Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:17
Reakce na nika:

Já obdivuju ty mladé lidi, kteří nerezignovali na normální  život a touhy a třeba se letos vzali nebo počali dítě. když vidím  těhotnou ženu, tak cítím naději - spousta lidí zemře, ale i nějací se narodí. Že život bude snad pokračovat...

​Já vím, že už se to tady psala asi milionkrát, ale vážně? Aktuálně na covid umřelo 1971 lidí, další určitě přibudou. Ale napsat: "že život bude snad pokračovat" je opravdu přes čáru. Fakt zas tak ďábelský ten vir není, to je spousta jiných.

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:18

prďola jo, jiste.

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:20

continuity To si možná nerozumíme já nemám potřebu Prymulu obviňovat, jen ani trochu nelituju jeho odchodu. V tom vidím trochu rozdíl

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:21

nika No vono otehotnet je jedna z mala veci, co se ted v lockdownu pohodlne da. 

Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:22

Jennyfor ty kecy o válce bys měla zkusit pronést před někým, kdo tu válku skutečně zažil nebo zažívá. Až bys neměla co jíst, nemohla bys v teple surfovat po netu co by sis tak koupila...tak možná by to docvaklo i tobě. A nemyslím tím první nebo druhou světovou - zkus se porozhlédnout po současném světě

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:23

dynda Mas pravdu, ono takovych 5 tisic, 10 tisic by ty napady na pikniky pekne zatrhlo.

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:24

crazydaisy já se ale osobne nebojím, mě ti mrtví přijdou prostě lidsky zbytecni a je to jedno, jestli je to moje máma nebo někoho jineho. 

A přesně jak píše Jennyfor bude ještě mnohem hůř, na těch číslech je to vidět bohužel. Z těch, co se včera pozitivně testovali 300 umře, (když to dobře půjde). Tolik lidí umírá u nás denně na všechno ostatní. Kolik lidí umře navíc kvůli tomu, že nedostali potřebnou péči,uvidíme příští rok. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:24

Jos Jsem ráda, že to vidíš podobně jako já. Já tady mám pocit, že jsem tady sama, když se pořád nehroutím, chodíme do práce a zatím žijeme pořád celkem normálně. Pokud to bude potřeba, tak půjdu někam pomoct, ale zatím máme spíš problém vykrýt svoje služby v práci a lidí k nám chodí mraky. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:25

Kammila Tak to byl asi jakysi primer. Ja to pochopila jaloze ve zdravotni valce nebo jak to rict. Ted zas nekdo vytahuje druhou svetovou....jeee snad si tady neprestavame rozumet.

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:25

Kammila Mozna sis nevsimla, ale o tom, ze jsme ve valce, mluvil Babis uz v breznu, a dalsi ho v prubehu casu nasledovali. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:27

Bože můj.. Prymula přece nebyl vselek. Posral to. On, který měl vést národ k zodpovědnosti byl první, kdo kdo si s níma výstřel zadel. 

Jak teď chcete po lidech, aby dodržovali něco, co ten, kdo je měl vést, jednoduše zazdil. A je úplně jedno co za pikle tam kuli. 

To je starost Andreje, ne naše. 

A pokud se ho chtěl Andrej zbavit, tak mu neměl sedat dobrovolně na lopatu. 

Tohle nešlo vyřešit jinak, pokud chceme, aby lidi ta opatření dodržovali. Jeho odvolání je jediný způsob, jak ukázat, že zásady a nařízení se dodržovat musí.

Kdyby tohle prošlo, těžko tu budete držet disciplínu. 

A ZO by teprve pak bylo mrtvých! Kdyby se na to lidi vykašlal. 

Fakt mě děsí postoje vás, které byste to chtěly zametat. 

Schopných lidi je dost. Jen jim dát příležitost. Třeba zrovna bude Blatný borec. Myslím, že Andrej si fakt už nemůže dovolit ztratit zase dalšího ministra zdravotnictví, takže mu půjde na ruku. Otázkou je, jak silný hráč Blatný je. 

Válka.. Faktvemte si nějaký prášek a začněte myslet racionálně.

Princip je princip. Ten se nemění podle potřeby.

Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:29
Reakce na Kokoska:

Kammila Mozna sis nevsimla, ale o tom, ze jsme ve valce, mluvil Babis uz v breznu, a dalsi ho v prubehu casu nasledovali. 

​aha, mluvil o tom Babiš a spol.....tak to jo, to už mlčím!!

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:30

Vaznost situace snad chapeme vsechny.  Spor byl o Prymulu.  Ja se pridavam k tem,  co si mysli,  ze ho skoda neni.  

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:31

Kammila jezis, jen rikam, ze ten pojem se tu objevil uz davno, mysleno valka s virem! Ja jsem ta posledni, ktera by tvrdila, ze neco je pravda, protoze to rikal Babis. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. října 2020 17:39

Renusatko Tak taky to na me doleha, ne ze ne. Ale  preventivne si misto na hrbitove jeste nerezervuju. Zijeme normalne, v zari jsem porodila, muz chodi denne do prace. Muj tata 65+ porad slouzi svych 10 sluzeb na malem oddeleni aro a taky se nehrouti ze situace (az na ty sestry na osetrovacce). Co se dodrzovat ma, to samozrejme dodrzuju. Ale kolem sebe vidim vetsinou oba extremy a uz me to unavuje.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:39
Online Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:50

Fakt tlačenice na hřbitově? Máme hrobku na Vyšehradě, tlačenici srovnatelnou s trhy jsem tam nikdy nezažila.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:51

Karja Kokoska 

Díky, že mi rozumíte. A ano, začal s tím samotný nejvyšší už na jaře.
Já to beru jen jako analogii. Bojujeme s neznámým nepřítelem. Který zatím vyhrává. 

Rozhodně bych si nedovolila naše životní podmínky srovnávat se životem ať už za druhý světový u nás nebo třeba ten Karabach.

Hrozně moc chci věřit, že všechno dobře dopadne. Ale bojím se, že i když se podaří virus zkrotit za nějakou dobu pomocí vakcíny, tak už svět, třeba ten náš bezpečný ve střední Evropě, už nebude takový, jako dřív. Že nejenže zůstanou mrtví, ale i živí ponesou následky. Společenské, kulturní, že to bude chvíli trvat, než dojde k obnově ekonomiky, kulturního života, cestování, že i to pozastavené školství bude mít velký přesah do budoucnosti. O sebe se nebojím, já už jsem si užila od všeho trochu, ale o své děti a jejich děti. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:56

Jos U nás celou dobu denně pracuje lékařka 72 let, která si ještě vzala i nějaké služby v nemocnici. A máš pravdu, ani jeden extrém není dobrý. Zdravotnického personálu málo bude, minimálně při otevření nějakých tělocvičen, nemocnice na výstavišti a podobně. Na druhou stranu spousta lidí je teď bez práce, s neodbornou péčí by tam pomoct mohli a nehrnou se. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:59

Jennyfor ten poslední odstavec, tak nějak to cítím i já.