mi připadá, že to nemá hlavu ani patu, stojí to šílené prachy a výsledek pochybný. Byla bych radši, kdyby radši hleděli nakoupit ten lék, kterého prý máme málo.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 05. října 2020 21:38

Testujeme nejméně ze všech zemích v Evropě a ještě si na to stěžujete! 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 05. října 2020 21:39

barbucha já mám teď shodou okolností čerstvou zkušenost s tím bezpříznakovým, který by to měl po okolí rozprskávat, a on nenakazil nikoho ze své vícečlenné rodiny ani své spolupracovníky. Jistě to není pravidlo, ale zato je to osobní zkušenost, nikoli z kategorie JPP.

Sám na vlastní pozitivitu přišel, protože měl od zaměstnavatele příkaz k testu.

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 05. října 2020 21:40

Pinot Noir 

No protože celá slavná hygiena je k ničemu, léta nedělali nic a teď si nevědí rady, jsou nepřipravený... ale kdyby to fungovalo nějakým zázrakem, tak je to jen dobře. U nás máme docela dobrej tým pro kontrolu infekcí, testujou jednoho každýho k operaci a zaměstnance v podezření, teď to rozšířili i na rodinný příslušníky. Každej den tam stojí fronta... ale na celostátní úrovni je to bída.

Nedostatek máme všeho, tenhle stát se prostě o lidi nedokáže postarat. S těma odborníkama Nejen léku (myslíš remdesivir?), ale i aktuálně vakcíny na chřipku je nedostatek, a bude hůř.