Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 999
19889 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:15

brrr To je super .

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:16

brrr boží

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:16

brrr Tyjo, kolega se toho nebojí...

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:20

Torrah 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:23

barbucha Mezi těma dvěma kauzama nevidim žádnou spojitost kromě toho, že v obou hraje nějakou roli desinfekce. 

Jako vůbec nevím, jak se ze mě stal obhájce nějaký Karolíny, o který vim kulový, ale pořád prostě nevidím problém. Tak podniká ve zdravotnictví a nejspíš na týhle celý situaci taky slušně vydělala. No a? To má jí prodávat ponožky, aby to nevypadlo blbě? (Že by Prymula uměle "podporoval" epidemii, aby rostla spotřeba desinfekce, to je teda už moc divoký, někde na úrovni těch mimozemšťanů.)

Ad ta dotace - vite vůbec jak funguje přidělení dotace? Vypíše se otevřená výzva, do ní se přihlásí xy firem, všechny musí zpracovat žádost, doložit kvantum dokumentů, splnit kritéria (kritéria btw schvaluje minotorovací výbor, složenej z nějakých 40 zástupců různých resortů a organizací), projít procesem hodnocení (hodnotí obvykle dva nezávislí experti, následně zasedá výběrová komise) a pak někde na konci to podepíše Havlíček, jako zástupce poskytovatele. Všechno je to transparatní, s trochou práce i dohledatelné, část informací veřejná úplně, na část se může v systému podívat každej druhej zaměstnanec OP PIK, potažmo celý implementační struktury. Jako to fakt nefunguje tak, že Prymula vrazí do kanclu, houkne na nějakýho úředníka a ten někde vyškrábne půl mega a pošle ho na účet nějaký spící firmy. 

Jako až mi někdo ukáže, že měli splnit nějaký kritérium a nesplnili (a někdo to blbě ohodnotil) nebo měli nakoupit nějakou technologii a nenakoupili, pak je to jasnej dotační podvod. Do tý doby je to jenom takový plivání. 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:29

prďola jede v tom Bill Gates, tak asi u Microsoftu.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:33

MP Meri 

Jo, těch 75 mega vysátých za poradenství se mi jeví jako jasná bouda, 650 na mašinu na dezinfekci spíš využitá příležitost. 

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:33

MP Meri 

Podivej se na toho Horaka v prispevku Torrah... ten to celkem trefil.

Ale jinak tvoje vec, kdyz chce hajit vseobecnou transparentnost v nasi republice... k tomu uz je celkem tezko co dodat

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:34

prďola me ocipovali 5x

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:36

Lamicka 

Hotovej robocop.

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:41

OliveOyl No to je ale průšvih! To se mi bude furt vymlouvat, že mu jedou aktualizace... sakra, sakra!

Lamicka A nebyla to jen rychlá výměna nefunkčních čipů? očipovat - odčipovat - očipovat - odčipovat - očipovat konečně funkčním čipem. Jestli  je za tím Gates, tak bych si tipla spíš na blbé beta verze

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:42

notna Ty první fotky dlouhým sklem dav účelově zahušťovaly. Ale viděla jsem i jiné, "neúčelové", a i na těch bylo podle mne zbytečně mnoho lidí. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:43
Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:47
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:48

prďola no taky me to napadlo

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:49
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:54
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:55

dynda barbucha K tomu co píše Horák se nevyjadřuju, jelikož o tom absolutně nic nevím. Situaci v sektoru (jestli myslí farmacii?) absolutně neznám, tak nemám nejmenší tušení na co naráží. 

Vyjadřuju se k tomu přidělení dotace. Že jsou mezery v transparentnosti (minimálně co se přehlednosti týče), je jasný. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:55

brrr tak ten je drsnej. a prý tučňák

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. října 2020 13:55
Reakce na nonemy:

​Oni pořád srovnávají situaci s jarem, co se týká lidí doma, tak by taky ale měli srovnat výši náhrad. Na jaře bylo např. OČR do 13 let věku ve výši 80 %, teď do 10 let 60%, pokud se nepletu. To je jedno, ale prostě nemůžou čekat, že se lidi tolik omezí, pokud nebudou mít z čeho žít (odhlížím teď psychologický aspekt, kdy to někteří lidé stále bagatelizují, to má samozřejmě taky vliv). A samozřejmě ty finance nejsou nafukovací, stát už na to nemá. Začínám si myslet, že ten jarní lockdown byl příliš silný, přestože jsem předtím měla opačný názor. Jsem zvědavá s čím teď dojdou, a v jaké výši budou ztráty všem postiženým refundovat. Kdyby aspoň nevyhazovali zbytečně (např. za roušky důchodcům).

​jenze tady je nepomer i u HO a tam o zadne nahrady nejde, tam je to jen o tom, zda to zamestnavatel umozni a zda to zamestnanec vyuzije 

Jinak jarni lockdown byl nejspise zbytecne protahovany tam, kde to byt nemuselo, a pak nasledovalo okamzite uvolneni snad vseho.....