Tak Betty
razorblade neříkám že to je správný, ale při představě že mi je třeba 17 a mám zůstat týdny zavřená v bytě s rodiči a mladším sourozencem, to je utopie, někdo z nás by skočil z okna a možná že ne jeden![]()
Koronavirus
razorblade třeba je rodiče naopak vyhodili, aby mohli pracovat. nebo mají doma ponorku. co mají dělat, když sedí celá rodina už týdny doma třeba v mini bytě? mně kdyby bylo náct, měla bych nějakou tu lásku, tak by mě hodně těžko asi někdo držel doma zodpovědně u vyšívání, když nemůžu ani do školy, ani do kroužku, ani prostě vůbec nikam, do kina, sportovat...jen sedět doma. pro ta děcka to podle mě musí být těžší než pro dospělé.
viktorka_od splavu no a co izrael? když omezili vycházení na 500m od domu? to si moc nenakoupíš.
razorblade Ja to jeste chapu u tech skutecne mladejch. V tech osmnacti bych z toho byla nestastna, i bych chapala svoje deti. Ale ze delaj party lidi myho veku a myho vzdelani, to nechapu vubec. Ale je mi jasny, ze na to dojedem, ze kvuli temhle svobodomyslnejm budem vsichni sedet doma. A dneska to na me padlo taky, ze to nedam proste, ale budu muset no!
viktorka_od splavua navíc, pokud myslíš, že by nadále zůstávaly otevřené potraviny, drogerie a ostatní věci, tak v čem by spočíval ten lockdown? že by se zavřela škodovka a květinářství? já právě moc netuším, co si kdo pod tím lockdownem představuje, proto mě to zajímá.
přijde mi, že každý pod tím vidí něco jiného. někdo, že by rozvážela armáda potravinové balíčky :) a někdo, že se zavře škodovka a hyundai.
razorblade já si pro zachování vlastního mentalniho zdraví říkám, že už to třeba prodělali a mají imunitu
razorblade u nás na malomestě to stejný, vpodvečer jsrm potkala asi tři bandy mlaďochů. To stejné mi říkala dnes mamka, tamní omladina jde do vietnamské večerky před zavíračkou koupit chlast a cíga a v množství větším než velkém vysedávají za školou a kalí. Tak snad až se ochladí, přestane je to venku bavit a vrátí se do teplých pokojíčků k pc..
razorblade my jsme se sli odpoledne projit kolem potoka, lidí chodilo dost, je fakt, ze vetsinou po dvou, max rodiny s detmi. Hodne jsme potkavali cyklisty. To by bylo v poradku. Na konci lesa grilovačka, asi 15 dospelych a spousta deti, rousku nemel nikdo, pohoda, povidali, smali se... jiste vsichni pribuzni, blizka rodina.
Jiná Realita Napada me treba omezeni vychazeni kdyz nemas vazny duvod a zakaz shromazdovani vic jak dvou osob (tohle by treba resilo ty vyse zminovane particky).
Jiná Realita netuším. ale včera jsem četla že už od srpna hygiena uplně rezignovala na nějaké kontroly lidí v karanténě, tudíž si myslím že jak testování, tak nějaké zákazy čehokoliv jsou uplně k prdu, když si z nich nikdo nic nedělá.
Jiná Realita Ja myslim, ze v Izraeli, ty nakupy nebyly podminene 500m. Vzdyt to by si nenakoupilo docela dost lidi. Mohlo se do nejblizsi samoobsluhy a lekarny. Tech 500m bylo tedy asi neco jako ,,vyvenceni se,,?
Jiná Realita tak může nastat to, že zavřou kanceláře a vsechny provozy, které nejsou součástí kritické infrastruktury (vyrobci a prodejci jídla, léků, elektrarna atd.) Jak Prymula někde zmínil, homeoffice se nevyužívá dostatečně (a já s ním souhlasím). A upřímně, kdyby pred měsícem zatlacili na zamestnavatele, aby na pracovišti nechali jenom ty, u kterych prokazatelně HO nelze, mělo by to dle mého větší efekt než zavření obchodů.
Jiná Realita ráda tě tu zase vidím, mockrát jsem na tebe myslela a držím palce v tom nelehkým období.
Krehutka vzhledem k tomu, že prokazatelně se prý většina lidí nakazila buď v práci nebo doma od rodinného příslušníka (to nezakážeš) tak si myslím že máš naprostou pravdu.
ostatně doma to taky máme od rodinného příslušníka z práce - a to v září i na HO zůstali, ale pak to vypadalo že vlastně pohodička... tak se to zas rozpohybovalo a jak to dopadne bylo jasný
viktorka_od splavu Černá kočka mě napadl zákaz nočního vycházení (ale osobně mi přijde, že to nic moc neřeší, zdá se mi, že při nočním vycházení se zas tak moc lidí nenakazí, určitě se jich mnohem víc nakazí v práci přes den).
a třeba nějaké další omezení, kolik lidí může být v obchodě, omezené hodiny na nakupování (ale zase mi přijde, že by to jen zhoršilo, protože by se tvořily fronty před obchody).
a potom fakt zákaz průmyslu, který nevyrábí potraviny.
Jiná Realita no ty to bereš moc logicky. já čekám že vyhlásí něco děsně zásadního, jako byly ty nákupní hodiny pro důchodce
viktorka_od splavu Tak v Izraeli mohli max 1km od domova. Jeden obchod bych v tom okruhu asi měla.
Karja Ja ten lockdown nebo co to mame prijimam s klidem, protoze mam to stesti, ze furt pracuju a jezdim i do kancelare, takze mentalni zdravi si zachovavam, ale proste me sere, ze tahle skupina lidi na to sere a kvuli nim v tomhle divnym vakuu budeme dyl. A je mi jedno, ze jim je 13, pravidla pro ne platej stejne jako pro nas ostatni (a pro Prymulu![]()
). A co setyka mejdanu lidi naseho veku, tak ja mam pocit, ze neco takovyho se odehravalo v patek v byte pode mnou. Je to 2kk jako mam ja a rvaly tam do jedny do rana minimalne 4 hlasy. Nemyslim si, ze by v tom pidibyte vsichni bydleli... no, maj stesti, ze se mi prici bonzactvi, jinak by je navstivili mestaci. A ne kvuli tomu kolik jich tam je, ale proto, ze v jednu v noci chce clovek spat a ne poslouchat bandu kretenu jak si na plny pecky poustej dalibora jandu a ty jeho srackoidni pisnicky sborove vyrvavaj s nim...
razorblade no a teď si vem, že většina lidí se nakazí v práci![]()
razorblade no kvůli tomu Jandovi by si ty měšťáky zasloužili, příště buď nekompromisní :))
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY