Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:25
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:26

prďola tak já si myslím, že by on sám postupoval od začátku razantněji, kdyby nemusel "čekat", až bude po volbách. Ale neznám ho osobně, jen na mne působil rozhodně věrohodnějším dojmem, než Vojtěch.
A teď je mi fakt jedno, za jakou stranu tam je. Z lásky k ANO mne nemůže nikdo podezřívat, ale teď je mi politika fakt ukradená. Babiš je zlo, ale zrovna teď se ho asi nezbavíme. Za mne bych použila parafrázi: A kdyby tady spadli marťani a měli recept, jak z toho ven, budu poslouchat marťany.

Já jsem prostě na ty exaktní vědy, čísla, grafy. Tomu věřím. A tomu Prymula rozuměl. Aspoň to o něm říkají jeho nejbližší spolupracovníci a i jiní odborníci, kteří s ním měli kdy co do činění. 
Protože z tohohle nás nevyvedou pocity, ale data a z nich odvozená strategie.

A k tomu oploštění křivky... víme my, jak by vypadala, kdyby žádný opatření nevyhlásil? Co když tohle je už vlastně "oploštění" proti tomu, co tu už mohlo být bez nich.

Offline Kokoska
35140 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:27

prďola no to by me taky zajimalo, a psala jsem to dokonce uz nekde tady, ze to sekani ocasu na x-krat me stve. Ja prece netvrdim, ze Prymula byl jedinej neomylnej a co delal, dobre delal. Jen se mi zdal vyraznejsi a rozhodnejsi nez Vojtech. Jednoduchy to nebude mit nikdo, zvlast nejaky slusny a vstricny clovek, ktery neni na ty politicky hratky zvykly.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:30

Jak tady pisete o tech dusickach, ja se teda pri navsteve hrbitova s nikym nepotkavam ani nebavim ani nejsem blizko.  tak co vam na tom prijde tak nebezpecne?

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:32

Jennyfor Prosimte zadna valka neni. A pravidla plati pro vsechny, i pro ty, kteri je zavedli. Tecka. Nic vic neni potreba rikat. Ani tvuj pulstrankovej elaborat to nezmeni.

Offline Kokoska
35140 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:34

baltik taky tomu moc nerozumim, ty hrbitovy jsou otevrene porad, v poledne tam nebyva ani noha. Ale nemam teda zkusenost s velkyma typu Olsan, i kdyz ani tam snad nemuze byt hlava na hlave?

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:35

prďola Teď jsem četla ten další příspěvek.

No dokáže si někdo představit, že by Prymula nařídil lockdown už ke konci září? Že by to prošlo? Jak na vládě, tak u lidí? A přitom bylo podle čísel jasný, že je to jediná možnost. No tak se zvolila salámová metoda. 

Hele, já taky jako Kokoska neříkám, že je to spasitel. Ne, jen mi zatím přišel jako nejlepší z těch nejhorších variant.

ale jestli se objeví odborník na slovo vzatý, morálně čistý, schopný odolávat natlaku vládních šašků a vyvede nás z temnoty, tak hurá, volejme třikrát sláva.

Bohužel tohle nám ukáže jen čas.

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:36

Jennyfor Já bych nechtěla, aby tomu šéfoval ani Vojtěch ani Prymula, protože oba byli totálně mimo mísu bez ohledu na to jak moc "rozuměli křivkám". Chtěla bych, aby tomu šéfoval krizový manager, který si do svému týmu bude umět vybrat epidemiology, odborníky pro komunikaci, ekonomy, prostě komplexní podpůrný tým. Tohle se jinak nedá zvládnout.

Offline 999
19883 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:39

baltik Kokoska Tak Dušičky ještě nejsou a bývá tam opravdu plno. A navíc je to stěhování národů, rodiny odjíždějí hroby, přes půl republiky. A hlavně budou chtít jezdit staří lidé, kteří si nedají tu návštěvu v současné době vymluvit.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:40
Offline Korsičanka blogger
13499 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:42

prďola  Už zase uvažujeme úplně stejně.

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:43

baltik Tak to asi hodně záleží kde. Tady je to třeba docela velká společenská událost, lidi se hodně potkávají i na tom hřbitově.

Ne že bych to teda já osobně viděla jako nějakou krizi, jenom že jsou i oblasti, kde se ty Dušičky dost drží a lidi se scházejí (nejen na hřbitově teda) ve větším počtu.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:44

Jennyfor Tim me nedojmes. Podivej se na fotky z Nahorniho Karabachu, tam mas valku. Tady mame jen epidemii a pretizenej zdravotnickej system. Zadnou valku.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:46

prďola Tak s tímhle naprosto souhlasím, to bych taky chtěla.

Jen kde je najít, toho managera a ty odborníky, aby je zároveň akceptovali ty kreatury, co nám vládnou.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:48

razorblade Tak jasně, přeháním. Beru to jako válku s virem. Ale neznamená to, že nebude mít oběti.

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:50

baltik Na Slovensku teraz zakázali chodiť aj na cintoríny.  Na dušičky býva na cintorínoch veľa ľudí, nie všetci majú autá, takže mnohí cestujú verejnou dopravou, mnohí pôjdu navštíviť aj rodiny, keď už budú cestovať do iného mesta. A to už podľa mňa rizikové je.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:51

baltik Ani v Brně jsem nikdy nezažila nic strašnýho. Je pravda, že jdeme většinou večer, protože se mi líbí ta atmosféra po setmění. Na dva metry si myslím, že se dá v klidu vyhnout.

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:51

Jennyfor souhlasím s tebou. Prymula rozumí těm číslům, co u lékařů bohužel vůbec není pravidlem. A dle mě vi přesně, co by se mělo dělat, ale nemá to tady na povel, takže jede kompromisy. Navíc je tam už celý(!) měsíc, krátký čas na průkazné výsledky.  ta mnohahodinové zasedání vlády dost jasně ukazují, že ty diskuze nejsou vůbec jednoduché. 

Když už se tato vláda rozhodla začít s morálkou, mohli začít zametat tam, kde to smrdí nejvíc. To je celé takovej chlév a toto nebude mít žádné belostne pozadí, je to jenom záminka, kdyby ho tam Babiš chtěl, tak to dopadne úplně jinak. Jenom se tady národ zas zabaví úplně neplodnými diskuzemi.

Navíc já vůbec nesdilim to přesvědčení, že je někde zakopaný rytir, který nás z toho vyseká dvěma ranami. Sledují to bohužel dost detailně, co se týče těch dat, a lidi, kteří tomu rozumí zas tolik není a ještě méně je těch, co mají alespoň minimální politické zkušenosti. Kdyby tu nějaký zachránce národa byl, už dávno o něm víme. Takže já v tomto vůbec nejsem optimistická. Další věc je,že teď nemame cas na ústavní a vládní krizi a když se Zeman sprajcne, jakože on to umí, tak můžeme mít polovicateho ministra bez podpory premiéra hodně dlouho. Co bude fakt katastrofa a tento vabank s námi hraje vláda.

Kdyby to byl začátek nějakého obrození, tak to budu podporovat možná i v těchto časech. Jenomže nějak tomu nemůžu uvěřit, že má Babiš najednou čisté úmysly.  je to jenom splouchnuti, ktere navic odneseme všichni a ještě tomu národ aktuálně tleská, jakou mu to pohodili hezkou kost. 

Že to Prymula opravdu posral, je vec druhá ( a mnohem víc by měl zajímalo, co tam probírali - to by se mělo řešit). Jenomže ti,na kterých to lejno vězí jsme my sami a tím, ze ho vyhodíme, fakt nezmizí. . 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:53

Jennyfor Ja s tebou souhlasim, ale neumim to tak pekne napsat. Myslim, zes to vystihla pekne s tou kourovou clonou. Neresi se, co se s kym bavil v 10 vecer mimo kancelar, ale ze byl prostorach zavrene restaurace a ze nemel rousku kdyz sel k autu. Jako ta ,,kauza rouska,, mi prijde vylozene mimo. Ted odhaduji, ze tam bude nekdo, kdo se necha tahat za nitky. Z Prymuly jsem aspon takovej pocit nemela. A taky souhlasim, ze neni cas na nejaky obstrukce.

Offline Kokoska
35140 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:53

999 ale jo, ale jezdili jsme kazdy rok a i kdyz lidi na hrbitove byli, nikdy to nebyla hlava na hlave. Ale je fakt, co se pamatuju, tak ten tyden pred to bylo vzdycky nejhorsi, protoze na dusickovy vikend uz to chteji mit lidi nacancany. A jak jsem psala, znam spis mensi venkovske hrbitovy, tam asi bude situace jina.