Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:26

Kokoska Tyhle lidi by nakopnul uz asi jen jejich blizkej na jipce

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:27

Sweet Potato ja ne. A navic bydlim uplne jinde, nez mam v obcance. Coz plati pro spoustu lidi, prechodny bydliste je celkem bezna vec a nevim teda, jak se prokazuje.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:29

viktorka_od splavu Myslim, ze v nasem vymetenym openspacu nema korona sanci prelitnout tech x metru z jednoho na druhyho a i na hajzlik chodime v rousce

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:29
Reakce na carries:

A666 mne sa podarilo byť s rodinou na Slovensku v lete a som za to strašne moc vďačná. Pretože na Vianoce domov nepoletím. Akože nie je to až taká tragédia, hoci to budú moje prvé Vianoce ktoré s rodičmi nebudem. Ale zas budem s priateľom a jeho rodinou.

Dnes to na mňa tak nejak celé doľahlo. My sme mali tento rok naplánovaných toľko rodinných akcií, maminu 60tku, ocovu 65ku, ich 40te výročie svadby, bratrancovu svadbu, tetinu 50tku - nič okrem tej svadby sa nekonalo a na svadbu sme nemohli prísť... Tiež mám na začiatku novembra narodeniny a nemám ich ani chuť sláviť. Ale tak, najdôležitejšie je, aby sme to celé prežili s čo najmenšou ujmou. 

​Naprosto rozumím, pro mě to bude taky poprvé bez rodiny a ten pocit je těžký. Navíc já byla zvyklá jezdit do čech co 3 měsíce.......

Musíme to zvládnout příští rok snad bude lépe

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:30

Kokoska Jsem si ted hodila do mapy trasu do sveho trvaleho bydliste (u rodicu) a pise mi to 1,1 km! Myslis, ze by mi to uznali?

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:32

Kokoska Hehe, já vlastně taky. Ale jen o kousek. Vzdušnou čarou to ani ten kilák není.

Jo a Burešovi už snad konečně fakt hráblo:

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:32

razorblade však to byla sranda, myslím to spíš tak, že potenciál k nebezpečnýmu rozšiřování covida asi leží spíš jinde, zvlášť pokud se ta děcka nakazí jen mezi sebou a maximálně ještě rodiče na HO, tak si toho třeba ani nevšimnou. že se raketově šíří po špitálech a domovech důchodců je myslím větší průsr

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:33

razorblade nejdriv by to museli premerit, to je jasny! 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:33

Jiná Realita Ono by se ani nemuselo nic moc nového vymýšlet. Stačilo by se chovat jak na jaře. To bylo naše město jak po vymření. Teď bych nepoznala, že je nějaký lockdown. Třeba kavárna prodávala na jaře u výdejního okénka, teď se vesele chodí  pro kávu a dorty dovnitř. Do billy lidi dávkovali, teď je to každému jedno. Roušky 50% lidí pod nosem. Trhy? Ani náhodou a fuk jestli farmářské nebo bleší. Já bych opravdu byla pro pokuty, jinak se s lidmi prostě domluvit nejde. O to se pokoušejí už měsíc a půl.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:34
Reakce na Krehutka:

Jiná Realita tak může nastat to, že zavřou kanceláře a vsechny provozy, které nejsou součástí kritické infrastruktury (vyrobci a prodejci jídla, léků, elektrarna atd.) Jak Prymula někde zmínil, homeoffice se nevyužívá dostatečně (a já s ním souhlasím). A upřímně, kdyby pred měsícem zatlacili na zamestnavatele, aby na pracovišti nechali jenom ty, u kterych prokazatelně HO nelze, mělo by to dle mého větší efekt než zavření obchodů. 

​Jo, s tím HO je to průser. zrovna sjme domluvili s kamarádem, jehož zaměstnavatel se tomu brání zuby nehty........

49432 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:35

ionicera je fakt, že naposled když jsem byla u nás v samošce tak jedna pokladní seřvala zákazníka ať si dá roušku správně i přes nos a u vedlejší kasy přitom v klídku platil borec uplně bez roušky. hlídač žádnej. na jaře tam hlídkoval vzorně

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:36

Sweet Potato on je vlastne takovej obycejnej clovek, jeden z nas, strejda od vedle

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:38

A666 dúfam, že áno, a že si to všetci s rodinami vynahradíme

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:38

viktorka_od splavu Jo. Hlídač dohlížel i nad dodržováním těch 2 metrů. Já už neměla nervy na ty lepiče na zádech, tak beru od rohlíka už naprosto všechno. Tam jsem ještě nezaznamenala nějaký roušky napůl žerdi. Vždycky bylo všechno ok.

49432 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:41

ionicera nám nechává tašky za brankou, takže nevim. ale asi na tom brzy zkrachujem, každej nákup je tak dvojnásob drahej než jsem zvyklá

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:41
Reakce na Krehutka:

Jiná Realita tak může nastat to, že zavřou kanceláře a vsechny provozy, které nejsou součástí kritické infrastruktury (vyrobci a prodejci jídla, léků, elektrarna atd.) Jak Prymula někde zmínil, homeoffice se nevyužívá dostatečně (a já s ním souhlasím). A upřímně, kdyby pred měsícem zatlacili na zamestnavatele, aby na pracovišti nechali jenom ty, u kterych prokazatelně HO nelze, mělo by to dle mého větší efekt než zavření obchodů. 

Taky mi to na základě té zveřejněné statistiky, kde se lidi nejvíc nakazí, vychází jako jediné opravdu efektivní řešení.

A souhlas, že včera bylo pozdě.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:43

Jinak američané předefinovávají úzký kontakt, podle nich může jít i o tzv. kumulativní kontakty, kdy je člověk sice s jedním nakaženým v kontaktu do 15 minut, ale následně je v kontaktu s nakaženými a tak se to nasčítá....... Celekm to považuji za reálné a nejspíše to může být důvod různých nákaz bez zjevného rizikového kontaktu.....

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/php/contact-tracing/contact-tracing-plan/appendix.html?fbclid=IwAR3FEYCo5igb8ZEABwtOVDdvxjOH1ORlj_6OhkQc8hCpKdRnfuL-cA9raw4#Key-Terms

P.S. Kumuluje se po dobu 24 hodin.....

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 25. října 2020 22:45

viktorka_od splavu No prave... a jak vis, ze vsechny ty decka maj doma rodice na ho? Jak vis, ze neci mazka nedela ve spitale? V duchodaku? Nemyslim si, ze vswchny nactilety decka, ktery po vecerech vymetaj obchody a parky, musej mit rodice bily limecky.

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 26. října 2020 06:46

Včera na čt 24 bylo interview s Mudr. Balíkem. Bylo to moc zajímavé, jeho osvěta by moc pomohla to zvládnout. Jeho nadhled, pochopení a zároveň apel na sebekázeň a slušnost.

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. října 2020 08:39

Lockdown si maximalne umim predstavit jako uzavreni nekterych vyrobnich linek, casti sluzeb co jeste funguji a tecka. Kriticka infrastruktura musi jet bez okezeni, dale pece o hospodarska (a vlastni) zvirata ci utulky, zoo, energetika, vyroba potravin (ale i linky na vyrobu rousek). Nakupy, lekar a nektere prace budou povoleny. Izrael ma podle me vetsinu obyvatel ve mestech, nefrci tam chatareni a zemedelstvi a chov zvirat tam asi ve velkem taky nebude (muj velmi zjednoduseny pohled)..Myslim ze zadna evropska zeme nevydala tak tvrdy ekonomicky lockdown. Pokud i v osekanem provedeni, i tak to bude obrovsky a nedozirny prusvih.

Naopak zakaz nocniho vychazeni, omezeni poctu lidi v obchodech a zvyseni HO vidim jako logicky (a nelikvidacni) krok.