Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:41

Jiná Realita By me musela hanba fackovat nakupovat na benzince :D 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:43

razorblade no já jako takový tip, kdyby třeba zavřeli i ty lékárny a drogerie benzinky by asi byly otevřené, protože policajti dohlížející na to, zda všichni sedí na zadku, by museli někde tankovat a kupovat koblihy

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:44

Jiná Realita Ahoj, byla tady po tobe sháňka. Ráda tě vidím .

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:47

všem děkuji za milé přivítání, asi vás přes všechnu snahu nezvládnu všechny zmínit, tak raději nikoho, abych nikoho neurazila :)

já se tu ale asi vážně nezdržím, nemám to doma moc dobrý, a nemám ani čas, ani náladu být zde :( i když bych občas ráda, protože můj život se smrsknul na ošetřování, čekání, a práci. třeba na ty vánoce, až mě chytne depka :)

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:49

Jiná Realita super, že jsi zase tu. Mám radost! 

(Projížděla jsem nedávno kolem Verdunu, a vzpomínala jsem, jak se ti asi vede takový oslí můstek, přiznávám)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:50

Mohučanka já jsem to letos zvládla na otočku do dunqerku...;) za 4 dny.

Offline Miru
17014 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:50

Jiná Realita 

...taky Tě ráda vidím a moc držím pěsti, na všechno, s čím se potýkáš

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:51
Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:58

Jiná Realita ráda tě vidím a souhlasím, že právě osekání všech tradic učiní z Vánoc víc konzumní záležitost než jindy. Vím, že jinou možnost nemáme, ale letošní průběh Vánoc jako ústup od konzumu teda rozhodně nevidím.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 25. října 2020 21:01

Jiná Realita  drž se! 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. října 2020 21:07

Jiná RealitaMám s dotacemi zkušenosti doslova ze všech stran. Pracovala jsem na straně příjemce, externího zpracovatele a aktuálně tvořím ta pravidla (v jiném segmentu, než byl diskutovaný). Jako tvůrce těch pravidel můžu říct, že vždycky počítáme s tím, že se to někdo bude snažit "vojebat" a naším úkolem je tomu pokud možno zabránit zbránit. Že se to nepodaří vždycky na sto procent, je prostě realita. 

Ty školící dotace byly dost šedá zóna, taky se to poměrně rychle zkrouhlo. Taky obecně dotace s nepřímými náklady poskytovaly (na můj vkus) až moc velkej manévrovací prostor. A všude tam, kde se hraděj personální náklady, ty člověkohodiny se dost špatně kontrolují. Ale ono je to těžké, opakovaně zase slýcháme od příjemců a různých organizací, že pravidla jsou moc složitá a přebujelá  a že je potřeba dát těm příjemcům trochu důvěry a volnou ruku ... No jasněže jsou pravidla složitá, právě na základě tý špatný zkušenosti z praxe. Někdy je těžký to vybalancovat. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. října 2020 21:09
Reakce na Černá kočka:

MP Meri Tam je dulezite si odpovedet na otazku zda by takova firma  tuto dotaci dostala kdyby ji nevlastnila Prymulova dcera.

​To je zajímavá otázka, na kterou absolutně neumím odpovědět. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. října 2020 21:14

Liesel No a? Na tom snad není nic nelegálního ani nemorálního? Tak prostě probudili spící firmu, aby začali vyrábět desinfenci a technologii dostali 50 % dotaci. Co na tom? Kdyby to nebyla Prymulova dcera, vadilo by to někomu? Prmula určitě nemůže za to, že je tady poptávka po desinfekci a jestli může za to, že firma jeho dcery tu dotaci dostala ... o tom dost pochybuju.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 25. října 2020 21:20
Reakce na Jiná Realita:

Zarinya no to nikomu nezávidím, mám kolegyni, která má všechny děti a vnuky v čr, (edit: a ona je ze slovenska, jsem nedodala)  a samozřejmě se dřív hodně navštěvovali. už teď je dost zoufalá. jestli bude nějak omezené cestování, tak si ji vůbec neumím představit, co si počne. sami doma s manželem, děti a vnuci zpívající koledu ve videohovoru :( tohle jsou zničené vánoce.

​Já sjem celou rodinu neviděla skoro rok - o Vánocích to bude rok a pochybuji, že se do ČR dostaneme. Akorát rodiče a tchýni jsme viděli v červenci. takže o zničených Vánocích mi tu nepovídejte BTW já mám ještě v listopadu narozeniny, taky první bez rodiny.......

Tu kolegyni naprosto chápu. Když to máš před půl světa, jsi zvyklá. Ale když jsi tři hodiny cesty autem, je to šílené

jen doufám, že to alespoň celá rodina přečká v pořádku

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 25. října 2020 21:49

A666 mne sa podarilo byť s rodinou na Slovensku v lete a som za to strašne moc vďačná. Pretože na Vianoce domov nepoletím. Akože nie je to až taká tragédia, hoci to budú moje prvé Vianoce ktoré s rodičmi nebudem. Ale zas budem s priateľom a jeho rodinou.

Dnes to na mňa tak nejak celé doľahlo. My sme mali tento rok naplánovaných toľko rodinných akcií, maminu 60tku, ocovu 65ku, ich 40te výročie svadby, bratrancovu svadbu, tetinu 50tku - nič okrem tej svadby sa nekonalo a na svadbu sme nemohli prísť... Tiež mám na začiatku novembra narodeniny a nemám ich ani chuť sláviť. Ale tak, najdôležitejšie je, aby sme to celé prežili s čo najmenšou ujmou. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 25. října 2020 21:55

Ja jsem se dneska poprve nasrala na mlady lidi. Sla jsem si vecer nakoupit do alberta a tam jsem potkala nekolik skupinek mladaku, jak nakupujou snacky a plechovky liminady a energitaku, dalsi skupinku, ktera si s podobnym nakupem posedavala po lavicce, vsechny skupinky byly minimalne po ctyrech. Celou dobu kolem korony snasim dobre, jsem docela splachovaci a nejsem vydesena, ale tohle me fakt vytocilo, protoze vsichni se omezujeme a kvuli temhle pitomcum se budeme muset omezivat mnohem dyl. A taky si rikam co jejich rodice, ktery je nechaj takhle bloumat po vecerech po obchodech a lavickach po meste. Ja snad za chvili zacnu kvitovat nocni zakaz vychazeni.

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 25. října 2020 21:57

Tady jsou nějaké modely a taky odpověď na otázku, proč se zpřísňují opatření po pár dnech. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:03

protože vidím, že tu jste za komplentí lockdown, přemýšlím, jak si to konkrétně představujete?

resp., přemýšleli jste nad reálným provedením?

protože - takové opatření nemůžou vyhlásit v noci s tím, že platí ráno. pokud ho ale vyhlásí jakkoli dopředu, nastane armageddon, v obchodech se budou důchodci umlacovat holema kvůli poslednímu kuřeti, matkám budou ušlapávat děti ve frontě na plenky apod. a nakazí se tam už i ti poslední, kteří ještě nakažení nejsou.

myslím, že asi nikdo nevěří, že by armáda zvládla nějakou logistiku nezbytného jídla, hygienických potřeb, krmiva, léků...pro všechny všude, zejména na různé samoty, nějaké procento lidí třeba pobývá na chatách v lese.

jak by dokázali během několika dnů třeba vyřešit to, že někteří lidé musí i s doprovodem jezdit přes půl republiky na ošetření do nemocnice, třeba každý týden. a taky na převazy, které momentálně nedělá nikdo doma a desátník to asi určitě nezvládne. 

ať  se na to dívám jakkoli, pořád vidím velkou masu lidí, která bude muset dál vycházet, pokud nechtějí mít vedlejší ztráty větší než na coronu. a pořebovala by během dne nebo dvou zařídit pro toto vycházení nějakou speciální výjimku. připadá mi nereálné to zorganizovat.

Online Tak Betty
6194 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:04

razorblade já se neodvažuju někoho soudit, sama nevím jak bych se chovala kdyby mi bylo těch cet. Nemám o sobě tedy valné mínění. A to už mi pár desítek let není těch cet.

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:05

Jiná Realita tjo to je super že jsi tady, a tvoje katastrofické scénáře chyběly

nevím o tom, že by někde (krom číny) proběhl úplný zákaz vycházení bez možnosti nakoupit si potraviny, o tom přece nikdo neuvažuje.