Tak jsem rada, ze dneska ta demonstrace probehla docela v klidu. Ale to Polsko! Tim zakonem o potratech se vlada uplne zblaznila a nedivim se demonstracim a nepokojum (a sakra jim fandim).
Koronavirus
MP Meri mne z erousky neprislo nic a muzi volali jen z toho callcentra k doplneni info do databaze (bydliste atd) z hygieny nikdo.
Vzždyť je to úplně strašný, jako chtěla bych věřit, že je to kvůli tomu, že nejprve obvolávají konktakty, které o nákaze pravděpodobně nevědí, ale bohužel tomu nevěřím.
Jinak po dnešní lehké diskusi s "popírači" v mém okolí jsem se přistihla, že jsem si chvíli úplně přála, aby se to zdravotnictví opravdu zhroutilo a na ně se nedostala řada třeba s vymknutým kotníkem (ať nejsem moc krutá), protože to fakt není možný ty jejich argumenty.
MP Meri nevím třeba jo. muž se to dozvěděl tak že mu volal ten kontakt, oficiálně nikdo. testy si zaplatil sám.
MP Meri Já se teda musím taky přiznat, že jsem si dneska říkala, že teda nepřeju nikomu nic zlýho....ale nějaká negativní zkušenost by nebyla k zahození!
Moje kamarádka je s velkou pravděpodobností pozitivní, ztratila čich, částečně i chuť. Nějaké kolegyně byly pozitivní. Je teď na HO a má když tak vlastní kancelář (na úřadě). Na testy jít nechce, aby mohl manžel chodit do práce. A že v jejím okolí je spousta lidí, co to udělali stejně, prodělaly to (údajně) celé rodiny, zůstaly doma a žijí dál....a že to testování je zbytečný hon na lidi. A že se stýkají pořád s těmi samými lidmi, pracovně i soukromě a mají dohodu se vzájemně neoznačovat.
A ještě mi řekla, že i ve firmě jejího muže je ze strany rakouského vedení tlak, aby lidi pracovali, pokud jim nic není a vzájemně se případně neoznačovali.
Jako hleděla jsem.
Garfie A me to vubec neprekvapuje. Pribuzna pracuje jako ucitelka v MŠ a zjistilo se tam, ze pozitivni matka v karantene tam posilala naprosto v klidu dite. Takze pulka ucitelek uz to ma a ona ted ceka na testy.
A mam nektere kamaradky, co tzv. "chteji zit!", jak mi bylo receno a absolutne nic nedodrzujou. A nic s nima nehne...![]()
Garfie no pokud nemá v rodině nikoho staršího, tak jí to může projít, ale těm, které třeba nakazí, už ne, to je na tom to smutné. Vím o rodině, kde to chytli všichni a doma babička s Alzheimerem. Snažili se zajistit jí pomoc přes nějakou domácí péči a tak, ale neuspěli - nikdo nechtěl chodit do domu, kde je covid. Takže ji volky nevolky museli ošetřovat oni, a tak to babička dostala taky a už není. A to není jedna paní povídala, to je skutečnost. Znám je. A to je to, co spousta lidí nechce nebo neumí vidět. Nehledě na to, že - jak psala výš MP Meri , za chvíli se budeme bát jít do špitálu s čímkoli, zajedno abychom neobtěžovali, za druhý abychom tam nic nechytli... Nečekají nás pěkné týdny a spousta lidí to pořád nechápe.
Luna No vidíš a já myslela, že tohle je nějaká podivná skupina...jako já chápu, že někdo třeba z přesvědčení nedodržuje nařízení, taky bych neměla stres chodit bez roušky venku, nebo se jít třeba jako pozitivní bez příznaků projít někam do lesa, pokud u něj bydlím. Ale nejít na testy, když jsem si jistá, že jsem nemocná? Nebo teda spíš nechat chodit do práce manžela?
Torrah Oni bydlí sami, ale mají dvě děti dost závislé na babičkách, prakticky tam vyrostli, když jsme byli společně na dovolené, obě děti (jeden z toho puberťák) každý večer babičce volali-to jsem dost hleděla. Prý zrušili všechny rodinné oslavy a tak, ale já pochybuju, že by se děti s babičkama nevídaly, spíš se mi to jen bojí říct.
proste to vypada ze jsme dost v haji a nejen s covidem
Garfie já ale třeba nevidím žádný problém v tom nejít na test, když jsem nemocná. jen v tom, že dál chodí manžel. pokud by oba byli na ho, tak proč, pokud by si hodili preventivní karanténu? aby věděli, že to mají?
edit: třeba kdybych měla já pocit, že mám nějaké příznaky a není mi dobře, přišlo by mi asi taky zbytečné chodit na test. nestýkám se s nikým. nakoupit jdu jednou týdně v respirátoru, a obchodem proletím jak blesk, protože se nechci sama nakazit, mám na starost těžce nemocné. do práce jezdím vlastním autem. v práci mám celé patro pro sebe, protože tam chodím v jiné doby než ostatní, a mám svoji kancelář, některé kolegy jsem neviděla týdny. nebylo by koho trasovat ani koho varovat.
je v takovém případě rozumné na test jít a jen ještě trochu zahltit systém, který se hroutí, nebo prostě jednou nejít nakoupit a nejít týden do kanceláře, a nechat uplynout těch 10 dnů?
proste to vypada ze jsme dost v haji a nejen s covidem
Tak ono kdyz leta lidi vidi, jak maji vse na haku predstavitele statu - kdyz mame v cele rpemiera ve stretu zajmu a prezidenta, co lze a neumi se omluvit, tak jsou tohle bohuzel dusledky. V podstate strasne dlouho s gustem rozdmychavali nesnasenlivost a sobectvi a ted se divi, ze uz lidi neposlouchaji ani je ![]()
Strasne nam chybi nekdo, kdo by mel realnou autotiru nad lidma, komu by fakt naslouchali ![]()
Jiná Realita Souhlasim. A co mi teda hlava total nebere je to dite pozitivni matky ve skolce..
U toho manzela si predtavuju, ze ma treba firmu o 1 cloveku nebo tak neco...
Jiná Realita docitam a nelibi se mi, jak jsi napsala, ze lyzovani je zbytecna kratochvile. Pro me je to sport, ktery me v zime udrzuje v kondici, zlepsuje imunitu a taky dychani. Jako v pohode si to odpustim, kdyz bude spatna situace, stejne jako jsem si to treba odpustila, kdyz jsem byla tehotna, ale neznamena to, ze me to nebude hodne mrzet. Kazdy ma rad neco, neni treba shazovat aktivity, ktere pro tebe nejsou dulezite.
Jiná Realita Však já psala, že já taky ne, pokud se hodí domů celá rodina. Dokonce jsem doufala, že bychom taky nemuseli na testy, když nahlásím, že jsem na HO a děti nechodí do školy a můžeme mít 100% karanténu, ale bohužel musíme (muž je pozitivní bez příznaků). To tam ale nefunguje, on chodí dál do práce, ona mimochodem taky, když je třeba (má vlastní kancelář), dokonce se normálně vídají se známýma, kteří na to mají podobný názor.
Pavlena U toho muže jsem psala, že pracuje pro rakouskou firmu, která takový postup (pokud je zaměstnanec pozitivní, tak netrasovat kolegy!) doporučuje, takže na můj případ to neplatí! :-D A chodí k nim zákazníci, mimochodem....
Jiná Realita mozna aby vedeli, ze to maji, aby to mohli rict svym kontaktum, ti zustali doma a pripadne to neroznaseli dal po svete. Kdyz nekomu zavolaji, ze je jim blbe, ale nevedi, tak jen prehazujou zodpovednost na jine - jestli se oni otestujou nebo jen zustanou doma nebo budou s klidem chodit mezi lidi.
Lamickajá se tedy netajím tím, že lyžování jako takové nemám ráda jako neekologickou a přírodu těžce obtěžující zábavu, ale v tomto případě to bylo myšleno jinak.
v souvislosti s rozvolňováním. že jde až o tu skoro nejposlednější kratochvíli, pokud si srovnáš priority ne svoje, ale ...jak to nazvat, občanské nebo společenské. i kdyby to byl nejlepší sport ze všech. protože priority jsou zdravotnictví, školství, potom omezené oblasti podnikání, které živí největší procento lidí a podílí se na hdp největším dílem z těch omezených (což zimní střediska v čr nejsou) jako restaurace, nebo jsou občansky potřebné jako třeba kadeřnice ...a až potom "kratochvíle" a je jedno, jestli to je lyžování nebo koncert u2.
zmínila jsem to proto, že s ohledem na sezonu není zrovna koncert u2 aktuální, na rozdíl od právě lyžování.
Jiná Realita Jinak teda ještě k tomu nejití na test, pokud proděláš covid a někdo tě během následujících tří měsíců vytrasuje, nemusíš do karantény. Vysvětlovala to tady 999, její známý to tak udělal (=zůstal v izolaci a nešel na test), ale od té doby už byl 2x vytrasovaný a v povinné karanténě, vlastně zbytečně.
Kokoskano jenže já jsem to myslela pro lidi, kteří žádné kontakty nemají.
jako já.
Garfie to je asi důvod tam jít, ale já jsem natolik asociál, že jsem nikde nebyla měsíce :/ krom vejletu do francie. takže pro mě by ani tohle nebyl důvod. můj výhled je, že minimálně do vánoc nepůjdu vůbec nikam. krom toho nákupu a každých 14 celodenního posezení v autě při čekání na nemocnici (protože nečekám, že do konce roku se otevře cokoli, kde bych ten čas mohla strávit).
Jiná Realita Ten pozitivní test, i když ho jakoby nepotřebuješ, může mít smysl i proto, že po uzdravení budeš mít 3 měsíce jistotu, že tě nepoženou do další karantény.
(Edit: koukám, že to píšu pozdě. Ale zrovna v tvém případě, při ježdění po doktorech, by se to hodit mohlo)
Jiná Realita promin ale takovych moc nebude. hlavne kdyz nemas kontakt s nikym tak to ani nechytnes:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY