999 jj, u nas je velky hrbitov a opravdu davy, tlacenice, fronty u stanku s kytkama, svickama. sjizdi se lidi z okoli i zdlky, navstevuji rodinu. presne proto jsem tu pred par dny byla za idiota, kdyz jsem psala ze prymula&spol. ta opatreni nemysli vazne, kdyz vysvetluji ze kvuli dusickam musi zustat otevrena kvetinarstvi. na slovensku zakaz vychazeni a u nas lidi pobizi at jedou na hroby![]()
Koronavirus
Jennyfor Prosimte zadna valka neni. A pravidla plati pro vsechny, i pro ty, kteri je zavedli. Tecka. Nic vic neni potreba rikat. Ani tvuj pulstrankovej elaborat to nezmeni.
Tak ať se mu stane to, co by se za stejný přečin (v noci na liduprázdném prostranství bez roušky) stalo každému jinému, pokud by ho někdo přistihl.
Jinak arogance moci (nejsem si teď jistá, kdo tohle spojení použil) je to, co předvedl a nejspíš ještě předvede Zeman.
Jennyfor Prosimte zadna valka neni. A pravidla plati pro vsechny, i pro ty, kteri je zavedli. Tecka. Nic vic neni potreba rikat. Ani tvuj pulstrankovej elaborat to nezmeni.
![]()
a toto je fakt uzasne, konecne neco rozumneho a s perspektivou!!https://denikn.cz/473782/mame-take-dobre-zpravy-imunnich-vuci-covidu-v-cesku-rychle-pribyva-naznacuji-prvni-vysledky-velke-studie/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.lptag&dop_ab_variant=null
continuity Dík, souhlas s každou větou.
continuity dik za rozumny prispevek.
Naprosto souhlasim...
i s tim, co pises potom....
andulka01 upřímně, jsem docela v šoku z názorů, že se to mělo zamést, Prymulu podržet, že se nic tak hrozného nestalo... S tímhle nastavením společnosti tu pořád budou rozhodovat Babišové a Faltýnci.
![]()
viktorka_od splavu A pak že nemáme odborníky. V Novinkách i v rozhlase se každou chvíli nějaký objeví, o němž laik nic netuší, a má velmi rozumné názory! A krizový management se unás snad i studuje, ne?
Korsičanka jasne, odborniky mame vyborne, akorat a) nejdou do politiky, coz je dobre ale bohuzel taky b) nikdo z politiku si od nich neda vysvetlit ani poradit, pac zjevne maji lepsi veci na praci (schazet se na mafianskych schuzkach po nocich a domlouvat si ksefty![]()
Karja Ano, podle mne je rozdíl odvolat za hubu bez roušky nebo odvolat za pletichy s mafiánem Faltýnkem.
kdyby Babiš řekl, že ho odvolává za tajnou noční schůzku s podezřelým obsahem a že se zasadí o to, aby se to řádně vyšetřilo, o co tam šlo, tak neřeknu ani popel a ještě zatleskám.
Ale odvolání za holou hubu na liduprázným dvorku a zavřenou hospodu mi prostě v týhle situaci připadá jako odvádění pozornosti a vyřizování účtů.
Připadá mi prostě, že se pořád motají dvě věci dohromady, přestupek ala rouška, s tím, co se mohlo dít v tom pajzlu. Ale ta schůzka vůbec nebyla dle Babiše důvodem odvolání, jen ten hadr. A to mi tam nesedí.
tohle mělo být od začátku jádrem mýho sdělení.
do odbornosti Prymuly jsem se nechtěla zaplítat, jen mi to přišlo líto ten jeho potenciál zahodit.
Jennyfor Já bych nechtěla, aby tomu šéfoval ani Vojtěch ani Prymula, protože oba byli totálně mimo mísu bez ohledu na to jak moc "rozuměli křivkám". Chtěla bych, aby tomu šéfoval krizový manager, který si do svému týmu bude umět vybrat epidemiology, odborníky pro komunikaci, ekonomy, prostě komplexní podpůrný tým. Tohle se jinak nedá zvládnout.
No jo, ale toho krizového managera bychom spíš potřebovali na nejvyšším postu, protože i kdyby se náhodou do vedení ministerstva dostal, tak vrchní chaot mu do toho určitě bude kecat.
Trochu se bojim, trochu dost, ze Babis nakaze v prosinci vsechno otevrit a bude zle. Za mesic se nestihne nic moc a i kdyby se situace zlepsila, melo by se s rozvolnovanim zachazet hodne opatrne. Copak se nepouci, jak se to otocilo behem leta? To zas pojedeme v lednu, unoru od zacatku?
Když já si myslím, že největší problém s těmi opatřeními je, že je moc lidí porušuje. Odborník, i kdyby byl pozlacenej, je nám k ničemu, když mu to lidi nevěří a on si neumí vydupat páky na to, aby se dodržovalo. A Prymulovo charisma bylo 0. A asi stále trvá ten problém v komunikaci vláda - prostý lid. Nějakej hypnotizér by to teď mohl vyřešit. Já po týdnu vyrazila nakoupit a co jsem viděla, roušky jenom jako jsou docela v kurzu. Strážníka, co by dělal bububu jsem nepotkala ani jednoho...
razorblade díky za střízlivý pohled.
brrr razorblade Korsičanka prďola nolita děkuju vám za střízlivý pohled. Chtělo by to celkově méně vášně, méně hysterie a začít uvažovat racionálně s chladnou hlavou. Válka vypadá jinak. Dost mě udivuje přesvědčení některých, jak by byl býval plukovník skvělý, kdyby mohl atd. Nevím, na základě čeho tak usuzují?
dynda mě zas už nebaví to vymlouvání se na to, že to lidi porušují, protože máme špatnou vládu. Vytrestame sami sebe. Až tem lidem umře oblibeny příbuzný, sám v nějakém covidariu a poslední člověk, ktereho zahlidne bude sestra v atombordelu, ne lidská tvář, tak to možná prehodnoti.
crazydaisy střízlivý pohled je, že jsme uprostřed kurevske zdravotní, ekonomicke a socialni krize jaká tady nebyla sto let. Jako pohled mladého a zdravého může byt o neco pozitivnější, ale v týdnech příštích bych nechtěla do špitálu radsi ani se zlomenou rukou.
continuity bohuzel jak to vypada, ani by ses tam nemusela dostat. Na nejaky traumatologii, kdyz budes mit kliku, ti na to frknou ortezu a cau za 6 tydnu.
Kokoska A se srdcem - když bije (přesto, že zatraceně pomalu), čau za rok![]()
Já už končím, zbytečně jsem se rozvášnila. Kdo nechce slyšet, neuslyší.
Vzhledek ke svému oboru taky trochu umím interpretovat data, dělat predikce, dřív jsem se tím živila. Nedostanu se k surovým datům, jen k těm zprostředkovaným v médiích, ale i tak není před námi nic hezkýho. Snažím se tady svý úzkosti neventilovat, doufám, že moje "tabulky" nejsou přesné, že ty nejhorší scénáře nevyjdou, že jsem špatný matematik.
a taky je ta moje úzkost živena mými sociálními kontakty, přeci jen v mé věkové kategorii je těch tragických konců víc. Plus vidim situaci ve zdravotnictví pŕes starost o tátu. Naplánovaná vyšetření nám ruší. Mně samotné zrušili tento týden pravidelnou MR mozku. Sestry, co chodí píchat injekce, už chodit nebudou, půlka z nich je buď pozitivní, nebo v karanténě. A to jsou ještě prkotiny oproti závažnějšim problémům.
A taky v Praze je asi situace vyhrocenější než na samotě někde na Šumavě.
Takže já teď kladu zvládnutí epidemie všemi prostŕedky nad politické eskapády naší prohnilé vlády. Tu bych taky nejradši spláchla celou do kanálu, ale bojovat na dvou frontách je teď kontraptoduktivní.
tak já zase lezu do svý nory.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY