Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:06

Jennyfor I já ti rozumím, i když se to možná nezdá 

A věř mi, že toto:

Ale bojím se, že i když se podaří virus zkrotit za nějakou dobu pomocí vakcíny, tak už svět, třeba ten náš bezpečný ve střední Evropě, už nebude takový, jako dřív.

by mohl říct kdokoliv, kdo prožil/přežil jakoukoliv významnou celospolečenskou nebo globální událost. Ano, spousta věcí nebude jako dřív. Je mi strašně líto všech negativních dopadů.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:07

luciole moc díky za pozitivní rozhovor!

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:10
Reakce na Dadoo:

Bože můj.. Prymula přece nebyl vselek. Posral to. On, který měl vést národ k zodpovědnosti byl první, kdo kdo si s níma výstřel zadel. 

Jak teď chcete po lidech, aby dodržovali něco, co ten, kdo je měl vést, jednoduše zazdil. A je úplně jedno co za pikle tam kuli. 

To je starost Andreje, ne naše

​no, takže to, že neměl Prymula roušku ti vadí, ale kdyby se tam hošani v salónku teoreticky dělili o 50 mega rozfrcaných za, dejme tomu, to plošný testování, tak to by ti nevadilo. Pak máme opravdu na morálku každá jiný pohled.

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:17

Jennyfor ten propad ekonomiky je zly, z toho se odviji vsechno ostatni. Nejmin se bojim o cestovani, vsak se podivej, jak se v lete jezdilo. Je spousta lidi, kteri se kvuli dovolene i zadluzi (coz moc nechapu). A samozrejme skolstvi, tam je fakt problem. A taky jake to necha na lidech psychicke nasledky, to je dneska tezky odhadnout. 

Ale zijem, zit musime a budem, nic jinyho se neda delat, nez vydrzet.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:19

Teď mě tak napadá, že to letos 28.10. bude na Hradě asi veselé a plné paradoxů. Předávat státní vyznamenání za zvládnutí korona krize člověku, kterého ve stejný týden (snad) bude prezident odvolávat pro osobní nezvládnutí situace... Zrovna v době, kdy čísla rostou a postele ubývají... 

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:22

Krehutka zadny predavani nebude, jen seznam. Ale sama jsem zvedava, jestli ho upravi.

Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:24

Renusatko nejsi sama, dodržujeme nařízení, s rodinou na Moravě se dlouho neuvidíme, návštěvy jsme zrušili, ale jinak nežiju ve strachu, normálně plánuju budoucnost, užívám si, že bylo dnes krásně, kochám se zahradou a v pondělí půjde dítě do školky tak, jak chodilo dosud. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:28

Kokoska ano, myslela jsem symbolické předávání. A podle mě neupraví. Kdyby Zeman držel jazyk za zuby a neprozradil, Prymula by podle mě nic nedostal. A osobně si myslím, že o to v tuto chvíli nestojí ani sám oceňovaný. 

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:36

Já úplně nerozumím tomu, proč se to tu hrotí, jako kdyby byly jen 2 možnosti, buď Prymula černej nebo bílej. Je asi někde mezi, ušpiněnej fakt hodně a prostě bude odejit. Mně mnohem víc rozčiluje, že se teď problém plně přeformuloval, že Babiš sbírá falešné plusbody, že z Faltýnka je mučedník, co přišel o funkci. Vy tady chápete, že přišel o pseudofunkci v ANO, ale nikoliv o funkci v parlamentu, ale jeho voliči to nechápou. A taky, že se zase lže...lže Babiš, že Zeman nezná jméno nástupce, lže Prymula, že nebyl v restauraci, ale v kapitule,... A že v době, kdy ve zdravotnictví hoří, budeme na nového ministra čekat týden.

Jos já chápu, že asi chceš klidnit emoce, ale napsat že tatínek 65+ stále slouží 10 služeb na malém ARO, to může vzbuzovat dojem, že je brnkančka přijít každý 3. den na 24 hodin do rozjetého covidového ára.

Měla jsem v autě zapnuté radio a opak. hlásili, že z EU dostaneme 150 ventilátorů, to je pěkné, jen bych chtěla vědět, zda s nimi přijde personál. Připojení k ventilátoru není jak zapnout vysavač, je to proces, který se vyvíji dle odezvy pacienta, není možné pacientka jednoduše připojit a tím je vše vyřešeno.

Moc doufám, že až se situace zklidní, že to Babišovi spočítáme..

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:47

Pinot Noir Renusatko Mam to uplne stejne. Nevim, jestli je to tim, ze jsem si prozila dost neprijemne obdobi o rok driv a tohle mi prijde jenom takove "na chvili se omezim, stejne vic udelat nemuzu" a tim to pro me konci...? Mozna. Jaka bude budoucnost stejne nikdy nikdo nemuze vedet, proto nevidim duvod, proc bych se mela nervovat, v jakym pekle budou jednou zit moje deti. Me to teda na svete furt jeste neprestalo bavit.

Online viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:50
Reakce na Fiction:

Moc doufám, že až se situace zklidní, že to Babišovi spočítáme..

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. října 2020 18:51

Fiction Ja jen popsala stav, covid + maji minimum, takze ma porad svuj ,,standard". Ja bych to tak nechtela (a nezvladla), ale on to takhle tahne roky, neni to jen ted. V praci je spis 2-3dny v kuse teda. Tohle je stav naseho zdravotnictvi covid necovid. Dyt by jinak ten spital zavreli, kdyz nejsou lidi.

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 24. října 2020 18:58

Jos Já taky začínala pracovat v době, kdy se na náhradní volna nehrálo, takže jsem někdy v nemocnici trávila čas od pátku 7.00 do pondělí 15.30, tedy tzv. trojskok , potom už max. dvojskok pá + so, nebo so + ne. V době covidu max. těch 24 hod., víc se nedá a až to začnou valit ještě víc, tak si myslím, že nejvíc 12 hodin.

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:01

Jennyfor ty jsi fakt umanuta. Z pohledu korony je úplně a naprosto jedno, co tam dělali.

Nikdo nevíme, kolik podobných schůzek již proběhlo a kolik jich ještě proběhne. A nikdy se to nedozvíme. Jedine řešení je vypraskat je vsechny najednou. Snad ve volbách.

To ale koronu neřeší. 

Zato ministr zdravotnictví, který zavře všechny hospody a příkaže všem nosit roušky a hned první večer je přistižen, že to sám nedodržuje má na chování a zodpovědnost lidi vliv přímo astronomický. 

To pokoutni paktovani jim spočítáme snad ve volbách. 

Online viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:03
Reakce na Dadoo:

Nikdo nevíme, kolik podobných schůzek již proběhlo a kolik jich ještě proběhne. A nikdy se to nedozvíme. Jedine řešení je vypraskat je vsechny najednou. Snad ve volbách.

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:07

Dadoo prosim te, tu hospodu kvuli nim neotevreli! Kdyz ti nekdo rekne Mam fitko, ted tam nikdo nechodi, mam zavreno, prijd na kafe - tak pujdes? Jasne, nejsi ministr a nejdes na schuzku kdovi za jakym ucelem, takze je vsechno v poradku, pokud pujdes?

Offline Jitka77
1955 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:10
Reakce na Dadoo:

Bože můj.. Prymula přece nebyl vselek. Posral to. On, který měl vést národ k zodpovědnosti byl první, kdo kdo si s níma výstřel zadel. 

Jak teď chcete po lidech, aby dodržovali něco, co ten, kdo je měl vést, jednoduše zazdil. A je úplně jedno co za pikle tam kuli. 

To je starost Andreje, ne naše. 

A pokud se ho chtěl Andrej zbavit, tak mu neměl sedat dobrovolně na lopatu. 

Tohle nešlo vyřešit jinak, pokud chceme, aby lidi ta opatření dodržovali. Jeho odvolání je jediný způsob, jak ukázat, že zásady a nařízení se dodržovat musí.

Kdyby tohle prošlo, těžko tu budete držet disciplínu. 

A ZO by teprve pak bylo mrtvých! Kdyby se na to lidi vykašlal. 

Fakt mě děsí postoje vás, které byste to chtěly zametat. 

Schopných lidi je dost. Jen jim dát příležitost. Třeba zrovna bude Blatný borec. Myslím, že Andrej si fakt už nemůže dovolit ztratit zase dalšího ministra zdravotnictví, takže mu půjde na ruku. Otázkou je, jak silný hráč Blatný je. 

Válka.. Faktvemte si nějaký prášek a začněte myslet racionálně.

Princip je princip. Ten se nemění podle potřeby.

​Tohle ale bohužel není vítězství morálních principů, spíš jejich zneužití.

Osobně vůbec nemluvím o zametání, ale o tom, že je možné přešlapy či chyby odkrýt, přiznat, vyhodnotit, vyvodit přiměřené důsledky s ohledem na širší kontext, poučit se, jít dál.

Výsledek by byl možná stejný, ale ten rozdílný proces je podle mě to, co odlišuje společnost, ve které se spousta věcí retušuje a zatlouká, aby se pak jednou za čas rozpomněla na morálku, když se to zrovna hodí (protože se musíte tvářit sněhobíle), a společnost, kde lidi uvažují, rozlišují, hodnotí a chovají se zodpovědně, takže ani není potřeba, aby nad nimi někdo práskal s disciplínou.

Z tohohle pohledu je větší průšvih, že Prymula neuznal (aspoň jsem si toho nevšimla), že udělal botu, než to, že za to "spravedlivě zaplatil". Mluvím jen o té situaci zavřená restaurace a roušky, že měl schůzku s podivným člověkem v podivnou dobu, to je jiná otázka.

Takhle se prostě pořád jen vytvářejí nějací externí zástupci zla a zrady, na které se všechno hodí a ti, co tam zbyli, se dál můžou tvářit, jak jsou bez poskvrnky. Nejsou, nikdo není. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:11

Luna Však já sama tím omezením netrpím, v podstatě žiju ve svým osobním lockdownu už 3 roky.
Celé tohle léto jsem nevytáhla paty z panelákového 2+kk bez balkónu. Ani na jeden jediný den. Takže o tom to není. Každý máme prostě jinou výchozí pozici. 

U dětí mám strach, spíš jak to zvládnou ekonomicky. Dcera má hypotéku na barák, kluk začíná podnikat a vždycky, když se mu to trochu rozjede, přijde uzavírka. 
A bohužel jsem vtažená do světa seniorů a kolabujícího zdravotnictví víc, než bych sama chtěla.

No a pak ta čísla, co nejsou vůbec dobrá.

Takže bych fakt byla ráda, kdyby se našel někdo, kdo to zvládne uřídit a škody na životech i ekonomice budou co nejmenší.

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:15

Jitka77 priznal, ze jedine, cim pochybil, je ta nenasazena rouska v blizkosti ridice. Ona je to pravda, predpisy byly takove, ze venku ve vzdalenosti 2 m od lidi, ji mit nemusel. Ta hospoda, no nevidim to uplne cernobile - jak jsem psala, otevrena nebyla. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:26

Jitka77 tak já si taky myslím, že se mohl zachovat jako chlap, přiznat kiks, omluvit se a posypat si hlavu popelem. Sice si nemyslím, že by ho to zachránilo, Andrej byl evidentně nastartován, ale nemusel aspoň končit trapně a s ostudou.

Nenasazena rouška v noci zas takový průser není. U kohokoli jiného. U něj, samozřejmě, principiálně ano.