Kokoska Tak krehutka pise spolecensky, ja dodavam moralne a souhlasim s ni
Koronavirus
Kokoska ano, jako fakt společensky škodlivejsi. Ministr zdravotnictví kaslajici na sve vlastni zakazy a prikazy ovlivní celou společnost (jak vidime). Party pro 50 lidí naproti tomu jen omezenou skupinu.
nolita moralne ano, ale zatezi pro spolecnost je podle me daleko horsi kolabujici zdravotnictvi.
A666 v supermarketu jedine s rouskou a jeste hlidali, jestli si dezinfikuju ruce.
To jo, ale to množství lidís e tam může shromáždit naprosto stejné, co vím.... Jinak já na fotkách z trhu viděla hlavně lidi s rouškou ![]()
Krehutka ta omezena skupina se jiste po skonceni rozptyli a vime, jak to pokracuje. A jeste jednou, moralni aspekt nehodnotim, to je neco jinyho.
nolita moralne ano, ale zatezi pro spolecnost je podle me daleko horsi kolabujici zdravotnictvi.
Problém je, že Prymula tím činem zdiskreditoval sebe i všechna opatření, která zavedl. Šmucler to okamžitě využil, pravděpodobně i další, které jen nesleduji.......
Tady bohužel nebylo dobré řešení byť z toho nejsem nadšená.
A666 o to se nedohaduju, ale napsat ze lepsi party o 50 lidech nez ministr bez rousky, to je trochu silny kafe.
Trhy jsou průser, ale v porovnání s tím, že nás teď nás čekají Dušičky je to jen čajíček...
Kokoska To prymulovo chovani muze mit v zaveru dalekosahlesi dopady... tak to vidim ja, mam-li srovnat jeho a party 50 lidi, spatne je samozrejme oboji....
A666 o to se nedohaduju, ale napsat ze lepsi party o 50 lidech nez ministr bez rousky, to je trochu silny kafe.
Jo, to chápu, akorát když to domyslíš do důsledků, tak Prymulovo chování může vést k tomu, že se uspořádá třeba několik desítek takových party
Party sama o sobě je průser. Prymulova demonstrace arogance moci je kolosální průser
A666 kdyby chtel demonstrovat aroganci moci, lepsi misto nez potaji o pulnoci nekde v liduprazdnem koute si fakt vybrat nemoh. Kravina to byla, delat to nemel, komentare k tomu podelal totalne, odstoupit musi, souhlas. Ale demontrace arogance moci...
A stojím si za tím. Pro kolik lidí bude tohle už poslední kapkou, kdy mávnou rukou a rezignují na dodržování jakýchkoliv opatření? Jak zatíží zdravotnictví tenhle efekt? Prymula byl holt postaven do role autority a v té naprosto selhal. Pokud by doporučoval očkování jako bezpečné pro všechny, ale sám sebe a svoji rodinu nenechal očkovat, jak by ses rozhodla ty?
Kokoska Ano
Protože právě teď a tady nejsou normální okolnosti, kdy je čas se dohadovat, jestli si ten hadr měl na hubu dát o dva metry dřív.
Teď nám jde o čas. O ty nemocné současné i budoucí. Všechny ty politický hrátky jsou teď vedlejší.
A tahle šaškárna bude další zdržení. Nejméně týden chaos. Tento týden znamenal denní nárůst o 10 tisíc. Co ten další?
Krehutka a ano, během války bývají ta morální kritéria trochu posunutá. Jestliže jde o životy tisíců lidí, tak se váha jednotlivých prohřešků měří velikostí cíle.
Když to budu hnát ad absurdum, tak za dob míru je zabití posuzováno jinak než zneškodnění nepřítele v boji, ačkoliv v obou případech se jedná o vraždu.
Krehutka zvazila bych, co mi to prinese a jaka jsou rizika. Rozhodne bych se nerozhodovala podle toho, kdo z verejnych cinitelu neco udela nebo ne. Stejne tak chodim s rouskou, i kdyz je mi to protivny, protoze chci chranit sebe a okoli. A chodit v ni budu, i kdyby ji nenosilo komplet cely MZCR. Par tupounu usporada asi party bez rousek, asi zase zatizi policejni sbory, ktere by mohly delat neco uzitecnejsiho, ale verim, ze vetsina lidi se bude ridit rozumem.
To mi prostě smrdí levárnou a hodně připomíná devadesátky a mafiánský praktiky.
Prostředí included ![]()

prďola rozhodne nemam bezvyhradnou viru, to jsem snad nikde nepsala, ze Prymula je jedinej, kdo by nas spasil. Ale byl podle me jedennz tech lepsich. Na zplosteni krivky je potreba delsi cas, ta prvni opatreni moc ucinna byt nemohla. V Izraeli meli daleko tvrdsi rezim a nejake zlepseni bylo videt az myslim po mesici. Od kdy my tady mame ten jakoze lockdown?
Já teda Prymulu neobhajuju a rozhodně si myslím, že člověk, který je sledovaný a sám opatření nařizuje, by je měl dodržovat.
Na druhou stranu by mě zajímalo, kdo naprosto 100% dodržuje vše a naprosto bez chyby. Nemyslím ty, kteří jdou na nákup dvakrát za týden a vezmou si roušku a jinak můžou být doma na HO nebo v důchodu a na mateřské, tam odsud totiž rady a chytrosti padají nejčastěji. Myslím spíš ty, kteří v ní třeba pracují několik hodin, tráví čas v kanceláři, v MHD, venku. Já totiž ve svém okolí nikoho takového nemám. V čekárně to má každý druhý pod nosem, pořádně nasazenou jí má takové minimum lidí, že to napočítám za týden na prstech, ve výtahu nebo na schodišti ji občas lidi ani nemají a to jsou často ještě ti, kteří si jí mají dát na jedinou hodinu z toho dne a stejně nejsou schopní to dodržet. Pokud jsou lidi v pracovním kolektivu většinou si domluví vlastní pravidla, protože to pořád berou jako v rodině. Když se nás sejde v práci 10 v jídelně, tak to nejsme schopní dodržet a najíst se musíme. Jsme rádi, že si to sundáme i s kolegyní u kafe. A venku já osobně roušku nenosím, i když jdu cestou do práce a z práce, tak skoro nikoho nepotkám, ostatním se vyhnu. Po 8mi hodinách v práci už to odmítám nosit venku, potřebuju zbytek dne už dýchat normálně.
Kokoska Skvěle! Tak já se budu ptát dál
A pokud ten skvělý odborník tak moc dobře rozumí predikcím a matematickým modelům, proč se k tomu finálnímu lockdownu musí procukávat postupně po dvoudenních vyhlášeních, ve který popírá svoje předchozí vyhlášení?! Proč tu lockdownovou agónii takto blbě prodlužuje?! ... na úkor zdraví a životy občanů, na úkor ekonomického propadu, na úkor vzdělaní dětí, na úkor zatížení celého zdravotního systému?!
prďola Souhlasím s tebou a taky se divím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY