Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 24. října 2020 16:51
Reakce na Jennyfor:

Takže já teď kladu zvládnutí epidemie všemi prostŕedky nad politické eskapády naší prohnilé vlády. Tu bych taky nejradši spláchla celou do kanálu, ale bojovat na dvou frontách je teď kontraptoduktivní.

​Přesně v tomto je myslím jádro pudla - i kdybych úplně pominula Prymulovy eskapády, tak on to prostě nezvládl. Dotaz: ty bys chování změn systému, jehož reakční doba je 2-3 týdny, vyhodnocovala po dvou dnech?! A jestli on neměl koule na lockdown, tak jen prodlužoval agónii. Fakt netvrdím, že je to jednoduchý, ale k litování jeho odchodu není nejmenší důvod.

A záměrně píšu "chování systému" a ne "chování epidemie", protože každý z nás je součástí řešení.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2020 16:51

continuity 

A na koho se mám zlobit? Mám si to jít s těma srocenýma lidma bez roušek vyřídit, že to kazej nám všem? Tak snad stát má pravomoc a orgány na to, aby si ohlídal dodržování vlastních zákonů. Lidi to porušují, protože se přestali bát, protože naslouchají špatným rádcům a jsou až tragicky nepoučitelní (jedna Itálie nestačila), ne proto, že máme špatnou vládu. Ale dobrá vláda by to takhle nenechala. Ne v takový míře, všem na očích. Taky by mohli na pokutách něco vybrat ne?

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. října 2020 16:53

continuity Tak za poslednich sto let se tady stihla valka, odsun, prevrat a kolektivizace. Klidne me ukamenujte, ale ja radsi to co je ted. 

Offline Kokoska
35140 příspěvků moje polička 24. října 2020 16:56

prďola kdyz by ti kapalo do baraku, zakryla bys diru igelitem a naplanovala bys na dalsi tyden opravu strechy, bohuzel by dalsi den zacalo tect proudem - taky bys pockala, jak to dopadne? Jestli prece jen ten igelit zachrani to nejhorsi? Ja vim, ze ten primer trochu kulha, ale kdyz ze dne na den vidis pruser, cekala bys 14 dni, co bude dal?

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 24. října 2020 16:56

Jos

Offline viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 24. října 2020 16:57

dynda musim rict ze vybirani pokut je to posledni, co by v tomhle bordelu na koleckach necemu pomohlo. z kusych vlastnich zkusenosti musim rict ze kdyby tu byla fakt nejaka hodne smrtelna nemoc tak uz jsme vsichni vychcipali, i tak to je a bude pruser, ale peklo jd v tom ze nikdo poradne nevi co ma delat. jediny na cem se furt toci jsou rousky

49431 příspěvků moje polička 24. října 2020 16:57

Jos

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 24. října 2020 16:58

A mezitím... jsme to dotáhli na vlastní kategorii: Evropa/ČR/USA

Offline Kokoska
35140 příspěvků moje polička 24. října 2020 16:58

viktorka_od splavu protoze to se da udelat hned a protoze to aspon trochu pomaha.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:00

Já obdivuju ty mladé lidi, kteří nerezignovali na normální  život a touhy a třeba se letos vzali nebo počali dítě. když vidím  těhotnou ženu, tak cítím naději - spousta lidí zemře, ale i nějací se narodí. Že život bude snad pokračovat...

49431 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:01

Kokoska prostr pokazde kdyz uleti, das tam novy igelit. je to rychle a aspon trochu to pomaha

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:02

Kokoska Přesně. Můžu něco pod politickým nátlakem slibovat, ale když se situace začíná vymykat, tak nebudu trvat na původních termínech a zasáhnu hned.

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. října 2020 17:06

nika Prosim vas, kdyz ctu ty vase prispevky...Co byste delala za opravdove valky? To se zivot taky nezastavil prece. Kor mladi maji umrtnost mizivou, dotkne se jich tedy ta ekonomicka stranka. Ale ja jsem cynik, plakala jsem treba u horici Australie, to mi prislo jako naprosta zkaza...Ale covid nejak zvladneme, nebude to lehke, ale naprosta apokalypsa fakt vypada jinak. 

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:10

prďola Prymula musel taky dělat kompromisy. Já mu do hlavy nevidím, ale jsem si dost jistá, že otevřená květinářství nejsou jeho dílo. Takže můžeme ho teď zea vseho obviňovat, ale maximálně se nám uleví, nasituaci to pranic nezmeni. Ti, co ho ty kompromisy přinutili dělat jsou tam, ti, co se měli starat o sociální věci a ekonomiku, jsou tam, kde předtím. Takže Prymulovym odchodem se nic nezmění k lepšímu, spíš naopak. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:12

viktorka_od splavu 

Ale to nejsou jenom roušky. Ze všech stran slyšíš, jak se lidi někde scházej, venku skupinky. Obavy o davy na hřbitovech - proč? Tak ať ten provoz někdo řídí, když jsme takový stádo. To mi tu hrozně chybí. Mě je jedno, jestli to bude někdo, kdo bude vysvětlovat, ukazovat obrázky, rozdávat pokuty nebo točit obuškem nad hlavou. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:12
Reakce na continuity:

crazydaisy střízlivý pohled je, že jsme uprostřed kurevske zdravotní, ekonomicke a socialni krize jaká tady nebyla sto let. Jako pohled mladého a zdravého může byt o neco pozitivnější, ale v týdnech příštích bych nechtěla do špitálu radsi ani se zlomenou rukou. 

​Nejsem mladá ani zdravá a žiju v Praze. Přesto tvé strachy nesdílím. Zažila jsem toho dost i situaci, kdy jsem zubaté koukala do ksichtu. Naštěstí je to asi naše rodové nastavení, nebát se. Na dědovo "hlavně se z toho neposrat" jsem si mockrát v životě vzpomněla. A srovnávat naši situaci teď třeba s tím, co prožili naši předci za II.sv bych si teda vůbec nedovolila.

Offline Kokoska
35140 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:15

viktorka_od splavu dokud nebudes mit tu strechu spravenou, je to asi to jediny, co te ochrani aspon pred nejhorsima skodama

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:16
Reakce na continuity:

jsou tam, ti, co se měli starat o sociální věci a ekonomiku, jsou tam, kde předtím. 

​Ty mi vůbec nepřipomínej. Ty mi ten mozek nějak milosrdně vytěsní a ty mi takhle nahodíš Maláčovou, uaaaa.

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:17

Kokoska Ten příměr je úplně mimo protože to bys musela mít - stejně tak jako Prymula - matematický model, tzn. ty bys už v době, kdy do baráku kape, věděla, že za týden to poteče proudem. Takže jestli mám věřit, že ty víš co děláš v případě kapající střechy, tak moc prosím přestaň zběsile nakupovat kýble, do kterých chceš tu vodu zachytit, protože ti stejně budou za chvíli k prdu