Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. října 2020 11:05

Karja já to cítím stejně. Jó, byla to kravina, ano, ale kdyby ho Babiš podržel, plukovník by se omluvil, mohlo se jet dál. Teď se tam zas budou předávat agendy, vyměňovat lidi, na truc vymýšlet jiný strategie, aby se dokázalo, že ten novej je lepší...

já už to ve státním zažila tolikrát... vždycky všechno zastavit, ať dobrý nebo špatný, vyházet lidi, dosadit si svoje, najít špínu na předchůdce a ukázat, jak já to budu dělat nejlíp... a všechno, co už mohlo fungovat, se posune o rok nebo zruší vůbec.

tak snad se za týhle situace budou snažit tuhle fázi přeskočit.

a že nevyhodil šéf Alenku, když se vyfotila s novou frizůrou před kadeřnictvím, které mělo být zavřené. Až na Faltýnka v pozadí je to to samé.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 24. října 2020 11:07

ionicera Ale notak, zase z prymuly nedelej jedinyho, kterej nas spasi. Ministrem muze bejt klidne pepek vyskoc, kdyz bude mit k ruce dobrej tym

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 24. října 2020 11:10

Jennyfor nejak moc jsem to nesledovala, ale Prymula ten urad prevzal celkem pruzne? Ja mam spis obavy, aby ten novy nebyl zbytecne opatrny, aby se nepodrizoval te politicke smecce tam, kde by si mel dupnout. Viz Vojtech rousky v srpnu, jak to Babis zabil.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. října 2020 11:18

Kokoska tak Prymula tam už byl, u všeho na jaře, v podstatě byl insider.

Taky mám obavu, že příjde třeba i vynikající odborník, ale mezi tou smečkou se bude blbě prosazovat. Jestli to nebude silná osobnost, bude skákat, jak Babiš pískne.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2020 11:29

ionicera 

Já si to nemyslím.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 24. října 2020 11:35

Jennyfor MJeště mě napadá, že tam řešili něco od čeho chce Babiš velmi rychle odvést pozornost a proto to radikální odvolání, národ se teď bude zajímat o tu grotesku Prymula-Babiš-Zeman.

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 24. října 2020 11:36

Jennyfor no prave. Hodit do toho marastu nekoho, kdo nikdy v politice nebyl, to bude brzo Babisova loutka nebo mrtvej Homolka. Rada bych se pletla.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 24. října 2020 11:40
Reakce na Karja:

Babis ho mel podrzet, zamest to, vzdyt je to tak jednoduchy.

​To jako fakt?

A teda mimochodem, současná situace a situace, která tu bude za 14 dní je už výsledkem působení Prymuli na postu ministra (nastupoval kolem 20. září, to se už dalo lecos udělat, matematika se nezměnila). Nikdo nemá zázračnou páku, za kterou by teď zatáhl a vsechno bylo ok, ani spasitel Prymula. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 24. října 2020 11:51
Reakce na Jennyfor:

Karja já to cítím stejně. Jó, byla to kravina, ano, ale kdyby ho Babiš podržel, plukovník by se omluvil, mohlo se jet dál. Teď se tam zas budou předávat agendy, vyměňovat lidi, na truc vymýšlet jiný strategie, aby se dokázalo, že ten novej je lepší...

já už to ve státním zažila tolikrát... vždycky všechno zastavit, ať dobrý nebo špatný, vyházet lidi, dosadit si svoje, najít špínu na předchůdce a ukázat, jak já to budu dělat nejlíp... a všechno, co už mohlo fungovat, se posune o rok nebo zruší vůbec.

tak snad se za týhle situace budou snažit tuhle fázi přeskočit.

a že nevyhodil šéf Alenku, když se vyfotila s novou frizůrou před kadeřnictvím, které mělo být zavřené. Až na Faltýnka v pozadí je to to samé.

​Naprostý souhlas. Také jsem zažila hodně změn vedení a odnesli to vždycky ti dole. A na Alenku jsem si vzpomněla hned.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 24. října 2020 11:53
Reakce na razorblade:

ionicera Ale notak, zase z prymuly nedelej jedinyho, kterej nas spasi. Ministrem muze bejt klidne pepek vyskoc, kdyz bude mit k ruce dobrej tym

​Tady nejde o to, že byl jedinej, kterej nás spasí. Ale přesně jak píše Jennyfor. Nejhorší je to stadium změny a zaučování. Tak nějak si myslím, že na to není čas.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 24. října 2020 11:56

A ještě něco. Možná je to blbost, ale myslím, že to dost lidí otrávilo, demoralizovalo. Alespoň mé okolí. On asi člověk potřebuje něčemu věřit. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2020 11:58
Reakce na razorblade:

​@nolita

Jo! To je jak kdyby Prymula byl jedinej a nejlepší. Nemám pocit,že by za ten měsíc vykonal nějaký zázraky. Opatření polovičatý, dodržování se moc nekontroluje. Teď si to vyžerem. Někdo s čistým štítem a jediným cílem může dokázat víc. A za 3, 4 měsíce jim to hodit na hlavu.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:00

ionicera On to včera říkal Tomáš Cikrt, že považuje za nutné Prymulu případně přemluvit, aby zůstal alespoň jako poradce, protože pokud přijde na ministerstvo někdo z venku, nahrnou se na něho kvanta informací, která pro něho nebude lehké rychle zpracovat a pracovat s nimi hned, v reálném čase.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:03

dynda Já teda celkem souhlasím s tím, co napsal někdo z Prymulových spolupracovníků - že on byl ten, kdo rozuměl matematickým modelům, predikcím, míře nejistoty apod., že lepšího ministra v tuhle chvíli mít nemůžeme - a horšího si nemůžeme dovolit. Jasně, záleží na celém týmu, který okolo sebe ministr má, Prymula tady není jediný epidemiolog, ale asi je fakt jediný s takovou mírou zkušeností...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:06
Reakce na razorblade:

​Tam jde hodně o to, aby měl ministr koule postavit se případně Babišovi. Abychom neskončili u verze Vojtěch 2.0.

Jás e snažím být optimistická a doufám, že se tam dostane někdo, kdo bude dostatečně silná osobnost aby měl vliv i na lidi (a dovedl s nimi ejdnat(, ale protože jde o politiku, tak kdo ví, jak to dopadne....

Jako jasně, Prymula tam zůstat nemohl, protože lidi by ho nerespektovali.......

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:07

Mně od začátku této krize chybí nějaká osobnost, která by nás tak nějak obrazně podržela. Prezident s prominutím na h****, premiér to samý. Někteří aspoň spoléhali na toho Prymulu. Ten je teď taky  mimo hru. Kdybychom tu měli někoho jako je Čaputová nebo premiérka Nového Zélandu, žilo by se nám, myslím, hned líp. Tak nějak se v tom plácáme sami. Tohle na psychice nikomu nepřidá. Možná chci moc no...

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:12

euridike Pokud Prymula rozuměl matematickým modelům a predikcím, tak se i při své vojenské strohosti choval jako docela slušný chaotik. Když vezmu do úvahy ty jeho vyhlášení a přísliby dalších kroků, tak nic z toho neplatilo. Nechci mu upírat zásluhy (poskytnutí dat, komunikace proti fake news, atd.), ale jako krizový manažer byl totálně  mínusový. Jeho zkušenosti epidemiologa dle mého nestačily na vedení, nechávám stranou etickou stránku posledního průseru.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:14

Hodně mě překvapuje zdejší názor, že zas tolik se nestalo a že bez Prymuly to nepůjde. 
Ano, jsme se srabu, ano, bude to těžký pro všechny, ano, musíme řešit velmi důležité věci. ALE - navzdory tomu (anebo právě proto) nelze rezignovat na zbytek demokratických či morálních principů. 
1/ Sešli se v provozovně, která má být zavřená. Copak my se můžeme někde v salonku sejít na "kafe"? Ne, nemůžeme, ani přes den. Notabene v podniku, kde se dohadujou kšeftíky a je tím profláklej. Mimochodem, jednačky ve sněmovně maj k dispozici 7/24.
2/ Sešel se potají s najvětším šíbrem a dle mého totální svi.., copak tam pánové asi kuli, když Faltýnek se zdravotnictvím nemá nic společnýho? 
3/ Následně lžou, lžou a lžou. A vyhejbaj se odpovědnosti.
Pro mě je jeden každý bod nepřípustný, i kdyby byla opravdová válka, tak si to prostě nesmí dovolit!
Prymula není žádnej spasitel, pravidla jsou nějak nastavený, nikdo je nezrušil, zdravotnictví dělá co může. Mimochodem, on tu dělal taky pěknej chaos, právě tím svým vojenským přístupem. Kdy se vyhlásil přísný režim, ve středu, účinnost prostě poznáme ne dříve než za deset dní. Takže paniky, že bez Prymuly to nejde pro mě nejsou na pořadu dne.

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:18
Offline nika
685 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:22