Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 20:44

Jiná Realita mezitím ty firmy skrachujou a toto není business, kde pošleš člověka na měsíc na školení a pak už pracuje, takže zpět to nepůjde vůbec jednoduse. zaškolení trvá léta,je v tom spousta peněz, zkoušek, uceni a po nějaké dobe bez praxe většina profesi ( piloti, mechanici) přicházi o licenci. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2020 20:46

continuity takže to vůbec nejde tak, že třeba odejdou na půl roku, nebo na rok, a pak, až vzroste poptávka, by je zase přijali? (nemyslím piloty, vím, že musí nalétat x hodin, aby si udrželi licenci, ale třeba...mechaniky nebo nějaké jiné profese, které ani neznám) třeba po nějakém přezkoušení?

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 28. října 2020 20:48

To nemůže nebýt fejk!

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 28. října 2020 20:49

Jiná Realita představ si to třeba u lékaře...myslíš, že se po roce, dvou může po nějakém přezkoušení vrátit ke své profesi?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 28. října 2020 20:51

Sweet Potato To musí byť fake!

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. října 2020 20:52

Sweet Potato to musi bejt fejk! 

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 28. října 2020 20:53

711990 No ale megarafinovanej teda by byl. Sleduje ho i účet ministerstva zdravotnictví.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2020 20:54

SunEclipse dva roky už jsou určitě moc, byla jsem optimista a myslela jsem spíš toho půl roku. když je doktorka na mateřské, taky to nějakou dobu nedělá (ok, vím, jak to je, stejně ji každý pořád otravuje, a taky nemyslím toho nejlepšího kardiochirurga, který asi nemůže vypadnout ze cviku).

ale nevím o tom oboru skoro nic, jen se ptám, protože mě to zajímá. jeslti by to aspoň půl roku nějak "nepočkalo". pořád existuje naděje, že někdy v polovině přístího roku nějaká ta vakcína bude. ale do té doby se létat nebude, takže je tam právě ta půlroční mezera :(

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 28. října 2020 20:55

Sweet Potato jeste ze zadnych vytahovych zarizenich nepouzivam

Offline Karja
44897 příspěvků moje polička 28. října 2020 20:55

MP Meri Ty jo a co mas za popirace? Ja bych rekla, ze mas same mlade vzdelane zname...a ti snad vedi, ne? Ja mam asi tri kousky na FB, s temi se ale roky nevidam a pak jeste jeden znamej je dost cynickej, presne od zacatku rika, at ho nikdo netrasuje jako kontakt, hodne pozitivnich je, protoze se delaji zbytecne testy etc...No a zrovna tenhle typek je jedinej kamarad samba s kym se vida krome rodiny. Jako nadsena z toho nejsem, a rozhodne se nevidaj na dva metry v parku. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2020 20:56

Sweet Potato ne :-O já tedy odmítám uvěřit, že to není fake. ale pokud by vážně nebyl, tak to zapadá do té úvahy o tom, jaký typ osobnosti by šel teď dělat ministra zdravotnictví.

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 20:57

Jiná Realita mechanici to mají podobné jako piloti, půl roku ještě tolik nevadí, ale rok už jo. Oni musi dělat na letadle, muž se třeba bál, že přijde o papíry, když bude dělat jenom administrativní práci. 

SunEclipse u lékařů je snad jednodušší, alespoň kámoška se vracela z mateřské na JIPku a měla nad sebou akorát pár týdnů nějaký dohled. 

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 28. října 2020 20:59

Jiná Realita no pokud padne zaměstnavatel, tak ty lidi těžko ve své kvalifikaci něco najdou za půl roku, a to i kdyby se nakrásně lítalo. A letecká doprava je specifická tím, že se pořád valí nové a nové směrnice a nařízení, ty lidi se musí pořád průběžně učit. Za rok budou dost mimo.

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:00

Jiná Realita tak jsou lidi, co tam mají mezeru půl roku už dnes. Svagr ted měl jednu linku do Ázie, tak se mu to prodloužilo, ale minimálně do března má utrum. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:01

continuity já si i říkám, jestli a jak to přežije i takový kolos, jako je boeing. po sérii skandálů tohle, objednávky žádné, dnes jsem někde zahlédla, že ztráta za poslední čtvrtletí čtvrt miliardy dolarů (loni za to stejné období zisk přes miliardu, tak že ten propad je těžko představitelný).

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:01

SunEclipse jo to je taky důležité, tady je už třeba nikdo nezaměstná. Už jsem se i docetla, že teda mají jít dělat do zahraničí.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:02

Sweet Potato no nejhorsi je, ze to asi bude pravy, protoze fejkovej ucet k tomu uz existuje, je to @blatny_jaan. Zatimco tohleto se tvari oficialne....

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:04

Jiná Realita Boening dělá strašně moc zakázek pro americkou vládu a NASA. Nechci říct, že dopravni letadla má jako vedlejšak,taky musel hodně propoustet, ale z toho důvodu ho vláda USA podpoří. Museli by prakticky zrušit vesmírný program

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:06

continuity jsem doteď nevěděla, že jsou na tom až tak zle, mám kamarádku na vyhodnocování letů, ta bude úplně v háji

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 21:07

Sweet Potato

Já bydlím ve druhém patře tak je mi to dost jedno, ale třeba v práci je schodiště jenom nouzové a běžné se nesmí používat. Naštěstí tam nechodím, bych se musela naučit létat. 

A verejnea osvětlení za me ať vypne, nejlíp i s reklaníma a poutacema.