Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:30
Reakce na Dadoo:

Jennyfor ty jsi fakt umanuta. Z pohledu korony je úplně a naprosto jedno, co tam dělali.

Nikdo nevíme, kolik podobných schůzek již proběhlo a kolik jich ještě proběhne. A nikdy se to nedozvíme. Jedine řešení je vypraskat je vsechny najednou. 

​no vidíš, a já samozřejmě vím, že se tam ty schůzky konaly a budou další konat a že se nikdy nedozvíme, co se tam dělo. A vadí mi to mnohem víc, než že si Prymule nevzal hadr na hubu. Tohle já považuju za nemorální, ty pletichy, podplácení, zákulisní intriky. A je mi jedno, že se to dělo a bude dít, tím se to omluvit nedá. Proti tomu mi ta rouška přijde jako prkotina.

Ale na tom, že je třeba tu pakáž vypráskat u voleb všechny najednou, na tom se shodneme.

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:35
Reakce na Jitka77:

​Tohle ale bohužel není vítězství morálních principů, spíš jejich zneužití.

Osobně vůbec nemluvím o zametání, ale o tom, že je možné přešlapy či chyby odkrýt, přiznat, vyhodnotit, vyvodit přiměřené důsledky s ohledem na širší kontext, poučit se, jít dál.

to je přesne! Že se jednou Babiš zatvářil morálně a navíc  ještě že zištných důvodu, z něj opravdu cistejsiho politika neudělá. 

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:40

teď zrovna říkají v televizi že každý kontakt musí nutně na testy, že ani malé děti nemají být vynechané a nestačí jen karanténa.. tak musím říct že JM hygiena má na to uplně jiný názor

a popravdě vůbec netuším, co aktuálně platí a jak by to správně mělo být. 

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:47

viktorka_od splavu mne to prijde jako by -pozor, pouze muj nazor - se snazili "naredit " to vysoke % pozitivnich z provedenych testu. Na zacatku sel jeden hlas, ze se lidi chodi testovat zbytecne, kdyz nemaji priznaky, kdyz to chteji jen pro jistotu. Takze se zacali testovat ti, kterym neco bylo, a ejhle, vysoke procento pozitivnich. A ted se zacalo s opacnym pristupem?

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:49

viktorka_od splavu no a zkontroloval někdo odberove kapacity? Před pár dny to bylo cca 6 dní pro samoplátce. Možná pro indikovane mají jiné rezervace... 

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:57

Kokoska ona se docela zvýšila kapacita testu, zhruba o 30% za poslední dva tydny. S procenty pozitivních to neudělalo vůbec nic. To je ta hrůza. 

Děti je potřeba testovat ne kvůli naředění, ale vůbec nejsou data o jejich nakazenosti a nedá se tím pádem rozumne rozhodovat třeba o otevírání škol. 

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:59

continuity no byl to jen napad, data nemam. Jen jsem si uvedomila to Nechodte zbytecne x Prijdte vsichni. Coz nakonec v ruznych fazich epidemie je asi normalni.

49432 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:02

Kokoska no to jsou dvě různý věci - test jen "pro jistotu" je imho blbost, o tom jsem přesvědčená pořád. ale když jsem v jedné domácnosti s nemocným pozitivně testovaným, tak i když sama neonemocním, tak můžu ten vir přenášet dál, ne? já se teda než půjdu ven mezi lidi otestovat nechám, nicméně nařízeno to nemám a dokonce se mi pár lidí už divilo proč bych tam dobrovolně chodila. no a další, který s ním strávil celý den v kanclu, má zůstat 10 dní doma a pak jít do práce přímo nařízeno od hygieny. další věc co s dospělými dětmi, které tu máme, jsou samozřejmě doma, ale kdyby nechtěli tak opět, nařízeno nic nedostali. je mi jasné, že většina lidí se na to vykašle, ať už proto, že prostě ven potřebují (kvůli obživě například) nebo se jim prostě nechce čumákovat doma "pro nic za nic", nebo to prostě jen nechápou... 

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:02

Kokoska to, že se lidi nemají testovat zbytečně šlo od nejakych doktorů a jiná mě hrůza z toho, že by se někdo z nich mohl stát novým ministrem. Protože to padne ta naděje,že když tuto vlnu nějak zvládneme, tak tem dalším předejdeme třeba tím testováním. 

49432 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:03

Krehutka kapacity asi tak - jako samoplátce se muž objednal v neděli odpoledne na pondělí odpoledne, teď co jsem koukala tak se žádankou 30.10. - 1.11.

49432 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:05
Reakce na Kokoska:

Coz nakonec v ruznych fazich epidemie je asi normalni.

​to určitě je, jen by to teda měl někdo jasně říct, co právě platí a co má každej jeden člověk v tu chvíli dělat. i ten co nevisí na netu, i ten co nemá televizi, ten kterýmu je třeba blbě nebo naopak kmitá v práci a nemá čas vymejšlet blbosti. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:05

viktorka_od splavu aha, tak to měl asi štěstí na nějaký uvolněný termín 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:08

viktorka_od splavu 

Se obávám, že hygieny si upravují pravidla podle toho, jak zrovna stíhají. 

49432 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:09

Krehutka no to ne, protože muž od SP to stihnul o půlden dřív:-) sice si musel zajet, ale volno bylo

49432 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:11
Reakce na dynda:

viktorka_od splavu 

Se obávám, že hygieny si upravují pravidla podle toho, jak zrovna stíhají. 

​tomu nerozumím jasněže ten čas kdy zavolají se odvíjí od toho jak stíhají, to beru, dokonce jsem ráno slyšela že v brně mají zpoždění 4 dny a večer skoro nachlup tak zavolali:-) ale pravidla - kdo má jít do karantény, na jak dlouho, kdo na testy atd.. to by snad mělo být daný? minimálně na tenhle týden, než se to zas změní

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:11

continuity ano, těch cca 30% nakažených je bez ohledu na to, jestli je testů 25 tisíc, nebo ted těch 40 tisic.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:12

viktorka_od splavu hledali jsme termín v Brně pro samoplátce a první volný byl myslím az 27.

49432 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:14

Krehutka teď koukám a v židenicích mají volných 19 míst pro samoplátce na 26. v 16h

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:15

viktorka_od splavu 

No že na testy posílaj širší nebo užší okruh kontaků, když vědí, že to testovací kapacita stejně nedá, tak se vykašlou klidně i na manželku.

49432 příspěvků moje polička 24. října 2020 20:17

dynda já myslím že tu kapacitu ani neznají a vlastně je nemusí nějak extra zajímat. jsme teda ve městě kde je x laborek ze kterých si můžeš vybrat, jiný to může být na samotě u lesa, to bych pochopila