Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:24

prďola Chápu, otázkou je, jak by na jeho postu/za této situace uspěl někdo jiný - což se nejspíš teď uvidí...

Ale samozřejmě souhlasím s tím, že scházet se s Faltýnkem v noci někde v zavřené restauraci je průšvih, to je neobhajitelné, asi mám jen tendenci myslet na to, jak rychle se nový ministr zorientuje a jaký to bude mít dopad na celkovou situaci...

Offline viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:26
Reakce na prďola:

euridike Pokud Prymula rozuměl matematickým modelům a predikcím, tak se i při své vojenské strohosti choval jako docela slušný chaotik. Když vezmu do úvahy ty jeho vyhlášení a přísliby dalších kroků, tak nic z toho neplatilo. Nechci mu upírat zásluhy (poskytnutí dat, komunikace proti fake news, atd.), ale jako krizový manažer byl totálně  mínusový. Jeho zkušenosti epidemiologa dle mého nestačily na vedení, nechávám stranou etickou stránku posledního průseru.

​naprosty souhlas

49431 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:27
Reakce na ionicera:

On asi člověk potřebuje něčemu věřit. 

​to rozhodne. doporucuju nabozenstvi, maji v tom praxi

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:32

euridike 

Já už tu vládní skvadru tak nesnáším, že mi pohled na ty kutálející se hlavičky dělá sadisticky dobře. Škoda, že se ten chlívek nedá spláchnout najednou. Teď už to stejně nemůže dopadnout dobře jako na jaře.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:32

Není to dobrý, novýho ministra si vybírá Babiš, Zeman s novým adeptem milostivě promluví v úterý, exponenciální nárůsty nám stále běží, lůžka se plní, běží nějaká koordinace shánění postelí, ventilátorů, ale personálu je málo .....

Je asi naivní si myslet, že vyhozený Prymula bude chtít 100% pracovat "pro republiku" někde v pozadí, ledaže by byly ve hře nějaké objednané vakcíny...  A jaký sebevrah na sebe převezme odpovědnost na postu ministra?

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:34

euridike Neupírám mu inteligenci, zkušenosti ani skvělou orientaci v problematice. Jen jeho způsob vedení jsem viděla s ohledem na velikost průseru jako poněkud nešťastný a nedůvěryhodný

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:34
Reakce na Fiction:

Je asi naivní si myslet, že vyhozený Prymula bude chtít 100% pracovat "pro republiku" někde v pozadí, ledaže by byly ve hře nějaké objednané vakcíny...  A jaký sebevrah na sebe převezme odpovědnost na postu ministra?

​Přesně...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:36
Reakce na eeny-meeny:

Mně od začátku této krize chybí nějaká osobnost, která by nás tak nějak obrazně podržela. Prezident s prominutím na h****, premiér to samý. Někteří aspoň spoléhali na toho Prymulu. Ten je teď taky  mimo hru. Kdybychom tu měli někoho jako je Čaputová nebo premiérka Nového Zélandu, žilo by se nám, myslím, hned líp. Tak nějak se v tom plácáme sami. Tohle na psychice nikomu nepřidá. Možná chci moc no...

​Výstižné. Bohužel pseudoosobnosti jako Czáková mají o to větší prostor a vliv.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:37

Moji čtyři blízcí lidé pracují v nemocnici v jednom z nejhůř postižených regionů. Už včera se začalo mluvit o tom, že tak za 10-14 dní nebudou moct přijímat další pacienty, zatím je pravděpodobně budou moct vozit jinam v rámci regionu, když ani to nebude stačit, tak různě v rámci země. 

Všichni jsou momentálně na JIP a jeden z nich jde příští týden na ARO. Už teď jsou enormně vyčerpaní, nikdo z nich s tím seknout nechce, ale obávám se, že to sekne s nima. A pokud to fyzicky vydrží, mám strach, že se to na jejich zdraví projeví později. Je teď ani žádná vláda nezajímá, myslím, že začali doufat spíš v nějaký zázrak.

Jak jsem byla celkem dlouho v klidu, tak se začínám propadat do černé díry, když vidím na jedné straně nemocné a zdravotníky, staré opuštěné lidi, matky samoživitelky na pokraji fyzického a finančního krachu  a na druhé straně naši vládu ..

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:43

eeny-meeny chci to stejné a celou dobu to tu chybí

Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:46

andulka01 upřímně, jsem docela v šoku z názorů, že se to mělo zamést, Prymulu podržet, že se nic tak hrozného nestalo... S tímhle nastavením společnosti tu pořád budou rozhodovat Babišové a Faltýnci.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:47

Pinot Noir přesně tak. 

49431 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:47
Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:51

andulka01 prďola nnaprosto s vámi souhlasím a upřímně mě docela šokuje že se tady najdou lidi, kteří by by byli schopni to celé zamést pod koberec. Proboha!

To je snad základní princip! Babišovi se vyčítá lhaní a podvádění, a najednou by se to po něm naopak chtělo? 

To je nějaká fascinace silnou rukou, diktatorem, který jediný může dát rozkaz a zachránit nás. 

Tak jestli jo, tak on má být první, kdo to bude názorně dodržovat. 

Nechce se mi věřit, že to připravil Bureš, aby se Prymuly zbavil, protože ještě je brzo, ještě  by ho teď potřeboval, ještě jsme v průseru. 

Ale čertvi. Na svinárny v boji o moc není nikdy asi moc brzy

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:51
Reakce na ionicera:

A ještě něco. Možná je to blbost, ale myslím, že to dost lidí otrávilo, demoralizovalo. Alespoň mé okolí. On asi člověk potřebuje něčemu věřit. 

​Ano. A právě proto se to nemůže někam zamést a odpustit! Ve světě odstupovali politici za míň (za procházku po pláži třeba)

Štve mne, že si na tom Hrabiš včera hrabal body, ale jakékoli jiné řešení by bylo jen horší.

Blbci blbí. Konspiraci bych v tom nehledala, jen typicky papalášské "nám se nic nemůže stát". Arogance moci.

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 24. října 2020 13:00
Reakce na Dadoo:

To je snad základní princip! Babišovi se vyčítá lhaní a podvádění, a najednou by se to po něm naopak chtělo? 

S tím souhlasím. Současně ale nechápu, proč to jednomu prochází (Babiš) a druhý musí rezignovat? Babiš se prokazatelně dopustil mnohem větších zločinů, ale premiérem zůstává. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2020 13:06

eeny-meeny 

Protože sám neodstoupí, Zeman si ho drží, tak jak?

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 24. října 2020 13:09

dynda Já vím, že to je v této situaci asi neproveditelné. Ale chybí mi ten tlak veřejnosti, opozice, apod.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 24. října 2020 13:10

eeny-meeny proc? Protoze 30% obcanu ho poslalo na post premiera?

Offline luciole
1234 příspěvků moje polička 24. října 2020 13:12